Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J75a34r88a 31R43a86n37k

16. 9. 2014 23:39

Pri referendu ve Skotsku budou take volici ze statu Commonwealth, na to jaksi zapominate a protoze se nezajimate o mezinarodni zpravy, ani jste se neobtezoval zjistit, jak to s referendem  je, budemne Vas muset dovzdelavat, pokud to Vase alter ego Pribyl prezije:

Under the terms of the 2010 Draft Bill, the following people would be entitled to vote in the referendum:[20]

British citizens who are resident in Scotland;

citizens of the 52 other Commonwealth countries who are resident in Scotland;

citizens of the 27 other European Union countries who are resident in Scotland;

members of the House of Lords who are resident in Scotland;

Service/Crown personnel serving in the UK or overseas in the British Armed Forces or with Her Majesty's Government who are registered to vote in Scotland.

0 0
možnosti

J31a87n 98S81e98m28i83k

16. 9. 2014 0:04

Situace na Krymu urcite nepripomina referendum ve Skotsku (kde jsou vojska zahranicni mocnosti ktere bude Skotsko pripojovat?;-D)

Ale celkem do detailu funguje analogie "lidoveho referenda" v roce 1945 na Cs. uzemi Podkarpatske Rusi. 

Pokud si dobre pamatuji, procentualni vysledek byl stejny jako na Krymu.

Stastny podkarpatsky lid temer jednohlasne hlasoval za pripojeni k SSSR pote co pritomna sovetska armada vykopla Cs. spravu vyslanou Benesem.

2 0
možnosti
Foto

Lide kteri se domnivaji ze obyvatele Krymu ziskali pod Putinem samostatnost o jakou usiluji Skotove by meli byt povazovani za nesvepravne a melo by jim byt zabraneno ve styku s detmi a se zviratky. :-P

1 0
možnosti

J42a76r85a 14R23a43n38k

15. 9. 2014 22:24

;-D Opravte si tu whisky.....oni stejne holduji vice skotskemu pivu;-D

1 2
možnosti

Áč starobní důchodce, stále chodím do práce. Přišel jsem pozdě. Reaguji tak, že dávám karmu. No, s tou karmou to bude zajímavé. Bez plynu z ní nepoteče horká voda. Hlavně, když bojujeme na správné straně barikády. Hrdinní žurnalisti to ví přece nejlíp. Ještě, aby pravda zvítězila, to tak! Na naší standartě je přece vyšito zlatými písmeny - PRAVDA VÍTĚZI - Nebo, že bych se přehlédl?

1 3
možnosti

Major "Terazky" z Bílého domu vaše pochybení vyřeší, vy šmejdí! Vojín Kefalín stál nahý pod ledovou sprchou, ale uvědomoval si, že je to nutné, neboť Rusové číhají na hranici. Napřipadá Vám, že je dnes všechno naopak? Jen ta totálně oblbující propaganda zůstala. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej, i když neznáš její slova!

0 3
možnosti
Foto

Ale výsledkem přece není a ani nemá být nezávislý Krym. Putin chce Krym, stejně jako další území, protože by mu doma vycinkali. Takový silný, i tygra přepral a neumí vrátit Rusku jeho slávu, jež je zdobila za Petra Velikého či báťušky Stalina?

3 1
možnosti

Karma, 

za logické přirovnání. Je to stejné, jako mluvit o mírovém plánu jehož součástí je protiseparatistická občanská válka s podporou EU!R^

1 2
možnosti

Porovnávat referendum ve Skotsku s tím rusferendem na Krymu, může jen hodně veliký zoufalec...Rv

4 2
možnosti

No jistě - je tu základní rozdíl v jednání vlády, která má přijít o část území státu.

Zatímco londýnská vláda se s iredentou dohodla na způsobu a datu konání referenda, kyjevská vláda vyhrožovala iredentě pobitím a zakázal jim používat jejich jazyk.

3 2
možnosti

k závěrečné otázce, nemohl pane Olšer neboť vás odpověď nezajímá,  jistě jako bývalý celkem slušný novinář víte že položit takto otázku je faul a to dosti neslušný, tedy aspoň mezi těmi co si chětjí říkat objektivní ale tím už dávno nejste

5 3
možnosti
Foto

At se rozhodnou Skotove jakkoliv, rozhodnou se dobrovolne. Narozdil od obyvatel Krymu, kteri hlasovali pod dohledem Putinovych hrdlorezu. 

Rudy Olser zrejme uznava i davne rederendum na Podkarpadske Rusi, kde se udajne obyvatele rozhodli zit pod Stalinem......RvRvRv

5 5
možnosti

Určitě jste na tom Krymu v době referenda byl. Co kdybyste tady popsal nějak tu atmosféru podrobněji? :-)

1 4
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce