Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J20a22r23a 12R90a13n74k

17. 4. 2015 21:51

http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/indian-prime-minister-narendra-modi-s-visit-draws-protesters-in-vancouver-1.3035492

Indicky PM Modi vcera "vystoupil" v Ottave za velkych protestu jeho krajanu.

Kanada bude zasobovat Indii uranem z dolu Cameco - to jen abyste na googlu ruchleji nasel;-)

0 0
možnosti
JR

J84a82r96a 34R94a51n14k

17. 4. 2015 21:48

Vytazek z blogu Karoliny Slaninove z cesty po Keni, vysel v unoru:

Politická situace v zemi je žalostná. Prezident Uhuru Kenyatta dbá především na své vlastní zájmy. Jeho rodina se systematicky obohacuje, zatímco celá země upadá. Velkým problémem a nebezpečím pro celou Afriku jsou Číňané. Uzavřou kontrakty se zkorumpovanými vládami a čerpají přírodní bohatství. Je sice pravda, že se významně podílí na rozvoji infrastruktury v zaostalých státech. Cena za to je však příliš vysoká. Při plánování i stavbách samotných nedbají na jedinečnou přírodu kolem a svým počínáním ničí celé ekosystémy. Nejenže znemožňují migraci zvěře či jinak narušují jejich přirozené chování, dochází zde dokonce k vybíjení slonů, nosorožců i dalších. Místní tvrdí, že kde Číňané postaví silnici, nenenajdete nic živého. Co nás ale doslova šokovalo, je fakt, že Čína do Afriky transportuje své vězně. Na vlastní oči jsme viděli čínská vězení. Trestanci jsou pak využíváni jako dělníci. Hovořili jsme s Keňany žijícími nedaleko

takovéto věznice. Vězni údajně nějaký čas pracují. Nikdy se ale zpět do Číny nevrátí. Jsou totiž vypuštěni na svobodu v Africe! Lidé jsou z toho zoufalí, ale nic nezmůžou. Opět jsme si uvědomili, jak málo toho víme o skutečné situaci ve světě.

1 0
možnosti
VK

A co si myslíte, že dělá USA? V zájmu demokracie vybombardovat, dosadit spřátelenou vládu a využít jejich bohatství ve svůj prospěch.

0 0
možnosti
JF

K té "super" smlouvě o dodávkách plynu  do Číny. Jestlipak víte autore, že dokončení tohoto plynovodu bylo odloženo o další tři roky, až na r. 2022? A vzhledem k ruskému šlendriánu, to jistě nebude poslední odklad....

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/gazprom-odlozil-termin-dokonceni-plynovodu-do-ciny_338430.html#.VTDIGyHtmE0

5 0
možnosti
JM

Pane Olšere, všude na světě platí že: "Zajíci se počítají až po honu"! Tak že nechlubte se kůží Medvěda, který ještě běhá po lese!:-/

5 1
možnosti

Čína už dávno není, co bývala. 10 až 15 procentní růst, který Čína po tři desetiletí, rok co rok vykazovala, je dávno pryč. Mimo to čelí Čína rostoucím mzdovým tlakům, problémům na trhu práce, nedostatku vody a bublině nejen na akciovém trhu, ale i na trhu realit, spousta firem a to i od nás, stahuje výrobu zpět domů. Čínský statistický úřad ve středu oznámil, že roční růst HDP byl v prvním čtvrtletí na úrovni 7 procent, co že oproti předchozímu čtvrtletí další zpomalení (7,3 procenta). Za posledních šest let se zároveň jednalo o nejpomalejší tempo růstu, což naznačuje, že druhá největší  světová ekonomika pokračuje v nelichotivém trendu a ztrácí na síle.

5 1
možnosti
SS

Az zabere Cina Severni zasobarnu zdroju - Novokitaj (drive tez nazyvanou Sibir) tak se zase rozjede ... Jen by me zajimalo, na kterou stranu se Olser prida.

5 0
možnosti
LS

Pane Olšere, vaše články občas přinášejí velmi zajímavé a někdy i čtivé informace. Jejich problém trochu je jejich ověřitelnost, pokud zrovna nehovoříte o vlastních cestovatelských zážitcích, ale i ty nakonec dost silně devalvuje vaše, pro mě nepochopitelná, snaha do všeho tahat politiku, jedny vyzdvihovat a na druhé plivat špínu. Já rozumím tomu, že plivání špíny je politicky a historicky úspěšná strategie, ale lidsky nikoliv a jsem přesvědčen o tom, že každý čestný a poctivý člověk by se tomu měl vyhnout. Buď mám reálné argumenty a pak nemusím špínu plivat ... a nebo je nemám a pak mi nic jiného nezbyde. 

Až budete produkovat články, kde nebudete tak nechutně urážet a informace v nich budou založené na skutečnosti, pak vám rád dám karmu, dnes to ale, bohužel, nebude.

7 3
možnosti
Foto

ale v tom je asi ten problém. Pan Olšer zřejmě nepotřebuje sdělit své zážitky, ale odplivnout si.

7 3
možnosti
AT

Necelé 2h na webu, necelých 1000 přečtení a karma 30. Tomu říkám výkon ;-)

2 4
možnosti
AT

Tentokrát jsem to se sebezapřením dočetl pozorně celé a 2x. Jen abych zjistil původ a cíl oněch 100mld. Asi jsem slepý nebo blbý. Kromě samoúčelných kopanců do Kalouska a "tibeťanů" jsem tam nic konkrétního nenašel. Můžete mi to někdo polopaticky objasnit?

8 2
možnosti
LM

Zadny strachy ,pristi tejden to vyjde znova,tipuju tak ctyrikrat a budete moct hledat dal;-)

2 1
možnosti
MD

Tak treba ..

I kdyz cinska pracovni sila zdrazuje, tak zaroven zkvalitnuje. Co do teoretickych i praktickych zkusenosti. Pochopitelne, kdyz ji k tomu bylo pomozeno podnikatekskymi subjekty z venci v ramci jejiho vyuziti. Kazdopadne netrpi a jeste dlouho nebude trpet nekterymi 'nemocemi' americke pracovni sily.

3 8
možnosti
JV

Nevite  pod jakymi podminkami se tam pracuje ?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS