Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Podle skutků soudím tebe

   Profesionalita a konečná analýza není v rukou Olšera, Přibyla, Biliny i jiných plusařů či mínusářů, co se zde vyskytují. Ta je v rukou těch, kdo se musí zbývat bezpečnostní situací a musí podávat přesné rozbory rizik svým vládám, které tyto složky platí. Nejsou to jenom špioni, zpravodajci, jak by romantikům vyhovovalo. Ti, kteří vyhodnocují sled událostí, musí sledovat přesné příčiny i důsledky dějů, které jsou protistranou předhozeny v rámci strategie propagandy a jejich důsledky. Teprve potom je možné zformulovat takové stanovisko, které může zaujmout i vláda při jednání se svými "partnery". Pokud se v diplomacii objeví faleš, nemusí to nutně znamenat diplomatickou roztržku, ale vlády zemí, které za pomoci analytiků objeví rozpor mezi slovy a činy, musí jednat tak, aby eliminovali nebezpečí, že se stanou součástí strategické hry, vedené druhou stranou s úmyslem dezinformace. Výsledkem přesných analýz je strategie, kterou musí volit při jednání s "partnerem", který rozehrál falešnou hru. Ta je bezpečně rozkryta. Je proto nutné vyvolat úsilí k její eliminaci. V rámci bezpečnosti států, které měly být vtaženy do falešné hry, je nutno dát zřetelně najevo, že útok na naiviu profesionálních složek zemí, s nimiž se počítalo jako s oběťmi podvržených dějových souvislostí, prostě nevyšel. A tak...

...se sejdou nejvyšší představitelé států, které přečetly hru a uskuteční se zasedání na nejvyšší úrovni za účasti nejvyšších státních činitelů zemí BRICS. (O ŠOS později) Málokteré akce se zúčastní tolik hlav států, jako právě tohoto, v srdečné atmosféře, proběhlého setkání. Tyto lidnaté země hravě přečíslí počtem obyvatel evropsko - americkou populaci. Polovina zeměkoule se spojila, aby čelila novodobým hrozbám. To, že tyto země budou společně obchodovat v národních měnách, znamená únik od toxického dolaru. Spekulativní kapitál měl tu sílu, aby v případě potřeby rozbil národní měnu státu, na nějž bylo ukázáno nařizujícím prstem. To nebude dál možné.

1 5
možnosti
PM

P46a89v36e65l 71M86a48c59h

25. 7. 2015 20:48

Dalsi ukazka bajek a vykonstruovanych nesmyslu od pana Olsera. Pro obycejneho cloveka je to k nevire, ze po zkusenostecgh nasi republiky z Rusem muze takhle uvazovat nejaky Cech. Uz z pudu sebezachovy normalni clovek proste nemuze mit Rusy rad. Skutecne nepochopitelne. Nechci pana Olsera urazit, ale podle meho nazoru to vypada na nejakou mentalni poruchu. Skutecne.

7 4
možnosti
JS

J40a42n 72S93e57m71i10k

25. 7. 2015 22:58

kdo myslite ze po roce 1968 "normalizoval" CSSR? Takovych jako Olser byly a jsou tisice

7 0
možnosti

Prolhaný, provinční a bolševický pisálek, by se chtěl rovnat opravdovým novinářům? Směšné....Rv

4 4
možnosti
JN

Ta mapka je úplně špatně. Třeba Ukrajina není označená, přestože to je jasný.

7 2
možnosti
JN

Heil Unterscharführer Olšer. 

Normálně nadávám na cenzuru, dnes z opačné strany, jak to že můžete veřejně beztrestně a bez hanby lhát a hanit ?!

8 3
možnosti

Dlouho jsem nečetl nic tahle odporného, autor  je vyšinutý jedinec, žíjící v jiném světěRv

13 5
možnosti
JF

Samozřejmě, že na UA jde o Ruskou armádu, ruské vojáky a hlavně ruskou strategii.

Jen prosťáček an autor si představuje každou válku jako souboje mnoha divizí a bezpočet tanků.

Současný náčelník ruského generálního štábu Valerij Gerasimov napsal na začátku roku 2013 pro ruský Vojensko-průmyslový kurýr pozoruhodný článek ve kterém přiblížil koncept nových válek, pro které se vžilo označení „hybridní války" (hybrid warfare) nebo „nelineární války" (non-linear war) . Text by neměl uniknout ani zájmu široké české veřejnosti, neboť přináší vhled do ruského strategického uvažování. Nová doktrína Ruské federace odráží manichejistický pohled ruské politické elity na mezinárodní vztahy a světový pořádek. Ve verzi 2010 se psalo, že je současný světový pořádek charakteristický oslabením ideologické konfrontace. Ovšem ve verzi 2014 se píše, že současný světový pořádek je charakteristický posílením globální konkurence, napětím v různých oblastech, hodnotovými konflikty i soupeřením o modely rozvoje. Jedná se o takový světový pořádek, ve kterém se stírá hranice mezi válkou a mírem a kde je Rusko neustále ve válce, i když někdy vedené nevojenskými prostředky.

12 7
možnosti
JS

Nějak tomu nerozumím. Rusko je ve válce s kým? Snad ne s USA, které nejsou ve válce s nikým?

6 7
možnosti
PN

Málokdy se potká tak zlý, nenávistný, bezcharakterní člověk, jako jste vy. Musíte vést velmi smutný život, zneuznaný život. Vám nepomůže, ani kdyby Putin dobyl do týdne celou Evropu. Vy jste prostě prototyp duševního chudáka.

15 6
možnosti
JC

Píšete o sobě, pane Nevečeřale. Opravdu takový musíte být. Marně to házíte na kohokoliv, je to prostě ve Vás. Projekce do jiného člověka Vás z toho nevyléčí, opravdu ne.:-/

4 11
možnosti
LK

L64u11b64o59š 18K15r75i57m39l

25. 7. 2015 11:09

Nějak jsem nepochopil mapku s "vojenskou přítomností"  USA. Když jste takový hlupák, že nejste schopen rozlišit OSN a USA, tak nepiště články s mezinárodní tématikou. Rusko, které má plná ústa bezpečnosti, tak nefinancuje ani nepodporuje žádnou bezpečnostní operaci, kterou jako stálý člen Rady bezpečnosti OSN schválilo.

7 5
možnosti
JS

Promiňte, ale na té mapce nejsou základny OSN, ale USA. Pokud vím, zatím stále neplatí OSN = USA.

3 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce