Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O71n69d53r94a 61G84l43a93c

15. 10. 2014 10:02

Proč píšete, že za to můžou politici, když tu ropu používáme všichni? A jestli ji potřebujeme, nemáme za ni bojovat?

1 0
možnosti
Foto

Autor blogu Olšer má vědomosti od kolegů, kteří si je vzájemně poskytují-je to jejich chleba. Že zaměňuje pouhý kompars velkého Usámy(usměrňovaný Izraelem ) za vykonavatele stržení WTC, je jeho chyba. neboť na FASU se US arma přiznala k EMP  Ale nepřevzít dosud tajené výsledky, jednotlivých bitev v obou válkách v Perském zálivu(kde byly USA armou použity zbraně HN) je závažný nedostatek pro vytváření veřejného mínění. V obou zmíněných válkách US arma by velice těžko vyhrála, kdyby zmíněné zbraně nepoužila k rozdrcení boji zocelené a takticky velmi zkušené armádě Iráku. Podle Ricka Atkinsona, který byl přítomen událostí i při poradách velitelů, viděl jejich nezkušenost a naivitu. Zachránily je prostě zbraně HN, které v rozhodujících okamžicích vyřadily obrněnou techniku Iráku. Na poradách se velitelé vzájemně obviňovali z neschopností a neplnění úkolů.

 Malý přehled:  CRUSADE-velký popis zmíněných válečných  situací, zbraní HN i používaných chemických látek; Soldiers in the company-kronika jednotlivých bitev; Storm of the Horizon od Davida J. Morrise o záludné taktice i nové chemii oxidu etylénu, jehož žár 11 000 C° a vichr 6 Machů zlikvidoval obrněnou techniku Iráku; GENERATION KIIL od Evana Wrighta o taktice dobývání, již pokořených v Iráku, kde bojovaly i děti!; Gassed in the Gulf od Patricka Eddingtona-o využití bojových plynů i s promyšlenými podrazy a na falešném  zostuzení Iráku kvůli použití různých bojových plynů; Pouštní horečka od našich autorů Jaroslava Kmenty, Jana Valo a Petera Želinského, kde doplňují Eddingtna výčtem výskytů chemických plynů v první válce.

0 2
možnosti
Foto

a mikronuke by nebyly???

2 0
možnosti

Koukám na diskuzi a jsou to jedni a titíž naivkové, kteří jsou přesvědčeni o spravedlivých válkách o ropu. Vůbec nejzajímavější je ten dotaz, zda je někde ve světě případ, že by USA nezaplatily za ropu....;-D Ale to už je opravdu k smíchu a velkému zamyšlení!

Článek je povedený, bohužel bude trvat ještě mnoho pokolení, kdy se EUSA budou domáhat energie z ropy pomocí svých vyspělých armád a zakrývat to bojem o demokracii.

2 9
možnosti
Foto

J85i90r15i 59B92i28l43i12n33a

14. 10. 2014 15:11

Nuze s chuti do dila, jinochu ! Prestante se smat a pekne celou vetou na tu otazku odpovezte. Kde, kdy a komu nazaplatily Spojene Staty za ropu ?

8 2
možnosti

Vám komunistům se pane Olšere nelze zavděčit. Napíšete že islamisti zavraždili na severu Iráku stovky žen a americký prezident Obama byl mezitím na dovolené. A o pár řádků níže vyčítáte že jsou američtí vojáci ve 150 zemích světa.

Najednou byste asi chtěl, aby američané byli tím světovým policajtem a irácké ženy ochránili. A kdyby to udělali už byste psal článek o tom jak zlí američané provedli invazi do suverénního Iráku. Je to s Vámi těžké.

5 1
možnosti

Po delší době, jsem si přečetl váš blog, a jako vždy je napsán účelově a překrucuje některá fakta. Pokud je mi známo, tak USA začíná být, dík břidlicovému plynu, soběstačná, Takže ji může být něčí ropa ukradená. Naopak hodně států se chce orientovat na dovoz amerického zkapalněného plynu, aby nebyly závislý na vašich kamarádech Rusech.

8 1
možnosti

Tak než budou USA soběstačné díky břidlicovému plynu, proteče ještě Vltavou několik moří vody. Takže Vám známo není celkem nic. Z tu dlouho dobu USA nebude a není ani teď ukradená žádná cizí ropa na světě. Natahují a budou natahovat pařáty po ní a jdou a půjdou dál doslova přes mrtvoly, aby jí získaly.

1 10
možnosti

R^Tak tohle se nebude pár lidem líbit, a už se i nelíbí, což je známkou, že jste zase napsal dobrý, fundovaný článek. Jo, ropa je zaklínadlo a USA si ji vezmou všude, kde ji je o trošku víc, než na naší Jižní Moravě.

2 13
možnosti
Foto

umíte napsat ještě něco jiného???

Tu první větu píšete snad pokaždé.

11 1
možnosti

Není to trochu jinak, pane Olšer, s posledním souvětím?

Inu, ani nejsilnější závislost na drogách, alkoholu a ropě nezabila na světě nikdy tolik lidí, co závislost na komunistickém Leninismu. Protože tím jste naplněn a stále přetékáte.Rv

12 2
možnosti

A34d18a45m 94S22t66a90v38a

14. 10. 2014 8:31

Přesně! Předběhl jste mě. Také jsem si uvědomil, že ty věty jsou postavené na hlavu!

2 0
možnosti

Ten druhý odstavec je skutečně roztomilý...

Znovu musím zopakovat, milý autore - když už něco bohapustě kopírujete, alespoň si to před uveřejněním přečtěte. Prachem, vytékajícím ze země a osvětlujícím dům, samozřejmě není podle krále Šalamouna "mumie", ale nafta. O balzamování mumií ropou se v článku, který jste vykradl, píše o odstavec dál. http://www.komodity24.cz/ropa/

10 2
možnosti

Copak, "pane Chrástku"? Pročpak ten mínus? Netýká se snad můj příspěvek článku? :-)

8 1
možnosti
Foto

J14i39r31i 33B32i80l23i59n29a

14. 10. 2014 7:43

To by me teda fakt zajimalo, jak mohou Spojene Staty nekde "drancovat" ropu, kdyz ji vsude kupuji za bezne svetove ceny ? A neptam se na to poprve.....

Jinak me potesilo, ze uz Olser prestal psat o "150 zemich, kde maji Spojene Staty sve zakladny". Bylo mu totiz vysvetleno, ze na tech "zakladnach" je casto jen jeden vojensky atase, nebo nekolik muzu ochranky velvyslanectvi. 

Olser uz pise jen o tom, ze americti vojaci jsou "pritomni ve 150 zemich". Podle meho nazoru by mel tu pritomnost lepe definovat a zaroven se omluvit za sve predesle lhani. Rv

10 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce