Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dneska jsem o Vás začal pochybovat, také mi chybí fotka s nějakým dehydrovaným......

0 0
možnosti

Je to jedna z mnoha možností. Ale jinak účelová blbina. Že zrovna letos zatoužily po vodě. A proč potřebují německou a švédskou. Voda v Rumunsku nebo v Bulharsku jim nestačí?

6 0
možnosti

Pět let starý článek, aktuálně "přifouknutý" o běžence...

6 0
možnosti

Domnívám se, že se mýlíte stejně jako slavná EU. Nejde o bídu, vodu nebo politický útlak, které vyhánějí běžence. Jde o muslimský útok na Evropu. Byla nasazena nejúčinnější zbraň, obsazení území svými příslušníky. Proti tomu super technika neznamená nic. Doufám, že naši a především političtí géniové EU to zavčas pochopí.

3 0
možnosti
Foto

Za vodou teprve prchat začnou. Pak to bude fakt hustý....

2 0
možnosti

Pokud jsme postavili obří tankery na převoz ropy, měli bychom dokázat konstruovat i velkokapacitní vodárenské tankery

    Osobně si myslím, že přeprava pitné vody po úpravě ve vodárnách, bude důležitější a lukrativnější, než ropa. Nerostné zdroje dříve nebo pozděli dojdou, voda patří do koloběhu, čili nekonečného procesu - Výpar, aerosol, mraky, déšť, odtok od pramenů k moři.

   Je škoda, že zatím nedovedeme využít zdroje například na řece Paraná, kde se valí do oceánu 4 až 7 krychlových kilometrů vody denně bez užitku. Na řece Paraná jsou jedny z nejvýkonnějších vodních elektráren. Ta voda je po minimálních úpravách pitná. To samé řeka Yucon. Přepravit tato kvanta pitné vody do oblastí trpících žízní, by bylo vítězstvím. Snad se v blízké budoucnosti dočkáme i toho, že transport pitné vody uspokojí poptávku i v žíznících oblastech. Těším se, že se tato má vize splní. Techniku i přepravní kapacity jistě máme. Nikoliv náhodou se tři atributy potřebné k životu na naší planetě vyslovují ve všech jazycích (až na výjimky) stejně. Jedním je slunce, najděte jazyk, kde se nevyslovuje s počátečním es. Druhým je matka, Najděte jazyk, kde se nevyslovuje s počátečním em a tím třetím je voda. Latinové říkali aqua, ale vymřeli.

0 2
možnosti

výsledek odstraňování pitné vody z prostředí jsou právě současná katastrofální sucha v Evropě a africe - narušení přírodních toků řek, napřimování a "energetické" přehrady. 

Co potřebujeme je naopak přestat do těchto věcí zasahovat - napravit nesmyslné meliorační prace z minulosti a obnovit mokřady.

Rozhodně nepřevážet pitnou vodu po půlce planety. 

co je možné je odsolovat vodu mořskou ale na to co je v řekách nesahat více než je nutné a rozhodně ne žádný "export"

2 1
možnosti

Za vodou? Je zajímavé, že s vodou v těch zemích problémy nebyly, dokud tam byli kolonizátoři, kteří budovali studny, rezervoáry apod. Tunisko, Alžír, Maroko, Libye byly obilnicí Evropy a centra antické vzdělanosti. Než přišli muslimové, kteří na pole pustili kozy, zdevastovali zavlažovací zařízení. Pak tam přišli v devatenáctém století Francouzi a začali obnovovat to, co tam bylo před islámským nájezdem. Začali vysazovat eukalypty, aby bránili rozšiřování pouště, začali obnovovat zavlažovací kanály apod. A co je teď v Africe? Prosperující německá města v Namibii pohltila poušť, do Somálska se dodává humanitární pomoc, to samé do Zimbabwe, kdysi zvanou obilnice Afriky. Takže celý tvůj článek je Olšere zase o ničem , zase jen snaha si do někoho kopnout.

12 1
možnosti

Máte pravdu oba. Stát Kalifornie a jeho historie.

0 0
možnosti

Zapad ted krade z Afriky??? Ne, ne - to vase milovana Cinska Lidova Republika ... ;-D

4 2
možnosti
Foto

Instinkt zene muslimy do Evropy kvuli vode ? 8-o

8 4
možnosti
Foto

L66e57o93n 64T40o70m10e90v

8. 8. 2015 8:30

Za vodou? To mají špatný směr !! Za Uralem je vodních zdrojů nadbytek !!

10 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS