Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Poučný článek. Zvláště pro " humanitní bombardéry". Ti tady poštěkávají - což...? Za článek děkuji. Karma.V

1 1
možnosti

Poučný v čem? Terorista a terorismus není v žádném definovatelném vztahu. Akt teroru ve většině případů nelze jednoznačně určit a definovat. Toto je třeba si jasně říci a toto je třeba vzít v úvahu při debatě o takzvaném mučení osob takzvaně podezřelých z terorismu.

Domnívám se, že osoby nikoli takzvaně, ale doslova řídící a produkující terorismus a doslova a ne takzvaně provádějící torturu a nikoli takzvaně a údajně řežou hlavy humanitárním pracovníkům se válejí smíchy, když čtou naše  úvahy o hnusné metodě někomu hrozit vrtačkou.

Oni by vám vrtačkou provrtali oko rychleji, než byste řekli Alláh.

0 0
možnosti
JB

Rus velice dobře dál platí a tak Břetislav Olšer dál píše, plácá a lže;-€;-€

1 1
možnosti
JK

Sterého soudruha lásce k západnímu světu nenaučíš.. resp. další hloupě demagogický Olšerův článek.. za který by se svého času Rudé Právo jistě nestydělo. ;-)

Pro mě je jen otázkou, zda-li Olšera k psaní článku nedohnala jeho nezáviděníhodná patologická schizofrenie.. nebo zda-li jej k takovému cancu přivedla touha přivydělat si pár rublů navíc.. A kor když důchody jsou opravdu bídné... a hodnota rublu rapidně klesá

musí být takových úderně demagogických článků holt vyšší počet....  :-)

A pokud by snad někdo zaváhal nad tou diagnózou "schizofrenie" .. pak jen připomenu, 

že nás tady  Olšer již prakticky dennodenně oblažuje tím, jak je vše na západě špatné, 

na druhou stranu k tomu, co se nepěkného děje na východě se ani slůvkem nezmíní. 

To, jestli někoho mučí třeba v Rusku nebo v Číně (tj. zemích ze kterých si nyní máme dle hlavy našeho státu brát nyní příklad).... je mu naprosto jedno.. 

Je mu úplně jedno, že třeba v Ruské federaci povraždí v rámci boje proti Čečenským separatistům téměř 100.tis. ruských civilistů.. či že v rámci podpory ruských separatistů v zahraničí povraždí na Ukrajině tisíce Ukrajinců.. To nechává blahosklonně bez povšimnutí... ba dokonce takové vraždění (prý v rámci boje za lidská práva či historickou spravedlnost)

i podporuje.. ale nad tím, že v amerických věznicích si dovolí přitlačit fanatického muslima ke zdi a nalít mu na hlavu vodu... to se tady rozčiluje !!

Fakt je mi z takové novinářské objektivity (ano, Olšer je prý novinář) na blití! :-P

3 1
možnosti
Foto

J84i21r12i 33B44i72l63i56n46a

13. 12. 2014 14:22

Nikde nevidim zadny doklad o tom, ze by treba Dr. Rice vedela o "brutalnim muceni" a "libovala" si v tom.

3 1
možnosti
JR

J76a20r50a 31R65a53n60k

13. 12. 2014 0:39

Torture in Russian prisons became rule rather than exception

At a Moscow court session on July 2 over extension of the pre-trial keeping in jail of the political prisoner and human rights activist Daniel Konstantinov, he reported about tortures in Putin Russia's prisons:

 

"Confessions are obtained through tortures. It's the rule. I was lucky enough. My family and friends raised a fuss after my arrest - so I was only threatened with violence, but my captors decided not to resort to torture. But in jail, I met political prisoners who were tortured, forcing them to testify against themselves and the others.

 

The common Russian methods of torture are beatings, suffocation with a gas mask or a bag on prisoner's head, electroshock on genitalia. My cellmate Yuri Tikhomirov has been tortured with electric current. As a rule, the torture takes place in early days, even hours after the arrest, when the person is not yet in prison, it could take place in a police car on the way to the detention center. In the car, no one can stop it.

 

Another method are the threats of arrest and tortures of relatives of the prisoner. Thus a girlfriend of my cell mate, Ivan Astashin, was beaten by police on her head with plastic bottle in his presence until she fainted. After that, he signed everything the police asked him to sign.

3 0
možnosti
Foto

J59i34r16i 36B70i79l81i39n21a

13. 12. 2014 5:00

A to ti muceni Rusove nejsou teroriste zajati se zbrani v ruce, ale nevinni lide vezneni jen za sve postoje. Ale vykladejte to komundirum.....

1 2
možnosti
ŠS

Všímáte si, kam jsme ve vnímáním  naší humanity - novodobé tzv. lidskosti jako lidstvo  dostali? To bude naše tragedie a na to zemřeme. Zjistíme, že teroristé mají svá  lidská práva i když veřejně a nelidsky podřezávají hlavy jiným lidem a trhají nevinné bombami. Někdo označí za teroristy i ty chudáky na Ukrajině, co jen nejsou nacionalisté a my - to přijmeme. Putin je diktátor - jistě, proč ne, šéfuje zlému Sovětskému svazu - že ten dávno neexistuje? jinak by tu nebyl ten problém s Ukrajinou? - Nevadí, co se nehodí nevysílejte.

Jeden civilizovaný úhel pohledu. Druhý, ten mediální -  političtí šikulové a mágové manipulují s oním civilizovaným  a "patřičně šokovaným" lidstvem jak je třeba.

 Filmový snímek "VRTĚTI PSEM", by měl povinně vidět každý a že ho natočili odborníci přímo v "JÁMĚ LVOVÉ". Je  to dost historická věc - leč stále aktuální.  Jenže je to na nás, jak sebou necháme ještě dlouho vrtěti.

Jak dlouho budou média poplatná tomuto stavu a novodobě cenzurovaná? Co nás zahubí?

My sami sebe tím, že máme někde zakódováno "MY CHCEME VĚŘIT" a věříme.

Jenže to není Bůh, kdo si s námi hraje,  a dokonce ani intrikánští papežové  - ale jejich mnohem nebezpečnější novodobí nástupci - a pořád je to o tom samém o ovcích a o moci....!V?

4 4
možnosti
TN

T14i61b16o13r 36N28o78v34á18k

12. 12. 2014 13:51

a jak víte, že ti zavření tam jsou teroristé? Byli odsouzeni?

2 4
možnosti
Foto

J58i82r13i 26B24i12l14i38n71a

12. 12. 2014 12:11

Je to jako vzdy prilis nesouvisle. Treba v tech zpusobech udajneho muceni vyvraci pan Olser jednim odstavcem ten predesly. Zajimalo by me, zda si to po sobe vubec precetl...

Jinak - ce se tyce waterboardingu, nemohou se zpravodajci shodnout. Podle nekterych by bez neho nebyl Osama bin Ladin a dalsi zlocinci nikdy nalezeni, podle jinych to zase tak uspesne nebylo.

Ale odpoved na tuto otazku nam da znacne primitivni, z cizich zdroju okopirovany a nechutne propagandisticky clanek pana Olsera jen sotva.....

6 5
možnosti
MA

Přesně  tak  p.  Přibyl  !!!!   USA  by  na  sebe  jen tak  pro nic  za nic  neprásklo.....má  to   jednoduchý  důvod...... A TO   odpoutat  pozornost  !   Naše  média  zapomínají informovat  o  neustálých   protestech  a  nepokojích  v  USA , které  se stupňují   !!!!    O  Ukrajině  nemluvě.

4 4
možnosti
JR

J80a60r82a 90R31a18n72k

12. 12. 2014 20:56

Pane Antonine, v USA si lid vyzadal to vysetrovani, v Rusku se deje to same v psychiatrickych klinikach a vezenich, jen se nikdy nic nedostane ven.

3 1
možnosti
JP

Vážený pane Olšere,

    Dovolím si nabídnout jiný úhel pohledu. Proč jsme dnes svědky usvědčujících důkazů a sypání si popela  (CIA) na hlavu? Je to prosté. Je to vábnička, která má přilákat pozornost veřejnosti tím správným směrem. Čím víc kdo naříká a hořekuje nad metodami kajících se profesionálů v oboru státních převratů a "nenápadného" vymývání mozků, tím větší je klid na práci spuštěné vyvražďovací mašinérie na Ukrajině. Stovky nelidsky mučených svatých mužů, kteří před těmito zvěrstvy byli čistí, jako to lilium, mají zveřejněním těchto zvěrstev jeden jediný účel. Stovky mučených mají odvést pozornos od tisíců mrtvých na východě Ukrajiny. Psal jsem již několikrát, že tragedie jednoho člověka, kterého při jeho zmizení hledají rojnice záchranářů, převyšuje tragédii tisíců a statisíců zlikvidovaných lidských bytostí. Pokud jde o miliony zmařených životů, je to pouhá statistika. Nic víc. Když jde o jeden jediný život, jsme o tom schopni psát a hledat řešení nikoliv týdny, ale dlouhé měsíce.

   Tak, snad jste si opravil názor. Jde o to, že kouzelník točí jinak svou hůlkou, aby realita umně unikla naší pozornosti. Proč nevyměnit životy tisíců lidí, žen i matek za stovky týraných vězňů? Není důvod vést propagandu jiným směrem., když na to zaručeně publikum zabere. Strategické cíle, jež dnes sledujeme, odsuneme pomocí druhotně vyvolaného "problému" do pozadí. Lid zareaguje přesně podle našeho přání. Začne volat po spravedlnosti pro mučené a dá nám svatý pokoj v naší agresi s tisíci mrtvých. . Je to ve své podstatě jednoduchá strategická hra. Za touto "sebekritikou" se neskrývá nic jiného, než psychologická past. nebo si snad myslíte, že zprávy z centra propagandy se zjevují na základě objektivích, náhlých správných údajů jen tak? Samy od sebe?

   No, je vidět, že se v našem důchodovém věku můžeme cítit jako kdosi, kdo se nechal nachytat na švestkách. Jde tu jen a jen o Rusko a o odvedení pozornosti. Miliardy dolarů za tento konflikt jsou tak zúročeny. ...

4 5
možnosti
Foto

J56i50r11i 70B33i16l85i19n10a

12. 12. 2014 12:13

To je pane Pribyl pekne hloupa konspiracni teorie. Jestli tenhle poprask kolem americkych vysetrovacich metod nekomu pomuze, tak leda Putinovi. Protoze se na chvili zapomene na jeho zakernou agresi proti Ukrajine.

4 4
možnosti
AS

A89d13a98m 41S89t42a61v44a

12. 12. 2014 8:06

Autore, už jsem to připomněl vašemu kolegovi Vyvadilovi: Jistě i vy si pamatujete citaci, jejíž souvislosti jste měl znát k maturitě, předpokládám, že jste ji složil: Násilí na tyranovi není násilí.

6 2
možnosti
JM

Teď už je to jednoduché - kdo je vlastně ten tyran?

2 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce