Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celá privatizace je jedna velká zlodějna, díky tomu máme dnes zničenou průmyslovou  výrobu a  kolabující zemědělství. To,že takto dopadli nájemníci v těchto domech je vinou celé tehdejší  i současné politické garnitury a to i Klause a Zemana.;-€

2 3
možnosti
Foto

O tom, ze privatizace neprobehla jak by mela nejsou pochyby.

Ale bez ni byste dnes zral kobylky jako soudruzi v Severni Koreji.

0 3
možnosti

Bohušu, nečekal bych, že Moravák od Brna se ukáže takovým morálním zaprodancem. Teď s imigranty, když si kývl na kvóty, jsi opět ukázal, že hájit zájmy národa je to poslední, co by tě zajímalo. Ty jdeš proti lidu. Nejhorší je, že kdyby se lidi ČR jen trochu zajímali o politiku, nemohlI by dát ČSSD, které vedeš coby předseda, tolik hlasů, aby vyhráli volby. Lidi si zaslouží přesně takovou vládu, jakou jsou oni sami. Pokud jsou lidí blbí, mají blbou vládu.  Když jsi popravil v květnu ministra školství, opět jsi dokázal, jak nádherný je z tebe vypočítavý podlec zbavený všech mravních zásad. Odplivnout si před tebou, když tě potkat. I když i toho plivance by bylo škoda - má větší hodnotu než ty.

http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1711-poprava-ministra-chladka-slabouckym-sobotkou-pod-zaminkou-drbu-povede-k-padu-cssd-nad-hrobem-zatanci-babis-a-jeho-verolomny-list-polibek-zkazy-genderoveho-dua-dienstbier-marksova.htm

0 0
možnosti
Foto

Volby vyhrává ČSSD díky voličům na Moravě hlavně té severní

3 0
možnosti

J86a64n 33R32á49ž

9. 8. 2015 11:23

Rekapitulovat počátky privatizace OKD je dnes už jen téma pro historiky mapující celou "českou cestu" změny vlastnictví v těch letech. V souvislosti s dnes probíranou kausou "byty" to je irelevantní.

Důležité je, aby někdo kvalifikovaný důkladně prověřil průběh převodu 46% vlastnictví z Fondu národního. majetku na Bakalovu společnost. Tam je totiž zakopaný pes. Nikdo, ani současný premiér, nechce odpovědět na zásadní otázku: Jak je ve smlouvě ošetřen budoucí prodej bytů nájemníkům za netržní podmínky a jak došel stát k ocenění 46% podílu v lukrativní OKD na tak směšnou částku, že musela být na nátlak ÚOHS navýšena. Další otázkou je, kdo odpovídá za falešné informace, které vláda poslala do Bruselu, aby i tak nízkou "druhou" cenu obhájila. Nezajímavá by mohla být také otázka, proč byl podíl prodán zrovna Bakalovi, když Penta s J&T za ten samý podíl nabízela skoro dvojnásobek a proč v ocenění nebyla zahrnuta společnost OKD Podnikatelská, kam se vyvádely zisky kvůli podhocení společnosti a kde byly uloženy na zahraničních účtech podle ověřených zdrojů, přes 3 miliardy korun. Jak to, že nebyly tržně oceněný hotely a rekreační chaty ve vlastnictví OKD a byly oceněný jen účetními zůstatky?

Plácat něco o etickém chování Bakaly a porušení nájakeho slibu daného Sobotkovi, jsou jen pitomé žvásty, kterými Sobotka zakrývá řadu pochybení, které tehdy, jako 1.místopředseda vlády a ministr financí s právnickým vzděláním udělal. Buď je naprostý diletant, jako politik a zejména jako právník (to by byl ten lepší případ pro něj, ale ostuda pro nás, koho máme za premiéra) nebo to byl promyšlený podvod o kterém věděl.

Opakují pořád a pořád: Bakala je finanční žralok u něhož nelze očekávat žádnou morálku, ale absence charakteru není trestní čin a v jeho kruzích normálka.

Hlavní viník je Sobotka a to buď že byl takový blb nebo takový zloduch. Každopádně by v normálním státě nemohl dělat premiéra ani blb ani podvodník, jako je tomu dnes u nás!

12 0
možnosti

Perfektně shrnuto. R^

6 0
možnosti

Shrňme to: Jediné sviňstvo byl prodej státního podílu pod cenou. Premiér Gross, odpovědný ministr B. Sobotka.  Prodej uskutečněn před vstupem ČR do EU (vstup 1.5.2004), aby se nejednalo o nedovolenou podporu (což nepopírá ani B. Sobotka a na tento důvod krátkosti termínu pro posudek se odvolává znalec). Lze tedy důvodně předpokládat, že zainteresovaným bylo velmi dobře známo, že se jedná o prodej výrazně pod cenou a že by na ně Komise (byli-li bychom už členy EU) skočila pro nedovolenou podporu ve výši nedocenění. Zainteresovanými bezesporu byla většina (ne-li všichni) členů vlády. Toť vše.

 (Zcela samostatnou kauzou je ovšem vyvedení peněz z OKD na nákup OKD - řešeno v současnosti Švýcarskými soudy.)

  Netuším ovšem, v čem spočívala "Bakalova zlodějna s hornickými byty".  Pan Bakala (resp. jím ovládané společnosti) koupil akcie jedné akciové společnosti. Co je na tom zlodějského.  Nic. A je to zcela evidentní: kauza "byty" vznikla v okolí pana Sobotky v okamžiku, kdy začala být vyšetřována reálná kauza okradení státu prodejem akcií OKD. Jako kouřová clona. Ve skutečnosti žádná taková kauza neexistuje.

4 2
možnosti

PS: Nevím o tom, že by prodej akcií státu schvalovala sněmovna. Pak ovšem netuším, jakou souvislost má s prodejem jakýkoliv orgán či funkcionář sněmovny. Vysvětlíte mně to? Děkuji.

2 1
možnosti
Foto

Olšer:

"Trošku jsem se v té době pohyboval v revíru, byť jen jako pomocný dělník v podzemí. Možná i proto, mám nezkreslený pohled na tuto kauzu."

------------------------------------------------

Uh ? Eh ?  8-o

11 0
možnosti

Privatizaci OKD zahajila Klausova vlada v devadesatych letech a ministr prumyslu Dlouhy rozhodl, ze byty budou soucasti privatizovane OKD.

3 5
možnosti

To je jeden ze žvástů. Privatizoval se vždy celý majetek privatizovaného podniku. Někdy rozdělený (viz např. oddělení teplárenských podniků od ČEZu), ale i tak vždy vše, co k němu patřilo. Včetně bytových domů. Takže nikdo nemusel nějak speciálně pro OKD něco rozhodovat.

  Víte proč (mimo jiné) zůstaly bytové domy u podniků? Ze stejného důvodu, z jakého u nich byly za socializmu: aby podnik dotoval jejich ztrátový provoz při nesmyslně nízkých činžích (proto se obce bytů zbavovaly "za hubičku" - nebyly schopné je dotovat).

   Takže: Všechny podniky (alespoň v mně známých případech) se privatizovaly "vše a se vším". Tedy privatizovalo se vše, co měly v inventuře. Pro kupónovku oceněno zůstatkovou hodnotou.

5 1
možnosti

A já už se lekl, že by za to nemohl Kalousek;-D

14 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce