Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Vše souvisí se vším

   Jistě jste postřehli, že vzájemná provázanost na první pohled si odporujících skutečností, vytvoří dříve nebo později jeden celek. Je to tzv. řetězec souvislostí s logickými dopady. Pokud se vydáme do dějin SSSR, musíme pochopit zásadní linii uvažování národa, který prožil a přežil dvě světové války za cenu nesmírného utrpení a lidských obětí. Lidé, kteří vyvražďování přežijí, jistě nebudou uvažovat jako mírotvorci, protože je historické skutečnosti dohnaly k nejvyšší obezřetnosti. (Jak máme někomu věřit, když ze všech stran číhala zrada). Byl to jeden z důvodů, proč SSSR zbrojil, zbrojil a zase zbojil. A všechna ta práce, která měla sloužit k základní obživě národa šla do háje. Co Rus, to milicionář a funkcionář...i když v KSSS nebylo továryščů zate tak mnoho. Avšak neustálá aktivizace mas k boji proti nepříteli způsobila, že pole ležela ladem. Reklamní hospodaření na celinách se dostalo na titulky komunisických novin. To bylo asi tak všechno. Ve skutečnosti sklizeň obilovin klesala a dostala se pod kritickou mez. SSSR kompenzoval ztráty při sklizni nákupem obilí v milionech tun, a to právě v těch zemích, vůči nimž horlivě bojoval. To, že "nepřítel" živil sovětské občany a potencionální nepřátele, byl, z hlediska logiky, nesmysl. Politika SSSR se musela postupně měnit. Ropu i plyn prodávané do vazalských států za hubičku, bylo třeba uplatnit na kapitalistických trzích. Žádné milodary se surovinovým bohatsvím!

    Vyústění tohoto stavu spočívalo v perestrojce. KGB nalezla vhodného muže, který změny uskutečnil pod svým jménem. Firma KGB, která stála za změnou se dostala do nenápadného pozadí.

    V současnosti je Rusko zcela soběstačné v produkci obilovin. Stalo se i jejich vývozcem. Proč se tak stalo? protože společenské změny byly pozitivním krokem. Kdo se věnuje nejen svým zájmům, ale i bližním, zaúřaduje Bůh v jeho prospěch. Samozřejmě je za tím fůra poctivé práce a denní dřiny.  Poctivá práce je naším údělem. Je naší budoucností.

1 3
možnosti
JP

Vše douvisí se vším

   USA se těšíly velké oblibě těch, kteří si uvědomovali, že celá řada zemí inklinovala ke komunismu (V Evropě např. Itálie, Francie) jako  alternativě ke společenskému systému založeném na tržních vztazích a hospodářské soutěži. Primární se stala inovace a kvalita, s níž výrobek obstojí v konkurenčním prostředí. Obchody plné zboží ostře kontrastovaly s šedí papírových sáčků v RVHP. Jeden ze smyslů života tzv. homo socialistikus, byl nákup v tuzexu, ať to stojí, co to stojí. Zdálo se, že tržní společnost je tím pravým magnetem pro ty, kdo víru v Boha vymění za pestré obaly, vábící ke koupi. A proč by ne?

     Vstoupili jsme do NATO, abychom si pojistili mír. Naše armáda se stala vhodným objektem pro megazloděje, kteří v ní našli zlatý důl. Co bychom si lámali hlavu s obranou a škoda peněz, které se nerozkradou a jsou zbytečně rozfrcány na neexistující možnost války.

    Pokud to nikdo nepostřehl, USA nikdy neopustily své původní vojenské základny, i když Gorbi daroval Němcům ruskou válečnou kořist zvanou "DDR". Gesto dobré vůle by nikdy nemělo být jednostranné, protože se tím druhá strana původního střetu dostane do "postavení mimo hru". USA toho dovedně využily. V Německu zůstala velká americká základna "Rammstein" , odkud vysílá i "American forsis radio" non stop. Rusové už byli pryč. Proč tolik strachu a obezřetnosti vůči velmoci, která se stáhla? To byl zrod nové politiíky USA, zrod hegemona. Od té doby to jde s americkou ekonomikou "cugrunt". Nastala změna, kdy se vše negativní přepólovalo za velkou louži. Zatímco Rusům se začalo dařit, v USA byl neustálý úpadek. Rasové boje , mnohabiliové dluhy, bilionové půjky od komunistické Číny a nedostatek, i přes život na dluh. Navíc jsou USA ve vleku zbrojních koncernů, jejichž zisk závisí na prodeji zbraňových systémů. USA se touto politikou vmanipulovaly do bídy, kterou si prošlo Rusko za totality. Kdo myslí na zbraně, hladoví. Byl to SSSR, dnes USA. Čína dnes nemá imperiální ambice. Má chléb.

0 3
možnosti
KV

Jelikož Váš příspěvek v úvozovkách pořádně chválí pražská žumpa, trefil jste evidentně do černého. Pokusím se Vás následovat.

3 1
možnosti
VV

Děkuji za článek. Karma.V

5 6
možnosti
AH

Malé, ubohé, lživé. Lituji času, který jsem trávil čtením této špíny.

6 6
možnosti
VH

No jo. U mikrofonu ve sněmovně se toho snese. Horší je, když se někteří pravidelně (a dlouze) ukájí na blog.iDNES.cz

5 1
možnosti
FB

"Kalousek je žvanil, rétor, pro něhož je řečnický pultík sněmovny masturbačním zařízením". ;-D Je neuvěřitelné, jak si nevidíte do úst... Protože pokud jde o masturbační zařízení, váš blog nemá v této zemi konkurenci. Ukájíte se každý den a zbyde po vás každé ráno jen sliz a žluč. A pořád to stejný: plagiáty sebe sama i jiných, jako kolovrátek pořád dokola stejné téma, vidění světa úzkou škvírou; sloh na úrovni sedmáka základní školy (bez koncepce, skákání z jednoho na druhé a hlavně já já já... Vy jste ten největší onanista. ;-)

10 4
možnosti

Jedno je nutno této novinářské karikatuře přiznat, každý její článek je odpornější předešlého, to taky každej nedokáže...:-P

8 3
možnosti
JR

J59a82r36a 13R44a39n75k

27. 11. 2014 8:04

Priste bude Putinizace?

4 2
možnosti
VS

Článek má více než dva odstavce, takže je jasné, že se jedná o další puzzle opakovaného a ukradeného. Ale tahle věta mne pobavila: "Finsko bylo pragmaticky napadeno Sovětský svazem..." Ona už byla někdy nějaká země napadena pateticky? Vsadím se, že tohle Olšer nikde neukradl. To je zjevně z jeho hlavy. 

Nicméně v jednom musím s autorem souhlasit - je opravdu s podivem, kam až dojdou fantasmagorie některých "žurnalistů"...

12 3
možnosti
Foto

J73i69r97i 58B91i37l73i43n78a

27. 11. 2014 7:55

Mozna byla Ruskem pragmaticky napadena i Ukrajina. A mozek pana Olsera....:-P

7 3
možnosti
JV

J54a64n 10V13l98č60e12k

27. 11. 2014 7:48

Zkoušel jsem to, ale ten olšerův hnůj jsem celý přečíst nedokázal.

10 3
možnosti
JR

J66a80r63a 16R50a23n31k

27. 11. 2014 8:03

Vzala jsem prvni odstavec....wowRv

3 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce