Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Přichází dny, kdy všichni spravedliví dosáhli Boží milosti a radují se z Kristova , přesněji Jeíšova narození. Kdy každý člověk touží po tom, aby jeho blízcí žili v pokoji a věřili víc, než kdy jindy, na spravedlnost božího soudu. "Podle skutků soudím tebe".. Hodnota této výpovědi určená Biblí, je nezpochybnitelná. Náš život a (tvůrčí) nadání jsou zcela závislé na udržení míru. Jenom v míru dokážeme udržet občanskou společnost a dokážeme ji rozvíjet.

    Dnes by tyto hodnoty, k nimž jsme dospěli po dvou vyhlazovacích válkách, měly být naprasto zřetelné, protože jsme došli po peklu válek, stojících miliony lidských životů, k poznání, že války znamenají plánovanou smrt .

    Ale ne. Vyrostla nová generace v míru, který se jí zajídá. Každý počítačovými experty vymyšlený idiot přežije válku, jako nic. Stačí dřepět u obrazovky a imaginárně odstřelovat "pachatele", jako obtížný hmyz.

    Jak asi bude probíhat skutečná válka? Především vás odstřihnou od elekrického proudu a zbaví vás tak možnosti, sledovat válku v přímém přenosu. Budou napadeny elektrárny,( včetně jederných), všechny energetické zdroje.. Veškerá informatika založená na známém "strč do zásuvky a dobij", padne. Příznivci války přes internet ztratí vcukuletu obraz. Jak se budou tito nešťastníci domlouvat? Nijak, dohráli. Zato je čeká tma, nejistota  I kdyby mobilní sítě byly funkční déle, jejich mobil se vybije rychleji, ne by ukojil jejich zvědavost. Internetoví válečníci dohrají svou velkou hru a zůstanou v nejistotě.

   Proto je důležité stále poukazovat na naprostý krach jakékoliv války, už proto, že internetoví válečníci by z ní nic neměli. Nakonec by museli sedět ve sklepích domů a bát se ozáření. Pokud by se nepodařilo napadnout všechny sítě "black outem", počítačoví hackeři by si poradili se zvídavými adolescenty. Uvědomte si, že vysedávání u počítačových her vedoucími k rozkladu osobnosti nic pro vás, nešťastníky nepřinese.

   Doporučuju vám, věnovat svým nejbližším aspoň kytku.. Svět bez války!

9 5
možnosti
MS

Mohl byste nám ještě osvětlit, kdo jsou ti "internetoví válečníci" ? :-P Tuším, že asi máte na mysli ty, kteří nejsou podělaní až za ušima z toho, že se EU a USA snaží pomocí hospodářských sankcí umravnit jednoho nevycválaného ruského politika-agresora. :-P

5 4
možnosti
Foto

Nesouhlas s pozváním Putina ukazuje, že jisté kruhy staví politiku nade vše, i nad památku umučených v Osvětimi. Myslím, že ti, kteří se cítí být k tomu povoláni, by si měli udělat pořádek ve vedení Federace židovských obcí.

10 11
možnosti

F87i32l81i54p 53Č73e50r13n57ý

23. 12. 2014 11:33

Pane Macku toto rozhodnutí není rozhodnutím pouze jednoho člověka ve vedení židovských obcí. Židovské obce nefungují jako to běžně funguje v Rusku, tedy vláda jedné osoby.

11 4
možnosti

F19i58l66i43p 67Č30e53r33n74ý

23. 12. 2014 10:08

Pokud pominu váš svérázný výklad dějin tak bych rád poupravil vaše tvrzení, že pan Rabín Sidon není žid. Cituji: "Není totiž pravým židem, narodil se za války v tzv. smíšeném manželství."

Významy "pravý žid" nebo "nepravý žid" judaismus nezná, abych byl přesný nerozlišuje to tak jak se snažíte tvrdit. Pan Sidon je "Halachický žid" a jako takový má všechna práva žida etnického.

V textu máte takových nesmyslů celou řadu.

A i když se tomu přímo vyhýbáte jedná se o antisemistický příspěvek jak víno :-/

12 5
možnosti

Ve všech textech tohoto rádoby novináře jsou nesmysly, lži a překrucování.Rv

7 5
možnosti
JN

Nebude ta nechuť z toho jak se interpretují ruské servery, portály a média? 

Snadno na pro ruských serverech narazíte na nadávání do židovských srá*** Obama je zasr*** žid, jindy zase muslim, jindy zase ateista... Narážím na Ruských médiích na články že Ukrajina jsou nacisté vedeni židami... Takže postoj samozřejmě chápu, jen vy si ty klapky musíte už sundat...

6 5
možnosti
PV

Je třeba občas připomenout...R^

7 12
možnosti
PK

P25a47v29e54l 96K16u39l43a

23. 12. 2014 10:46

připomenout co 8-o?

7 2
možnosti
AS

A58d75a70m 92S10t78a57v14a

23. 12. 2014 8:29

"Putina Židé na výročí nechtějí?...": Jak kteří! Například ti sluníčkoví ne - ty ovšem lze, jak vystupuje z  jejich vlastních  slov, i života,  označit za přestupníky zákona.

4 3
možnosti
IB

I42v71o 90B12o38u19š31e

23. 12. 2014 8:14

Ale copak? Pořád tady tvrdíte že dnešní Rusko nemá se SSSR a jeho Rudou Armádou nic společného. Tak proč by je teda měli vlastně vůbec zvát?

18 6
možnosti
AS

A36d20a29m 83S86t93a80v40a

23. 12. 2014 8:35

"....teda měli vlastně vůbec zvát? ...": Protože jsou moudří a rozumní a ne nenávistně prdlí jak odpůrci toho aktu....

4 3
možnosti
JD

Ani se jim nedivim...putin rovna se hitler v druhe polovine 30.let, stejny nacionalismus, stejna retorika. A tech 97% na krymu si strcte nekam...jak by asi dopadlo referendun ooradane v r. 38. v sudetech

10 9
možnosti
JO

Ciituji p. B. Olšera:"Je třeba moudrému rabínovi připomínat, že na Krymu nebyl zabit jediný člověk, zatímco při desítkách anexí a válek USA miliony lidí; Korea, Vietnam, Afghánistán, Irák, Libye, Sýrie... - "

Anexe Krymu je mnohem spíše paralelou "Anšlusu" Rakouska: beze střelby, se souhlasem mnoha Rakušanů, a s následnými volbami legalizující velmi vysokým skórem okupaci.

Samozřejmě nejsem proti SSSR v jeho postoji proti nacistickému Německu po roce 1940, ale nezapomínám na sovětské gulagy a na pakt Ribbentrop - Molotov před rokem  1940. Putin, který tento pakt obhajuje (a tím i agresi SSSR do Polska, baltských států a ostudnou Zimní válku - přepadení Finska Sov. svazem, viz Wikipedie) je pro mne mnohem více nositelem světovládných bolševických tendencí než pokořitelem nacismu (s nímž SSSR zpočátku spolupracoval).

Já bych ho nezval taky. A nesouvisí to se Zemanem, kterého pokladám za prodlouženou ruku Lukoilu.

8 9
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce