Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zásluhy vítězství nad fašizmem nelze hodnotit jen počtem padlých! Je třeba také posoudit co bylo potom! Země které "okupovalo" USA se brzy hospodářsky postavily na vlastní nohy a prozpívaly! Na Východě kde platil "dobrovolný" zákaz Marshallova Plánu tomu bylo trochu jinak!

4 0
možnosti

Dekuji za vymazani meho prispevku v kterem hodnotim pana Tachovskeho uvahu. Pouzil jsem jadrna slova ke kvalite jeho mozkove cinosti. Vypada, ze jsem prekrocil hranici unosnosti. Nevadi. Kazdy ma moznost posoudit. I bez meho komentare.

0 0
možnosti
Foto

"Osvobozeni" znamena darovani nebo navraceni svobody. A to Sovetsky svaz nikde neudelal.

2 0
možnosti
Foto

Jest otázkou, co si kdo pod svobodou představuje? Jestli třeba jenom svobodu vykořisťování a nadvládu monopolů, tak ten samozřejmě nebude spokojen.

0 1
možnosti

...Jelena Vičanová se domnívá...;-D;-D;-D tak to je bomba;-D;-D;-D

5 1
možnosti

Rekneme, ze by byli Rusove ve druhe valce porazeni a Hitler ovladl Evropu, podstatnou, na zdroje bohatou, cast Asie a Afriky. Zdroje nejen surovinove ale i lidske pracovni otroky. A dal si pauzu na vydechnuti. Co by se asi posleze stalo s namyslenymi 'amiky', kdyz pres jeho prohry, stridave uspechy a neuspechy, kolem USA uz pluly jeho ponorky a na GB dopadaly prototypy V2.

3 4
možnosti

Ono by stacilo kdyby se po Pearl Harboru Japonci nelekli toho, co udelali a provedli invazi do USA. Podle realnych analyz by je amici zastavili az nekde u Chicaga. A pridat k tomuto scenari ten Vas. No nevim.

1 4
možnosti

USA osvobodily jen dost malou cast Hitlerem obsazene Evropy. V podstate jen Benelux a Francii plus samozrejme kousek Cech a dalsi mensi uzemi. Ostatni evropske staty, kde se angazovaly neosvobodily, ale dobyly - Italie, cast Nemecka apod.

3 7
možnosti
Foto

srovnávat počty padlých vojáků na straně SSSR a USA je poněkud ošidné.

Je sice pravdou, že na straně SSSR jich bylo podstatně více, ale ono to také bylo dáno kvalitou velení RA, které bylo značně decimované Stalinovými čistkami. A kromě toho, lidský život v tomto režimu, nikdy neměl velkou hodnotu.

Nejlépe to řekl gen. Patton -

"Cílem války není padnout za svou vlast, ale donutit ty parchanty na druhý straně, aby padli za svou... "

12 1
možnosti

No a hlavne to bylo tim, ze USA si napred pockali, jak to dopadne

3 7
možnosti

Největší, no, dejme tomu mystifikátor na blogu, vyučuje dějiny ;-D

7 1
možnosti

Možná je to tak, že ta paní učitelka měla pravdu....když si představíte, že ona vnímá, že Evropa končí na východě Chebem, a od Chebu dál na východ je už orient, pak má vlastně pravdu ne:::?????? Možná by se ona měla lépe naučit zeměpis....

2 3
možnosti

Trochu to připomíná onen vtip z doby nedávno minulé (mám na mysli ten komunismus, který tu vlastně nikdy nebyl, pouze vedoucí úloha KSČ, ale i tento článek měl být v nové ústavě, připravované pro rok 1990, vypuštěn).

To bylo tak, jeden žák ŽS se tehdy učitelky dějepisu ptal, kdo vlastně osvobodil město Plzeň, když se po ulicích procházeli vojáci US Army?

A soudružka (tenkrát se jim všem tak říkalo, bez ohledu na to, zdali byli v KSČ či ne) na tento zvídavý dotaz odpověděla, že to byli ruští vojáci v amerických uniformách.

Malý rozumbrada jen pokýval hlavou a pak klidně pronesl: "To jsem teda netušil, že v Rusku mají tolik černochů."

Dost mě překvapuje (u některých lidí ale naopak vůbec ne), že i dnes, po tolika letech, někdo dokáže takhle pobavit (zde počítám, že to bylo ale kouzlem nechtěného - ovšem tím hůř).

2 0
možnosti
Foto

A co Puškin, a ten měl asi také hodně potomků a příbuzných.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS