Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nikde jsem mistře nečetl kolik dodali amíci během války zbraní a vojenského materiálu vaším oblíbencům.Přečtěte si něco o konvojích Posílam link kde si něco přečtěte o konvoji PQ17. http://www.vojna.net/portal/printview.php?t=2391&start=0

300 letadel, 600 tanků, více než 4 000 nákladních vozů a návěsů a kusových zásilek o váze více než 150 000 tun...jste moc zaujatej Rv

14 1
možnosti
MS

Poté, kdy nacistické Německo přepadlo 1. září 1939 Polsko a rozpoutalo tak druhou světovou válku v Evropě, se k jeho útoku v souladu s předchozími dohodami připojil dne 17. září i Sovětský svaz. Ten následně získal kromě území a porobeného obyvatelstva asi 15 000 válečných zajatců důstojnických hodností, k nimž připojil ještě asi 10 000 příslušníků inteligence (většinou rezervistů) zajatých mimo bojové operace. Ti byli vězněni ve zcela nevyhovujících podmínkách v západním Rusku, Bělorusku a na Ukrajině až do roku 1940, kdy vedení SSSR došlo na návrh NKVD k názoru, že není žádoucí, aby se „prominentní váleční zajatci“ obecně nepřátelsky smýšlející vůči SSSR a komunismu vůbec vrátili domů, a nechalo je povraždit. Jako důvod likvidace se v příkazu k ní výslovně udává právě jejich nepřátelský postoj k SSSR a jeho režimu.

15 1
možnosti
Foto

?Vrtulník Cobra měl poze dvoučlenou(!), nikoli pětičlenou posádku:-/

Použití zbraně ,,nesmírné ničivé síly" bylo i s vědomím a ,,požehnáním" Stalina, neb byl ..amíky" o tom, že mají  zbrań takových účinků informován. Ke kapitulaci Japonska pak jednoznačně přispěly. Nikdo totiž v té době nevěděl, kolik jich mají  USA k dispozici!

Za válečné zločiny by pak dle těchto ,,měřítek" musely být označeny např. i všechny t.zv. kobercové nálety.:-/

9 1
možnosti
SS

A treba tez potopeni parniku (lazaretni lodi) Wilhelm Gustloff sovetskou ponorkou s vice jak 9,500 obetmi (z toho cca 5,000 deti).

9 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce