Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Dnešní skóre původních odstavců proti recyklovaným je 1:2. Velmi slušný výsledek. Gratuluji.

3 0
možnosti
SB

Cituji z Vašeho článku:

"...svou reformní politikou místo záchrany komunistického impéria otevřel dveře k jeho rozpadu."

Odpovídám:

Napsal jste totální nesmysl. Gorbačov dveře žádnému rozpadu neotevřel. On jen reagoval na to, že se to rozpadalo samo od sebe, jako se časem přežije a rozpadne všechno. Konec konců jste to nepřímo vyřkl už sám tím, že jste napsal slova "místo záchrany". Bylo by nutné zachraňovat něco, co k rozpadu nesměřuje?

Gorbačov pouze koordinoval ten pád, aby tolik nebolel. Kdyby tam byl nějaký tupý mozek, který by nepochopil, že udržitelné to už není, a který by se snažil zachránit to za každou cenu, tak by ještě došlo ke krveprolití. Naštěstí tam byl inteligentní Gorbačov, který viděl, že jsou jen dvě možnosti: Pád s krveprolitím, nebo pád bez krveprolití, a tak to nasměroval k tomu pádu bez krveprolití. Ale že by k tomu rozpadu jako takovému vedla jeho politika, to ani náhodou.

A pokud bychom to připustili, tak co to tedy bylo za režim, když rétorika jednoho jediného člověka mohla zapříčinit jeho rozpad?

8 0
možnosti
LC

nesmysl, Gorbi , jako pán dal svobodu svým psům, dřívější pokusy psů se osvobodit byli buď pánem zatrženy, nebo se pes vrátil do boudy sám, v Bělorusku je socialismus dodnes a funguje normálně na rozdíl od Ukrajiny , kde je bída, člověče uvědomte si , že vojensky je na tom USA a Ruská federace stejně a v 1989 to bylo obdobné

samozřejmě , že to nebyl jediný člověk , jako Obama není jediný, Dubček jediný, Hitler jediný

1 2
možnosti
MT

Takze jestli chce ruska "duma" nekoho soudit pro rozpad SSSR, tak by meli jit spise po Jeltsinovi, ne ?

1 0
možnosti
LC

dobře, ale takhle se dá potopit po letech každý od Dubčeka, přes Lincolna, Karla IV po Ceazara, ave

4 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce