Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Ještě jednou, vy lháři a demagogu.

Koncentrační tábory na území Polsky byly vesměs německé. V ostraze nebyl ani jediný Polák, byly tam jednotky SS a v nich nebyl ani jediný Polák.Polsko, jako jediný okupovaný stát v Evropě nemělo svoji divizi SS.Polsko nemělo ani jednoho kolaborujícího politika,  tím se mohou snad pochlubit jen Srbové. Polsko bylo a je relativně řídce osídleno. Skoro 50% evropských židů žilo v Polsku.Osvětim byl původně

koncentrační tábor pro Poláky.Viděl jste film Pianista ? Ten film je natočen na základě

skutečných událostí. Szpilmanovi pomohlo asi 20 Poláků a ani jeden ho nepráskl.

Viděl jsem autobiografický film o Szpilmanovi, kde svou anabázi popisuje. Polsko je a bylo antisemitské.Polsko však v 15 a 16.století zachránilo většinu evropských židů.

Kdo je to Gross ? Fracek, který ve 20.letech emigroval do USA a své psaní pojal poněkud komerčně, psal na objednávku, bez zkoumání historických faktů a historické pravdy,četl jsem jeho knihy.. Nikdo nepopírá, že polská lůza a modrá policie nevraždila židy.Byl to však jev poněkud okrajový týkající se především východního Polska. na druhé straně je pravdou, že mnozí chudí polští židé vítali v září 1939 rudou armádu a stavěli slavobrány. Byla to odpověď na polský antisemitismus. Rusové okamžitě vraždili nebo deportovali na Sibiř polskou inteligenci a policisty se automaticky stávali místní židé a Ukrajinci. Po válce,90% důstojníků SB/ polská Stb/ bylo židovského původu, to je historický fakt.Osvobození Polska ? Za rudou armádou šlo NKWD a vraždilo partyzány AK, inteligenci a politiky.Hitler vyvraždil 60% polských učitelů,40% lékařů a 20% farářů. Stalin ovšem daleko více. Přesto Poláci odpráskli jako psy skoro všechny německé " velitele" Varšavy,i za cenu poprav v poměru 1:100./ za jednoho zabitého Němce bylo popraveno 100 Poláků/ Během prvních dnů varšavského povstání Němci vyvraždili 40-60 000 civilistů, žen a děti v dělnické čtvrti Wola. Bach Zelewski a spol.likvidovali civilisty barák od baráků a mrtvo

9 0
možnosti
JC

Z protektorátu Čechy a Morava také nebyla vytvořena žádná divize Waffen SS. Poláci nebyli jediní. Jinak s tím vyvražďováním polských elit jak nacisty, tak sověty máte samozřejmě pravdu. Ani to však nemění nic na tom, že Poláci byli tradiční antisemiti a že pořádali pogromy proti Židům ještě i po válce. A také to nemění nic na tom, že Poláci po válce obsadili téměř třetinu Německa, skoro celé bývalé Pruské království, a to i části, které dříve patřily k Českému království, a toto území mu zůstalo. Například takové Ratibořsko nebo Kladsko nebyly NIKDY v historii před rokem 1945 součástí právních předchůdců dnešního Polska.

4 0
možnosti
JP

Vážený pane Filipczyku,

   Polsko a Poláky mám moc rád a rád si také zajedu  do Polska. Rzecz pospolita mě učarovala natolik, že i teď, kdy Vám odepisuji, poslouchám "trójku" a velice často čtu "Gazetu wyborczu". Vždy se solidarizuji s těmi, kdo dokázali přežít příkoří i neuvěřitelná zvěrstva. Dokázali proti nim bojovat, a potom zvednout hrdě hlavu. Polsko mělo nepřátele ze všech stran. Svoboda stála Poláky až neuvěřitelné množství životů. Vždyť ani hejnal z wieže Marijackiej nedotroubí v celou hodinu až do konce. I ten byl zabit, uprostřed ohlašování času. Poláci si mě získali též vysokou úrovní svých elit v uměleckých oborech. A tak popíjím "žywiec" a přemýšlím, jakým stilem mám psát, abych Vás neurazil. Slovanské národy mají jednu nebezpečnou vlastnost. A to, proti cizímu větřelci se dokážeme sjednotit a když si konečně vybojujeme svou porci svobody, jakousi záhadnou volbou přijdou do popředí našich států lidé, kteří se dopouštějí podvodů a rozkrádání státního rozpočtu. Je marné brunátnět, dupat nohou, prostě, tak to je. Zatímco neselžeme v boji, vůči našim zlodějům, kteří se velice rychle dostanou do státních struktur, jsme bezmocní. Je to tím, že jsou z našeho prostředí. Proto ví, jak na nás. Způsobojí obrovské ztráty ze státního rozpočtu a škody, co způsobí, počítáme ve stovkách miliard. Tuze bych si přál, aby se to změnilo a zbyla nám jenom ta hrdost. Ale být hrdý na zloděje, šmelináře a šmejdy, to prostě nejde. Alespoň já to nedokážu. Když se chce jeden Slovan vehementně distancovat od druhého Slovana, měl by si udělat pořádek na svém vlastním hřišti, protože jinak to vyjde jako fraška, kdy zloděj X pohrdá zlodějem Y.. Pokud se chceme naprosto odtrhnout jako Slovani od nenáviděných východních Slovanů, neměl by nás s nimi spojovat tento oslí můstek.

   Připomínám nositele Nobelovy ceny míru - Henryka Sienkiewicze, který byl vyprávěčem boje Poláků vůči řádu německých rytířů. Jeho "Ogniem i mieczem", "Potop" i "Pan Wolodyjowski", jsou skvělá díla. Pozdrawiam!

2 2
možnosti
Foto

Co to tady proboha plácáte? Olšer Poláky nenávidí, protože byli a jsou ochotni za svou svobodu bojovat.

4 0
možnosti
JP

Nepodařilo se mi vměstnat vše, co jsem chtěl k tématu napsat, do stanoveného počtu písmen (znaků). Pokračuji tedy tím, že nás spojuje křesťanství, víra v Boha a Ježíše Krista. Je důležité, abychom vycházeli  z učení, obsaženého v Bibli. Je tam též popsáno, jak máme přistupovat k trpícím a měli bychom tuto misijní činnost mít za krédo, které nám Ježíšovými ústy vyslovil náš Pán. Je to stručný citát: "Nesuďte, rozsoudím sám". Je to prevence vůči naší unáhlenosti v odsudku těch, které odsuzujeme z alergie vůči jejich fyzické existenci, protože nám kdysi jejich předci něco krutého provedli. Ten, kdo se neustále vrací ve svých vzpomínkách o dvě, tři generace zpět, nemůže odpustit též dětem hříšníků, protože je považuje stále za své nepřátele. Ty děti už přece nemají dávno nic společného se svými prapředky. Chtějí žít své životy a nepřejí si, aby byly neustále vtahovány do dob, kdy byly ještě na obláčku. Kdo seje nenávist vůči těm, kteří žijí dnes svým samostatným životem, Ježíš mu určitě nepožehná. Naopak, očekává od nás kroky vedoucí ke smíření. Pokud toto smíření porušíme slovy "A stejně jejich pradědeček byl vrah!", ztrácíme tím šanci ke vstupu do Božího království. Jediné, co nás opravňuje, je předstoupit s pokorou k nejvyššímu soudu a upřímně říct: "Udělal jem všechno pro to, abych jako příkladný křesťan usmířil ty, v jejichž srdcích se usídlila zloba a nenávist. Pokud se mi toto poslání, tato pozemská mise podaří, mohu počítat se spasením". Pomáhejme si navzájem a važme si všech dobrých lidí, kteří nám pomohli na cestě životem. Nic víc si do Božího království neodneseme, než lásku. Všechny hmotné statky, co po nás zůstanou, zdědí naši potomci. Budou se o ně prát či se spravedlivě rozdělí? Pokud se budou dělit, dobře jsme je vychovali. Je to tak jednoduché: Stačí moře lásky a žádná nenávist. Z celého srdce vám přeji, ať se vám daříV

0 2
možnosti
Foto

Myslím, že redakce omezuje velikost komentářů z velice dobrého důvodu. Chorobná užvaněnost a nesmyslné kecy které nemají nic společného s tématem jsou největším nepřítelem diskuse.

2 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce