Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Kestrel

11. 4. 2012 8:51
Souhlas, ale jen s prvni vetou :(

Pokud by jste se ji drzel, clanek by byl o hodne kratsi ..."Nemám nárok moralizovat kohokoli."

Svata pravda, nemate.

3 0
možnosti
MT

3ska

11. 4. 2012 7:37
-

Zeru stejky a nectu. Na komunismus vam &eru, prozil sem si svoje.

1 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 7:08
pokud bych už paušalizoval...

tak se tento problém netýká celé dnešní společnosti (a není to jen o knihách); znám spousta rodin kde se konzumu neholduje a ani televizi nevlastní (či jej používají jen zřídka, až se chtějí podívat na dobrý film, dokument, pořad, poslechnout hudbu atp.) vlastní též hodně knížek, které nejen vlastní. ale především i čtou, jsou to většinou dobře vzdělaní a z větší části jsou to i dobře zabezpečené rodiny * a co vnímám naopak já; že čím je rodina či jednotlivec (jednodušší a i méně zabezpečený) je o to více konzumentem dnešní doby a to především nekvalitních potravin, vášnivým divákem telenovel, kupující každý nový nesmysl za který se zadlužuje a možná první a poslední knihu viděl v seznamu povinné četby na ZŠ, kterou nikdy nečetl... ale taky asi bude hodně těch lidí, kteří mají hluboko do kapsy a najdou prostředky na knihy.... pane autore, pokud si myslíte, že opravdu lidé nekupují knihy, tak proč je tolik knihkupectví a antikvariátů ? kdo je živý ? to tam nakupují duchové?

1 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 7:10
Re: pokud bych už paušalizoval...

ještě bych dodal, že naopak za komunistů těch knih bylo v nabídce podstatně méně a o cenzuře už nemluvě !

2 0
možnosti

honzasl

11. 4. 2012 6:21
Nitze

Jsm vášnivý čtenář, byť v poslední době nějak upadám. Jednu věc ale nemůžu pochopit:

Co všichni intelektuálové vidí na tom Nitzem? Vždyť to jsou takové bláboly, které jsem po pár stránkách hodil do kšá, opravdu nechápu, co na tom kdo vidí.

Někdy mám totiž pocit, že někdo řekl: Je to skvělá knížka a všichni intoši, aby byli kchůůl, se musí opičit a nikdo nechce přiznat, že král je nahý.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

11. 4. 2012 9:00
Re: Nitze

Holt kult sily a potence ma sve stoupence i mezi intelektualy. Ja tyhle modernisty taky nemam rad. Libil se mi jeden kresleny vtip, na jednom okenku rika Nietzche "Buh je mrtev!" a na druhem, o notnych par let pozdeji je hrobecek a z nebes se ozve "Nietzche je mrtev."

0 0
možnosti
G

Gwendolyn!

11. 4. 2012 2:07
Nemel by znit nazev jinak?

O co vic junk food a polotovaru v lednicce, o to min knizek v knihovne? To by asi sedelo vic. Zdravi majitelka mnoho knih a hodne kg masa v lednici:-)

3 0
možnosti
TK

ntk_

11. 4. 2012 6:53
Re: Nemel by znit nazev jinak?

na tom něco je ! :-) R^

0 0
možnosti
JM

free hummingbird

11. 4. 2012 1:46
No těmi posledními dvěma

odstavci jste tomu zase nasadil korunu... Pokud Vám chybí totalita a bičík za zády, řekněte si manželce, ať Vás více zaměstná. Vy budete spokojen a mnozí čtenáři zdejšího blogu ještě více.

Takových, co by chtěli druhým radit a nakazovat, co je správné a co ne, je nepočítaně. Dáváte zde za příklad svou rodinu z minulosti. Tak řekněte taky B a napište, jak se VY věnujete svým vnoučatům dnes, jak je VY zasvěcujete do klasické literatury, jak jste se už na tu nevzdělanost nemohl dívat, a tak jste založil místní čtenářský kroužek, který má velký počet mladých nadšenců, pro které VY něco ve svém volném čase děláte. Nic? No tak to je potom jenom bla bla bla na blogu, úplně k ničemu...

Pro doplnění, žiji v kapitalistické cizině, mám pracovnu s tisíci knih v různých světových i nesvětových jazycích, a v lednici mám pár australských jogurtů, nějaké sýry a rybu k večeři.

4 0
možnosti
OK

obr Kolodej

11. 4. 2012 3:15
Re: No těmi posledními dvěma

I ja ctu u nas v Kanade vic, nez jsem cetl za komunisticke diktatury. On je  ten vyber jaksi vetsi, nez za vlady rudych bratru.

3 0
možnosti
OK

obr Kolodej

11. 4. 2012 1:12
No Olsere,

zeby za te vasi slavne komunisticke diktatury (to byla ta doba, kdy jste drzel hubu) byly kostely plne lidi, to si vskutku nepamatuji.

Ale knizky byly v konkurenci se dvema cernobilymi TV kanaly vskutku popularni.

A obecna zlocinnost mozna fakt nizsi. I kdyz porad vyssi nez za nacistu, to byl podle vas asi uplnej raj na zemi.

Jinak - vase tklive vzpominky na dobu sovetske okupace, cenzury, zadratovanych hranic a nesvobody vubec, ty se poslouchaji stejne hezky, jako solo na svedskou pilu......;-(

4 0
možnosti
MP

apokalypsa

11. 4. 2012 0:15
Plna knihovna, plna lednice :-)

Mam doma tisice knih a kazdy mesic kupuji cca 20 novych (novych nebo antikvariatnich) - a doufam, ze to neni brak :-) Pritom lednicku mam take plnou - a kupuju kvalitni, ne levne veci. Takze prosim, nez zacnete generalizovat, trochu se zamyslete...dekuji. Rv;-)

2 0
možnosti
IB

werewolfgirl

10. 4. 2012 22:55
tak nevím....

Jsem jedno z Husákových dětí a minulé časy si pamatuju. Pamatuju si i čtvrteční fronty před Knihou a knihy vycházející ve statisícových nákladech. Co si ale nějak nepamatuju jsou ty kostely praskající ve švech. Že bych žila v jiné zemi? Pokud vím, tak Češi od nepaměti bývali vlažnými věřícími a víru si nedali ani vnutit, ale ani vzít. Prostě, kdo chtěl, chodil na mši a zúčastňoval se duchovních akcí, ale rozhodně to nebyly davy.

Ano, jsme konzumní společnost, o tom žádná pochybnost, ale nesouhlasím s tím, že se nyní čte jen brak. Ono mnoho moderních knih je kvalitních a přínosných, stejně jako za první republiky vycházely Červené knihovny a Rodokapsy.

Sama nerozeznávám žánry, jen zda mě kniha zaujme, či ne. Tak u mě v knihovně najdete Nerudu, Čapka, Poláčka, ale také Sapkowského, Wardovou a Meyerovou. Pane Olšere, neodsuzujte vše nové, stejně jako já nezatracuju vše staré.

2 0
možnosti
JN

Yesname

10. 4. 2012 23:02
Re: tak nevím....

Nesahejte mi na rodokapsy! Mám je skoro tak rád, jako Nerudu a Čapka.

0 0
možnosti
FV

Fidozasne

10. 4. 2012 21:49
To přeci není o tom

že nemáme jíst maso, ani bych pana Olšera nepodezříval z obdivu ke komunistům. To že celá společnost začíná být poněkud dekadentní je fakt, v podstatě naše technická vyspělost je dál než vyspělost duševní.....

1 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 4. 2012 22:58
Re: To přeci není o tom

Ano, ano. Věděli to již staří Římané.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce