Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Putinovu Rusku nic jiného nezbývá. Bipolární svět sice přinesl ideologickou válku, ale zabránil té skutečné. Rovnováha byla porušena Gorbačovem. Tento politický snílek si myslel, že pokud se Rusko jednostranně stáhne a udělá ústupky Západu, USA pochopí, že od té chvíle se dá žít v míru. Východní Německo bylo bez jakýchkoliv protestů předáno do SRN. Tyto jednostranné ústupky měly signalizovat západním mocnostem, že od této chvíle by měla probíhat hospodářské soutěž. Kolbiště se mělo přesunout do umu, inovačních technologií a lepších mezinárodních vztahů. Spolupráce měla probíhat též při odhalování teroristických sítí a prevence měla být založena na úzké, rusko - americké spolupráci. Tento sen se dnes rozplynul. Uměle vyprovokovaná občanská válka na Ukrajině dává tušit, že se Západ zapletl se sympatizanty a živly "Pravého sektoru". Zprávy z postižených regionů jsou kusé. Připomínají mi dobu komunistického temna, kdy jedna dezinformace střídala druhou.

   Ruských základen by měl být adekvátní počet k těm americkým. Jen tak se nastolí rovnováha sil tak, aby se velmoci držely v šachu. Svou roli hraje i to, že Barack Hussein Obama je, podle dostupných informací, muslim. Pokud ho někdo viděl, jak se modlí s námi, co jsme křesťanského vyznání, ať mi , prosím, dá odkaz na portál, kde si to ověřím. Já tuto informaci nemohu najít.

2 1
možnosti
JM

J31i73r25i 21M12a79l21i74n54a

16. 7. 2014 16:38

Uklidnete se pane Pribyl. Obama je krestan a Rusko se svymi problemy neni a uz nikdy nebude velmoc, ktera by se mohla rovnat Americe.

Co se tyce dukazu Obamovy viry, kazdy jen trochu informovany clovek si vzpomene na kontroverzi kolem cirkve ktere je Obama clenem a jejiho kontroverzniho pastora.

Povazovat americkeho presidenta za muslima muze proto jen naprosty hlupak a ignorant, ktery cte jen komunisticke s*acky a nema nejmensi tuseni o svete kolem sebe. Rv

0 2
možnosti
JM

A pak se nas komunista probudil a mel ruku v nocniku. :-)

1 3
možnosti
MH

R^R^R^ Přesně tak. Pokud něco v této době hýbe světem, je to snaha USA porušit strategickou jadernou odstrašující rovnováhu s Ruskem. (Mnohokrát jsem upozorňoval, že dolar je na 100% "krytý" zbraněmi.)

Putin ...... asi nerad, ale musí .... .

Na obzoru máme druhou "Karibskou".

A ta první, jak víme až po letech, nedopadla planetární katastrofou jenom náhodou.

Máme nikoliv štěstí ale neštěstí na své přátele.

3 2
možnosti

Ruská vojenská základna na Seychelách??? No Olšer, to je bomba;-D;-D Největší pitomost jakou jsem v poslední době slyšel. A kde by ji asi tak postavili? Seychely trošku znám, byl jsem tam před lety na dovolené, Tvoří ji tři hlavní nijak, velké ostrovy se základní infrastrukturou a spousty mikroostrovů kde není nic, ani voda. A není na světě země, která se tak stará o turismus jako Seychely, které s turismu žijí. A teď si tam vpustí hordy rusáků a budou riskovat počet turistů?

5 1
možnosti
JV

S Falklandami by se Putin střelil do nohy. Předchůdci Argentiny se na Falklandy dostali 100 po Anglii a to prostřednictvím nájemného piráta, který terorizoval zakotvené lodi.

Podstatné je, že o budoucnosti Falkland rozhodli obyvatelé v referendu (téměř 100 % pro Británii), stejně jako obyvatelé Krymu. Pokud bude Putin podporovat argentinský nárok, znevěrohodňuje ruský nárok na Krym.

2 1
možnosti
VL

Ale proboha, ať to Rusko má základny po celém světě, když mu to představitelé těch států dovolí a pokud na to bude mít. Zatím to vypadá spíš na pěkný finanční masakr Ruska. V přepočtu na hlavu už dnes je Rusko finančně pravděpodobně jedním z největších militantů na světě. Jen do toho! EU by ráda Rusko za normálního spolehlivého obchodního partnera, ale politika, kterou produkuje jeho putinovská politická reprezentace vede do slepé uličky. Podívejte se, co ti putinovští umělci za těch 10 let sehráli s Ukrajinou! A teď se tomu ti političtí amatéři ještě diví anebo si jejich obdivovatelé ještě myslí, že to byla geniální šachová partie! A BRICS tomu nepomůže. Tam je všem bližší košile nežli kabát a zájmy Ruska jsou jim až na hezké řečičky ukradené. Pokud ovšem Rusko bude cákat těžké miliardy tu Kubě, tu Nikaragui, tu někomu jinému, pokud Rusko si bude kolonizovat s pomocí Číny Sibiř atd., tak se jistě dočká!

4 5
možnosti
VS

Žádná pomoc nebyla do Nikaragui nikdy doručena? 

http://www.usaid.gov/nicaragua/history

2 0
možnosti
JL

Představa, že USA pustí Rusko do svého sousedství, aby tam budoval nějaké nebezpečné základny, je velmi legrační.

0 1
možnosti
KB

No ale USA se přece dostala do blízkého sousedství Ruska díky tomu puči v Kyjevě.

9 1
možnosti
VV

Zpravodajství ČT zažívá nejhnusnější období své existence. Řídí to p. Dvořák, nebo se mu vymkl Šámal a Mrzena z rukou? To by bylo zajímavé vědět.V

9 0
možnosti
JP

Pokud je jen půlka pravdy toho, co zde píšete, potom je mi hnusně ze všech našich sdělovacích prostředků. Včera jsem koukal na zprávy čt 1, čekal jsem trochu informací o zabíjených civilistech a domech srovnaných se zemí, dočkal jsem se ale pouze zprávy o tom, že Rusové sestřelili ukrajinské armádě letadlo. Docela by mě zajímalo, kdo naši tv ideologicky ovládá bez ohledu na výsledky voleb u nás.

13 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce