Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J81a13n 36S36e30m31i19k

13. 8. 2015 17:23

To o tom jak Havel zavrel zbrojovky je stara Meciarovska legenda.

Vcetne toho ze v CR "mohla vyroba pokracovat"

Ja nevim, pokazde kdyz vidim tyto pitomosti, zeptam se dodavkami ktere KONKRETNI zbrane nekdo u byvalych Cs. klientu nahradil kterou KONKRETNI ceskoslovenskou dodavanou zbran.

Muzeme zacit treba u nasich skvelych L-39 ktere tvorily cca 60% penezni hodnoty naseho zbrojniho exportu.

Ktera zeme ktera uzivala ty nase L-39 si po roce 1990 koupila cvicna proudova letadla od nejakeho jineho dodavatele???

Ktera to byla? Etiopie? Irak? Tunisko? Nigerie? Madarsko? Rusko? Bulharsko? ....ktera konkretni zeme to byla kde nas "nahradili jini"?;-D

1 0
možnosti

J46a50n 48S78e87m62i35k

13. 8. 2015 17:28

P.S. vzhledem k tomu ze problematiku zbrojniho exportu znam, vim ze jedna zeme existuje: Alzirsko koupilo zhruba DVACET let po roce 1990 od ruska SESTNACT Jak-130. Ovsem jako soucast balicku se stihackami Su-30.  

To je JEDINA zeme z nasich odberatelu pred '89, co si poridila obdobu naseho zbranoveho systemu, a to temer dvacet let po roce 1990.

A asi ani nemusim dodavat co jsme za ty puvodni L-39 z Alzirska dostali;-)

0 0
možnosti

Hoover nikdy nebyl šéfem CIA, ale FBI. A tak je to s fakty zde se vším. Sovětům k atomovce pomohli atomoví špioni v USA a Anglii- za mnohé.

2 0
možnosti

J64a67r40a 28R27a21n78k

12. 8. 2015 19:20

Autor se bohuzel spoleha na neznalost jazyku, jako na priklad u pana Chrastka a Kasuky, pan Pribyl snad nejaky jazyk navic ovlada, ale proc to presto vse spolknete, to nikdy nepochopim. To se tak radi nechate obelhavat? Jen kdyz to dobre pusobi k obrazu Vasemu?Net je plny jmen a extradikci, deportaci a Vy zde aplaus za lzi8-o?Rv

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Most_Wanted_Nazi_War_Criminals_according_to_the_Simon_Wiesenthal_Center

A mohu sem dat nejmene 20 dalsich, jen doufam, ze je zde vice gramotnych lidi.

2 1
možnosti

Vy nešťastnice, sama pracujete v zemi, kde máte čtyřnásobek výdělku, s nímž byste muela být spokojená v Česku. Byl jsem řadu let v zahraničí ( Přiznám, že též ze zištných důvodů) Připadáte mi, jako obtížný hmyz, který saje krev z lidí, kteří prožili stejné zkušenosti, jako Vy. Žasnu nad tím, že člověk, který by se ze zahraničí nevrátil ani za tisíc zlatých, zde má drze, jako ekonomický utečenec, hlavní slovo! Vraťte se, Jaruško, a makejte ve prospěch ČR. Pokud to nedokážete, nekritizujte ty z nás, kteří zde odvádějí své daně, aby naše republika alespoň trochu dýchala. Zymyslete se sama nad sebou a Vaší neslýchanou drzostí, když radíte těm, díky jejichž práci a podnikání naše česká republika žije. Pohrdám těmi, kdo ze zahraničí křičí, jak si to u nás máme zařídit, a přitom nedovalí ze svého příjmu ani korunu do státního rozpočtu.

1 3
možnosti

Exodus

    V šedesátých letech minulého století uprchli před nelidským režimem statisíce Turků. Ti směřovali především do SRN. Další statisíce následovaly z Blízkého východu. Celkový počet uprchlíků se zastavil na cifře 2.500.000 lidských bytostí, co si našli svůj druhý domov především v Německu. Kebaby a jiné turecké pochoutky byly (a dodnes jsou) vyhledávanou specialitou. Ti, kteří přišli do svobodné části Evropy, se uměli sakra otáčet! Nebyla ještě možnost satelitního připojení k tureckým televizním kanálům. Chci zdůraznit skutečnost, že tato masa lidí (mnohem početnější, než dnes), byla společností vstřebána. Turci i Arabové otevřeli své obchody a restauranty, nabízeli ve svých obchodech všemožné zboží a byli úspěšní. Arabové rádi studovali medicínské obory a mimo jiné byli šéfy lékáren. Byli převážně úspěšní, protože pracovití.

    Tak idilicky se vyvíjely vztahy s jinou kulturou, která nás obohatila. Turečtí podnikatelé i vzdělaní Arabové chodili jako ze škatulky. Na multi-kulti bylo zaděláno v tom dobrém slova smyslu.

     Svět repatriovaných lidí, přicházejících z jiných kultur, se začal měnit v okamžiku, kdy se uskutečnilo satelitní spojení s rodnými zeměmi. Kdo navštívil tyto rstaurace, jistě postřehl, že místo německých programů, jsou naladěny programy bývalé domoviny. Restauranty zněly orientální písně, orient pohltil bývalé běžence. Co se stalo? Ta první vlna uprchlíků se naučila perfektně německy. S příchodem novodobých technologií se řada těchto lidí přesměrovala na orient. Jejich děti, dnes také vnoučata, jdou do školy a neumí mluvit německy. Zdržují ostatní děti ve výuce. To se samozřejmě nelíbí Němcům, kteří by raději viděli své potomky v takové škole, kde budou mít prokazatelně dobré výsledky. S neznalostí jazyka klesá úroveň vzdělání pro všechny zúčastněné. První, na čem se multi-kulti zadrhlo, je právě toto. Prvotní kouzlo přizpůsobit se a nabídnout společnosti, v níž žiji svůj um, zmizelo. Je vystřídáno pochybami. Už i ty jsou nebezpečím.

1 2
možnosti
Foto

ta vaše první věta není zcela pravdivá. Turci neprchali, ale dobrovolně odcházeli do Německa pracovat, protože tam chyběly pracovní síly. Německo je v podstatě zvalo.

3 0
možnosti

Jezis to jsou zase smolotiny. Olsere PuertoRikanci mohou volne jezdit kam chteji maji dokonce Americke obcanstvi jenom nemuzou volit.

4 1
možnosti

Není ten titulek zbytečně krátký?

9 1
možnosti

R^Karma!

A je vidět, jak se zlobí, přímo zuří někteří, kterým se pravda nelíbí a kteří se snaží zpochybnit všechno, co napíšete. Dokonce si vymýšlí nesmysly a dávají Vám až směšné přívlastky.

Jste je zase pěkně vytočil;-)R^

2 8
možnosti

Chrástku, že jsi mdlého rozumu nemusíš dokazovat každý den.

9 1
možnosti
Foto

To mate pane Olser tezky.......

Von Braun byl mozna clen nacionalne socialisticke strany. ale to byl i Oskar Schindler, zachrance tisicu zidu.

Vas oblibenec prezident Zeman byl zase clen nemene zlocinne komunisticke strany. A vy sam jste za sovetske okupace pracoval coby novinar komunistickych novin.

Takze bychom se meli ridit Jezisovym vyrokem "kdo jsi bez hrichu, hod prvni kamenem".

I kdyz jste ten vyrok prisoudil nespravne Allahovi. 8-o:-P

12 3
možnosti
Foto

Precetl jsem jen zacatek, ale stacilo to.  

Olsera zlobi to, ze pan Havel udajne zavrel slovenske zbrojovky, ktere vyzbrojovaly arabske diktatury Stredniho vychodu, aby tyto mohly vyvrazdit jeho oblibeny zidovsky stat Izrael.

Soudim, ze nas stalinisticky starec zcela zesilel. 8-oRv

8 3
možnosti

No jo, Olšer nechce vidět pravdu a to, že Havel nic nezavřel. Ostatně to vědí i Slováci. 

Bývalý prezident Václav Havel nespôsobil, dokonca ani nenariadil konverziu zbrojárskeho priemyslu na Slovensku. Túto, už takmer zľudovenú historku, popierajú kapitáni vtedajšej zbrojovky ZŤS Martin, ale aj niektorí zamestnanci. Boli pri tom a hovoria, že je to blud, fáma alebo lož.

http://www.sme.sk/c/6188532/havel-nebol-zodpovedny-za-kolaps-zbrojoviek.html

9 2
možnosti

Vidíš to Olšere a nebýt nacistů. tak Rusové nevyletěli do vesmíru, neměli by proudový motor z Hainekelu a i slavná AK-47 Kalašnikov je postavena na základě německé StG44 Sturmgewehr. A další. První ruský strategický bombarder byla prachobyčejná kopie americké B-17, ruské poválečné náklaďáky a osobní auta byly prachobyčejné kopie Fordů, Oplů, Chrayslerů a Jeepů. V Ruské KGB sloužili desítky nacistů, jejichž znalosti Rusové využívali, stejně tak nacisty využívalo komunistické Československo. A víš o čem to svědčí? Že Německo mělo co vítězům nabídnout a to z obou stran. A Rusům i Američané, jejichž auta, lodě a zbraně dodávané v rámci Lend and Lease Rusové jen okopírovali a sami nedokázali nic. Dokonce americké motory v nákladních autech používali v nezměněné podobě až do osmdesátých let.

12 2
možnosti

Rusové že nic nedokázali sami? No to jsou mi novinky. 

Německo nikomu nic nenabídlo ale bylo bezostyšně vyrabováno. Nic z jejich výzkumu jim prakticky nezůstalo. To ale svědčí jen o jediném a to o neskonalé síle německého národa a o jeho potenciálu. V tom jsou jak samotní Američané tak i Rusové zcela impotentní. Zásadní výhoda USA je ta, že si špičky prostě koupí. Jinak jak Rusko tak USA kradli jeden i druhý a to hlavně navzájem.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS