Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77a14r35a 93R61a61n74k

22. 2. 2015 23:03

A kdyz opet o Cine, tak Vas urcite bude zajimat, co cely svet krome CR uz davni vi, napsala zdejsi blogerka Karolina Slaninova ve svem blogu: Keny levne? No problem;-)

"Politická situace v zemi je žalostná. Prezident Uhuru Kenyatta dbá především na své vlastní zájmy. Jeho rodina se systematicky obohacuje, zatímco celá země upadá. Velkým problémem a nebezpečím pro celou Afriku jsou Číňané. Uzavřou kontrakty se zkorumpovanými vládami a čerpají přírodní bohatství. Je sice pravda, že se významně podílí na rozvoji infrastruktury v zaostalých státech. Cena za to je však příliš vysoká. Při plánování i stavbách samotných nedbají na jedinečnou přírodu kolem a svým počínáním ničí celé ekosystémy. Nejenže znemožňují migraci zvěře či jinak narušují jejich přirozené chování, dochází zde dokonce k vybíjení slonů, nosorožců i dalších. Místní tvrdí, že kde Číňané postaví silnici, nenenajdete nic živého. Co nás ale doslova šokovalo, je fakt, že Čína do Afriky transportuje své vězně. Na vlastní oči jsme viděli čínská vězení. Trestanci jsou pak využíváni jako dělníci. Hovořili jsme s Keňany žijícími nedaleko

takovéto věznice. Vězni údajně nějaký čas pracují. Nikdy se ale zpět do Číny nevrátí. Jsou totiž vypuštěni na svobodu v Africe! Lidé jsou z toho zoufalí, ale nic nezmůžou. Opět jsme si uvědomili, jak málo toho víme o skutečné situaci ve světě."

0 0
možnosti

J49i20r21i 41J22e68c60h36a

21. 2. 2015 23:31

Pane Olšere,zapomněl jste na důležitý fakt o Marxovi. Nejmenoval se Marx ale Mardochej Levi a pocházel z rodiny židovských rabínů.Dílo které stvořil bylo jedním z židovských mustrů na masové vraždění gojů neboli nežidů.

0 0
možnosti
Foto

Pane Olšere, váš článek je z mého pohledu směsí neznalosti a neuváženosti. Vlastní fantazií rozvinutých několik informací z Wikipedie vydáváte za odborný pohled na historii a historické postavy. Bohužel díky vaší autoritě tento názor přijme velké množství čtenářů bez toho, aby se pokusili udělat si názor vlastní na základě studia Marxových předchůdců (třeba Hegela), jeho vlastních děl a relevantních historických informací. Totéž bych doporučil vám. Hodnocení historických postav je vždy trochu subjektivní, ale mělo by mu předcházet studium a z něho plynoucí nadhled. Zjevně vám chybí obojí.

5 1
možnosti
Foto

Lidé jsou velmi zranitelní tím, že dokáží podlehnout vábení všelijakých, Marxů, Hitlerů, Pol-Potů, Leninů, Stalinů, Mao Cetungů,  ale i Dalajlámů, Obamů či  Zemanů, Sobotků, Babišů a dalších, kteří se je snaží přesvědčit, že právě oni mají recept na jejich krásné životy.  Že je to vždy naopak, že mají především recept na své krásné životy za peníze podvedených poddaných,  na to lidé velmi rychle zapomínají.

3 0
možnosti
Foto

A co vábení Misesů a Rothbardů, to nic. Ti nám také předvádějí recepty na krásný život.

2 2
možnosti
Foto

Na tom, ze se Dalajlama snazi s brutalnim cinskym komunistickym rezimem domluvit na alespon nejake autonomii a ukonceni represi proti svym lidem, na tom neni snad nic tak nepochopitelneho.

Nemeni to ale vubec nic na tom, ze byl Karel Marx v osobnim zivote pekne hovado a ze zalozil zrudnou ideologii, ktera mela za dusledek nejvetsi porusovani lidskych prav, nejvetsi genocidy a nejvetsi hladomory v dejinach lidstva. 

Clanek je naprosto nelogicky, nesmyslny a hloupy. Rv

3 8
možnosti
Foto

Karel Marx pouze syntetizoval výsledky anglické politické ekonomie, utopického socialismu a německé klasické filozofie. Pouze se pokusil odpovědět na otázku, jako jsou meze fungování kapitalismu, což už předtím udělal i Mill. A po něm Marschall.  Byla to neobyčejně cenná pomůcka pro kapitalisty, aby společnost vedli tak, aby mohli vyhnout proletářským revolucím.

Nezdá se mi tedy, že víte, o čem mluvíte. Jaká je souvislost mezi Tézemi o Feuerbachovi, Komunistickým manifestem  a Kapitálem a vámi uváděnými jevy, tedy hladomory v Rusku a Indii v 19. století?

4 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce