Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J43i73r26i 54B56i39l57i46n12a

25. 10. 2015 4:30

No, pokud je cinska ekonomika zhruba tak silna jako americka a pokud v Cine zije 4x vice lidi, tak je to pro Cinu spis ostuda. Nemyslite pane Olser?

Jinak vas zdravim z Dharamshaly. To je to mesto kde zije v exilu Dalajlama. Kdyz jste takovy statecny cestovatel, zkuste sem prijet a zacit chrlit tu svoji obvyklou spinu a urazky. Rucim vam za to, ze budete prchat jako zajic. ;-)

2 3
možnosti

Nevím jestli je komunistická Čína v ekonomice první nebo druhá, ale  že ČT je neobjektivní, že zkresluje události,že si vybírá jen to co se ji hodí, to vím určitě

2 1
možnosti

Lhář říká, že někdo lže ;-D

8 2
možnosti

P33a56v91e96l 31Č36e30r23n25ý

24. 10. 2015 12:26

Tak prostinké a jednostranné, jak nám to servírujete, to rozhodně s nastávající čínskou hegemonií není. Předmětem pochybností je v první řadě to, že čínská dominantní pozice se odvozuje z přepočtu paritou kupní síly. Toto kritérium je podle mnohých analytiků totiž vhodnější pro popis vnitřních ekonomiky Číny, než pro mezinárodní srovnání. A podle kurzu jüanu, který ovšem zrovna v Číně patří k velmi kontroverzním tématům, jsou Spojené státy podle HDP stále mnohem větší než Čína (přes 17 bilionů proti necelým 11 bilionům dolarů), takže se očekává, že Číně bude trvat ještě minimálně jednu dekádu, než předběhne USA i v kurzovém přepočtu.

K informaci o čínském vítězství nad USA se staví poněkud rezervovaně i samotní čínští představitelé na rozdíl od některých našich naivních halekalů typu Olšera. Vypadá to, jako by jim „být číslo jedna“ nebylo zrovna dvakrát pochuti. Často zdůrazňují, že ekonomický vývoj stále probíhá a že Čína má před sebou mnoho závažných úkolů. A uvědomují si, že Čína je navzdory tomuto dílčímu úspěchu stále pouze rozvojovou zemí.

Čína bezesporu pořád ještě nemá stabilizovanou ekonomickou strukturu. Bez přehánění před ní stojí úkoly srovnatelné s počátkem reforem na konci 70. let. Přehodnocuje se dosavadní růstový model, protože kombinace vysokého čistého exportu a téměř 50procentní míry investic samozřejmě nese svá rizika. .Více na: http://nazory.euro.e15.cz/komentare/ilona-svihlikova-cina-jako-nejvetsi-ekonomika-sveta-1147766#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

9 1
možnosti

Toho se už vy, "pane novinář" nedožijete, až bude Čína opravdu první.....:-)

4 5
možnosti

Označení "novinář" předpokládá u jeho nositele snahu o objektivitu (nebo alespoň její předstírání). Na to Olšer dávno rezignoval.

3 1
možnosti

Spousta států si v Číně udělalo "montovny" dovezli tam stroje a číňané jim na nich za mrzký peníz vyráběli. A to tak dlouho až se to sami naučili. Nakoupili si moderní stroje nebo sami vyrobili a karta se obrátila. Zahraniční firmy tam ruší své provozy neboť se jim přestali vyplácet. A Čína bohatne.

10 1
možnosti
Foto

J33i80r83i 90B70i32l35i98n20a

25. 10. 2015 4:22

Pletete si staty s firmami. Cina jako zeme opravdu jeste porad bohatne, ale bohatstvi se zacinaji dozadovat i sami Cinane, kteri pracuji za zebracke mzdy. Se zvysujicimi se mzdami bude klesat i rust.

Zakony trhu v praxi, pane Maly.

0 0
možnosti

A opět náš velký sinofil Olšer. Olšere, jděte se s těmi vašimi propagandistickými kecy vycpat.

"Od mírového osvobození Tibetu stále dbá čínská vláda na to..."

Co to plácáte o mírovém osvobození Tibetu? Kde jste na to přišel? Jako že Čína osvobodila Tibet od tibeťanů? A mírovou cestou?

16 5
možnosti

Čína oslobodila Tibet po čínsky, podobne ako Sovietsky zváz Československo v 1968, s tým rozdielom, že Tibeťania sa bránili.

  

V Lhase od roku 1949 so znepokojením počúvali rozhlasové správy z Pekingu, že ich územie je súčasťou Číny a tri milióny Tibeťanov treba oslobodiť spod imperialistického jarma. Dalajláma (podľa pána Olšera marxista) mal len pätnásť a stál proti skúsenému Maovi. Peking dával jasne najavo, že sa v Tibete chystá uplatniť vtedajší sovietsky model. Ovládnuť ho, dosadiť svojich ľudí, pokoriť.

7.10.1950 na východný Tibet udrelo 40-tisíc čínskych vojakov. Neskúsená a slabo vyzbrojená osemtisícová tibetská armáda nemohla odolať ofenzíve z ôsmich smerov.

Mesto Chamdo obsadili Číňania za dva dni, padlo vyše 4-tisíc Tibeťanov. V tej chvíli už bolo jasné, že strechu sveta ovládne Čína. 

Tibetské národné zhromaždenie zvolalo v novembri mimoriadne zhromaždenie a dalajláma dostal plnú moc. Zároveň ho požiadali, aby opustil Lhasu a premiestnil sa do Droma, neďaleko indickej hranice, kde jeho život nebude ohrozený.

9 1
možnosti
Foto

výkonnost ekonomiky se měří HDP, nikoliv paritou

5 0
možnosti
Foto

Komunisti vždy expandovali a snažili se své myšlenky vyvážet. U Číny tomu není jinak, akorát ZATÍM to dělá poměrně jemně, spíše hospodářsky. Můžete namítnout, že Američané se také snaží své hodnoty exportovat. Správně, ale je mi opravdu milejší demokracie, než komunistický režim jedné strany s potlačováním lidských práv. To jsme tu už měli dost dlouho. Proto budu radši zasažen importem z USA než z Číny. A nechápu autorovo jásání nad tím, jak je Čína silnější než USA. Po čem se mu stýská? Po cenzuře? On by asi psát směl, ostatní ne. Po pracovních táborech? Asi si věří že on by tam za své články neskončil. Nechápu ho. To skoro smrdí vlastizradou.

8 4
možnosti

J40o16s93e87f 56N52i38k51l

24. 10. 2015 9:54

"Proto budu radši zasažen importem z USA než z Číny."....až na to, že import z Číny je ( i přes třetí země) na náš trh masívnější než z USA...někde udělali soudruzi chybu... a on vhodný výběr informací  v podstatě  nahrazuje částečně cenzuru...

4 5
možnosti

P57e23t67r 48U16h77e53r

24. 10. 2015 8:25

Aby ses z té Číny nepotentoval, olšere.

6 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce