Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J97i21r41i 87B23i51l76i82n30a

29. 12. 2014 12:15

Vysvetlovat dulezitost ukonceni te hrozne valky porazenemu nacistovi nebo pozdeji porazenemu komunistovi by byla ztrata casu. Dulezite je, ze ty dve bomby nakonec zachranily spoustu zivotu na obou stranach, protoze umoznili Japonsku ktere bylo odhodlane se branit do posledniho muze cestnou kapitulaci.

Opakovanym komunistickym nesmyslum o valce ve Vitnamu se muzeme jen utrpne usmat. Staci se podivat, kdo byl utocnikem a zjistit si, ze se celou tu dobu bojovlo na uzemi komunisty napadeneho Jizniho Vietnamu.

Parizske smlouvy, kterymi valka oficialne zkoncila (a ktere pak komuniste po odchodu Americanu verolomne porusili)  Olserovi a jeho soudruhum take moc nereknou, tak proc jim hazet perly......

6 2
možnosti

Skončila, pane Bilino, skončila...

0 1
možnosti

Není od věci,

připomenout konec II. světové války a upozornit na skutečnost, že další světová válka by byla zcela jiná. 

Hodně pošuků by chtělo řešit neshody válkou, ale nechápou, že pokud vypukne světová válka, odnesou to především civilisté v zázemí i oni sami. 

Likvidační rozsah současných jaderných a vodíkových zbraní je tak rozsáhlý, že se nedá použít na linii fronty, protože by zasáhl i útočníka, ale především k likvidaci infrastruktury a obyvatelstva v zázemí.

Braňte mír a bojujte proti válce a ozbrojenému násilí, jinak z vás a vašich rodin zůstanou pouze škvarky!

5 0
možnosti
Foto

Nejjednodušším řešením by bylo, kdyby byla přijata zásada, aby žádný voják nemohl si odkroutit mimo hranice svého státu. Prostě aby armády směly a mohly bránit toliko své území na svém území.

0 2
možnosti

B12o17h50u42š 63H11a13v89e45l

29. 12. 2014 11:31

Želary, podívejte se pane Olšare, kdo byl pro Rusáky fašista.

Hodně prvoliniových vojáků byli zločinci, kteří byli jen masa k oběti, sami neměli jinou šanci. Dost blbý článek.

Škoda slov.

6 0
možnosti

Pane Olšere většinou souhlasím, tentokrát pitomost silného kalibru Rv

4 0
možnosti

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá

   (Správně by mělo být "kope", ale přísloví má svůj specifický gramatický ráz).

     Při úvahách typu kdo s koho bychom měli vážit každé slovo na lékárenských vahách. Neboť vznik konfliktu někdo vyprovokoval a někdo hasil jeho následky i důsledky. Je dnes těké obracet oči v sloup nad dvěma japonskými městy zničenými jadernými zbraněmi, kdy nevíme, zda-li by byly zničeny, aniž by Japonsko vyprovokovalo válku. Teprve potom by bylo namístě bochnout pěstí do stolu a zařvat něco na způsob: "Oni nic neprovedli, a přesto proběhla likvidace japonského civilního obyvatelsva". Kdo může určit, zda-li by tomu tak bylo, kdyby Japonci nevyvolali  válku na Pacifiku. Nechovali se k američanům právě v rukavičkách. Zničili překvapené, zaskočené armádě USA co se dalo, a to bez vyhlášení války. Prvotní reakci USA hodnotím jako naprostou neochotu bojovat.

    Obranná reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Američané zbrojili, zbrojní průmysl chrlil zbraně, letadlové lodě, ponorky, děla velké ráže a letadla schopná vzlétnout z těsných prostor letadlových lodí. Co jiného zbývalo? Na nečekanou agresi se zpočátku odpoví vyzbrojováním, které umožňuje srovnat krok s agresorem a poté snaha zpráskat agresora jako psa. Nedivím se. Tam, kde je jednoznačný agresor, který vedl první úder, je naprosto oprávněná odveta, a to všemi způsoby, které v případě války jsou dosažitelné. Jeden z hlavních pilířů vítězsví ve válce je vojenská převaha. Ta je demonstrována silou. Tato síla vzniká v (konstrukčních) laboratořích. Pouhý fanatismus ještě nikdy nic pokrokového nevytvořil. Je to pouze slepá víra v ty, co vedou svět do války a postižený lid sytí demagogií zla a nenávisti. Takto "motivovaný" národ čeká vždy odplata. Ochota naslouchat zločincům, kteří takovou zemi vedou, je cestou do zkázy všech, co takové demagogii podlehli.

   Proto vždy apeluji na ty, kteří se nechají snadno obelhat, aby dvakrát měřili svá rozhodnutí. Ten, kdo se nechá ovládnout lží, na to doplatí!

3 1
možnosti
Foto

To je ono! To je přesně ono! Nějaký ruský pohlavár něco někde plácne a p. Olšer se může zpřetrhat, aby to rozvinul literárně, slohově, hlavně obsáhle, ale především rychle. Dokonalá souhra. Nemá chybu.

10 1
možnosti

Olšere, jste trapný jako vždy. Jak se jedná o USA tak je všechno špatně, ale kdejaké zlo od Rusů, Číny to obhajujete jako něco úchvatného. Když jste u atomové bomby, tak nám zcela jistě napíšete o těch desítkách tisíc Číňanů, kteří sloužili jako laboratorní krysy při čínských jaderných pokusech. A zcela jistě to budete obhajovat. 

O historii nevíte nic, nejste ani schopen si zjistit základní fakta. Ale demagog a dojmolog jste úžasný. V tomto obsazujete první příčky s Cvalínem, Petříkem, Matějkou  a Vyvadilem. Rv

8 2
možnosti

Z mého pohledu to je jako obžaloba: Já jsem mu bez varování a bez příčiny nafackoval a on mi to vrátil a ještě k tomu mi nakopal zadek. Uvědomte si kdo koho napadl a řekněte mi kolik amerických životů by bylo dost málo pro nesvržení atomové bomby. Pro mne ani jeden americký a ani ruský. Jinými slovy,obětoval by jste třeba vašeho syna jako vojáka v bitvě místo .........(dosaďte si sám) obětí nepřítele?  Jenom japonské řádní v čínském Nankingu stálo podobně obětí jak v Hirošimě a Nagasaki, tak proč najednou mačkat slzu. Na Vaše zamyšlení nad velitelskými schopnostmi USA versus SSSR. Ztráty SSSR zrovna o velitelkém umu nesvědčí(o obětování ano,ale kdo koho?),zvlášť co se neovědčil velitelský tah, nechat si vyvraždit velitelský sbor. Ani následná aplikace v Polsku.Tím ,ale nijak nechci snížit váhu ruských obětí!

9 0
možnosti

Atomové bomby svržené na Japonsko měly dva kladné efekty:

1. donutily Japonsko ke kapitulaci a tím ušetřily statisíce životů na obou stranách, které by  byly jinak obětovány během dobývání Japonska

2. a to především, demonstrovaly sílu atomové zbraně a tím zabránily třetí světové válce.

10 0
možnosti

J79a96r89a 67R40a68n46k

29. 12. 2014 8:12

Uz chybi pouze "trenches & WW1", mauzoleum s Leninem a zapomel jste dat par starych fotografii Cinkse zdi;-D

8 6
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce