Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Krym je ukrajinský. V době anexe náležel Ukrajině podle všech mezinárodních dohod. RF se Budapešťským memorandem zavázala respektovat nezávislost Ukrajiny a nevznášet územní nároky. V roce 1991 se Krym dobrovolně připojil k nezávislé Ukrajině a tím se zavázal dodržovat Ukrajinskou ústavu a zákony. Jediný, kdo měl právo vyhlásit referendum o územním statutu Krymu, byla Ukrajina. Krymský parlament nemá (ani pod RF) zákonodárnou funkci a už vůbec nemůže měnit ústavu. Proto všechny kroky, které Krym podniknul za dozoru ruských vojsk, jsou nelegální a EU anexi Krymu právem neuznává. To, že RF platila za pronájem své základny, je v pořádku a je zbytečné to uvádět. Uvádět by se mělo, že tento pronájem, což bylo opravdu vstřícné gesto z ukrajinské strany, byl zneužit k destabilizaci a okupaci. Tento pronájem se také Ukrajincům pořádně vymstil.

1 0
možnosti
JR

J11a91r98a 36R52a52n69k

7. 12. 2014 12:10

Opravdu verite tomu, co pisete? Situace se meni kazdym dnem na netu je zachyceny twitter z Novorussie, ze dnes davali pridel 250g chleba a tato zprava take neni nejveselejsi....pro Vas:

http://byznys.ihned.cz/c1-63219180-rusove-rychle-utraceji-za-iphony-kabelky-a-auta-boji-se-inflace

0 0
možnosti
PK

http://postimg.org/image/lbz2b79dr/

Jaký je to pocit zaprodat vlastní zemi za kus žvance? Přežvejkávat prefabrikovanej text z ruský ambasády? Cítíte se jako vlastizrádce?

7 3
možnosti
Foto

Tak to je dobrý! Kodex blogera velí - neopisovat, ani nepřepisovat. Ale zjevně rudý účel světí prostředky.

5 2
možnosti
JP

Velkorysost se nevyplácí

    Němci si před pětadvaceti lety splnili svůj sen. Spojili se opět v jeden státní útvar. Ten, kdo jim to umožnil, byl tehdejší, rozpadající se Sovětský svaz. Vyklidil všechny svoje vojenské objekty a umožnil, aby na území, které mu přiřkla "Jaltská smlouva", byla znovu obnovena německá jednota. Sovětští okupanti tudíž zmizeli, zcela vyklidili vyhrazený prostor.

   Reciprocita z druhé, americké strany, se nekonala. Američani na území Německa zůstali dodnes. Tuto skutečnost Rusko přehlédlo, protože se jeho politici domnívali, že přítomnost amerických vojsk je formalita, nestojící za povšimnutí. A tak, zatímco jeden zmizel, druhý se začal roztahovat a cítit suverénně. Americká vojenská síla v Německu byla zachována, zatímco ruská opustila veškeré vojenské prostory, které jí byly vyhrazeny. Základní kámen nerovnosti budoucích velmocenských ambicí byl položen. Bipolární svět byl zničen lidmi, kteří si v Rusku vsadili na budoucí spolupráci se "spojenci". Rusko prodávalo své (strategické) suroviny ve stále větší míře Evropě v domnění, že veškeré obchodní aktivity budou brány Západem jako gesto dobré vůle. To, že jsme z nich čerpali a čerpáme dodnes, bereme jako samozřejmost.

   SELHÁNÍ..., Poněkud více, než je zdrávo, se obdivujeme ukrajinským národním hrdinům, kteří si za svůj idol vybrali samotného národního hrdinu - Banderu. Fašistické, neonacistické symboly a svastika by měla být důvodem k naprostému odsouzení těchto nebezpečných společenských struktur. Mezinárodní souručenství mezi státy musí dát hajlujícím zmetkům jasně najevo, že o ně nestojíme, že všude, kde by se chtěli uchytit budou stejně důsledně rozehnáni policií, tak jako u nás a bývalých civilizovaných státech. Přece nikdy neexistovalo, aby tyto živly nebyly policií rozehnány a nebyla jim zakázána účast na srazech odporných hajlujících individuí.

   Teď je všechno jinak. Ukrajinské bestie mají na svědomí tisíce životů nevinných obětí. Nedopiusťme zkázu civilizace!

12 7
možnosti
VC

Paní Jana Vaňková 56559 se ráčí hlásit k fašizmu?

0 1
možnosti
JB

Váženy dočetl jsem pouze po větu , že Rusko nabídlo pomoc před Hitlerem. Tato věta mi vzala iluze číst dál. Měli jsme sice s Ruskem smlouvu o pomoci , ale ta byla závislá na pomoci  Francie a Anglie. A jak to dopadlo to už víte. [>-]

3 3
možnosti
Foto

J45i36r73i 59B15i74l66i74n50a

6. 12. 2014 16:34

Se Sovetskym svazem jsme v te dobe navic nemeli spolecne hranice, tak je dodnes zahadou jak by ta pomoc probihala.

1 1
možnosti
Foto

Nemám rád ani zkrátky, ani nepřesnoti, takže

1) Převedení Krymu na Ukrajinu bylo provedeno v naprostém souladu s tehdejším sovětským zákonodárstvím

2) Legitimita odtržení Krymu od Ukrajiny spočívá v tom, že kyjevská vláda sice v roce 1991 sice přislíbila konání referenda o jeho nezávislosti, ale nikdy tento slib nedodržela. Legrace je, že totéž se stalo ve vztahu k Zakarpatské Ukrajině, kde se ale z referenda o autonomii stalo referendum o samosprávě.

4 3
možnosti
Foto

Titulky novinářů nestojí ani za odplivnutí, nemá cenu je nějak rozebírat nebo s nimi polemizovat - bloger nemá stejné podmínky jako oni.

5 8
možnosti
KV

Za pozornost stojí - kdo navedl ČNB ke změně kursu koruny - USA, kdo chce bojovat na Ukrajině až do posledního ukrajince - USA. kdo chce bojovat v Evropě proti Rusku až do posledního evropana - USA. Víc netřeba, USA vždycky všechny záležitosti v globálním měřítku řešily jen ve svůj prospěch, nikdy se neohlížely na počty mrtvých, tedy cizích mrtvých, poslední dobou jim to nějak nevychází, lidé už nejsou tak hloupí, ovšem až na pár zdejších havlistů a pohrobků pana knížete, jejich snahy povedou ke zcela opačným účinkům, Orvelův svt se nikdy konat nebude. Pěkné a klidné Vánoce přeji všem dobrým a mírumilovným lidem. Pan Obama s Merklovou  a Cameronem si může doma pouze zlostí kousat ruce.

8 9
možnosti
VS

Pokud jste opravdu bývalý zpravodajský důstojník, jak jste tvrdil a pokud jste pracoval pro českou zpravodajskou službu, jsem velmi rád, že jste bývalý.

3 4
možnosti

Moc srandovní, když si z novinářského neumětela, utahuje ještě větší neumětel a ostuda řemesla.....:-)

5 5
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce