Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy se těmi svými emocemi jednou zalknete:

"Ne dny, ani měsíce, ale roky museli prožít pod každodenní palbou granátů a raket..."

Životnost vojáka ve válce je dosti sporná věc. Vojíni a nižší šarže RA u pěších nebo tankových útvarů měli jen velmi malou šanci přežít i jen 1 rok na frontě. Důvody jsou jasné - nepřátelská palba, špína, nemoci, počasí, málo jídla, vojenská taktika (útoky lidských vln). Troufám si tvrdit, že ti sovětští vojáci, co došli do Berlína, nebyli ti samí, co bojovali v 1942 pod Moskvou, v 1943 u Charkova a v 1944 u Varšavy. Vojenské ztráty RA se odhadují na miliony mužů, i s civilisty mělo jít o cca 15-20 milionů lidí.

Někde jsem četl americkou studii z WW2, která se týkala výkonnosti US vojáků za bojů v Západní Evropě 1944-45. Psalo se v ní, že po cca 100 dnech v boji výkonnost vojáků začala rapidně klesat a začaly se vyskytovat různé nemoci (včetně duševních). Dá se očekávat, že stejná situace byla i v ostatních armádách včetně té sovětské.

Obecně bych to shrnul asi takto: vojáci všech armád rabují, znásilňují, kradou a zabíjejí. Rozdíl je ale v tom, jak se k těmto věcem staví jejich velení a jak tyhle věci trestají. V některých armádách bylo takové chování tolerováno nebo i vítáno (japonská armáda v Číně), v některých armádách záleželo od daného velitele (sovětská armáda; gen. Malinovskij), v jiných to bylo vždy zakázané a trestané (britská armáda).

6 2
možnosti
PM

A dnes to máme zpět. Islámský stát se blíží k Evropě a znásilňování žen? Ne jako mužská potřeba, ale prostředek k porobení a zotročení!

Možná trochu přeháním, rád bych byl špatný prorok!

1 0
možnosti
Foto

Vojáci RA měli od svých nadřízených znásilňování minimálně tolerováno.... podle některých svědectví i doporučováno. Nebo jste to snad chtěl dementovat?

Nějak z toho blogu nejsem jistý....

3 2
možnosti

Záleželo to od toho kterého generála. Někteří je povzbuzovali, jiní to zakazovali.

3 0
možnosti
BT

co jste tou ubohostí chtěl říci?

4 1
možnosti
VK

Mupy mup. Ať žije první máj! ;-D;-D;-D

2 1
možnosti
MV

M32a86r29t77i33n 39V61l78k

11. 3. 2015 7:33

Vy se tou patalogickou nenávistí zalknete. To, že už vůbec nerozlišujete mezi pravdou, lží, konspirací a propagandou, je smutné, ale nechte si to pro vašeho lékaře.

Prostě jste opět vypotil blábol a kydnul sem další kravinu, české ženy a dívky bojte se, přichází zlí američané. A zdroj jako vždy máte opravdu kvalitní.

Tak pro příště zkuste třeba paměti manželky R. Heydricha, tam určitě něco kvalitního najdete a pokud budete potřebovat další flusanec na US army v Čechách, doporučuji např. Klub českého pohraničí.

Jste lhář, chorobný, nemocný, ale lhář. RvRv

8 9
možnosti
JS

J12a69n 16S33a53r44k30a

11. 3. 2015 7:19

Ne, nebyla!! Ale na 100% to byla jedina armada, kde to bylo normalni, kde se to bralo jako soucast "sluzby" v armade a kde se za to netrestalo!!!!!!

2 1
možnosti
TB

Jediná? 8-o Co třeba japonská armáda? Ta byla ještě mnohem mnohem horší ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce