Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím úplně přesně, kde je pravda, na Ukrajině momentálně nejsem a jsem odkázán na zprostředkovaný pohled, ale vím však jedno jistě. Ukrajina v těch hranicích, se kterými Rusko (a také občané nyní vzbouřených oblastí) souhlasilo poměrně nedávno, ta Ukrajina bojuje o svou národní identitu, samostatnost a svobodu. Nesouhlasím s válkou v žádné její podobě, ale také z osobní zlušenosti vím, že mnohým Ukrajincům se jen z vyslovení slova "Rusko" dělá, nejen z historických důvodů, špatně od žaludku.

Nyní výtah jednoho článku z ruské strany, pro dokreslení. Článek je z Komsomolské pravdy z dnešního dne a nese název : Strelkov vytvoří žoldáckou armádu a vyhlašuje stanné právo". Odkaz na článek je zde http://www.kp.ru/daily/26254.4/3133506/

a doporučuji si v článku povšimnout i plakátu z dnešního Donbasu, který vetřelce z Kyjeva přirovnává k hitlerovským armádám a zaštiťuje se sovětskou vlakou. Jen nadpis : "Osud ruského národa : opakovat činy našich otců při obraně rodné země", hovoří ve spojení s obrázky snad za vše.   

Autor článku informuje ruskou veřejnost, že ministr obrany Donbaské lidové republiky, Igor Strelkov, řekl v donbaské televizi, že jeho armáda je připravena se postavit ukrajinským vetřelcům. Strelkov si postěžoval, že mu chybí vybavení a lidé, že má jen pěchotní zbraně, zatímco vetřelci z Kyjeva nasazují těžkou techniku včetně tanků. Podle jeho slov je cílem vetřelců zničit infrastrukturu, připravit lidi o práci, domov a donutit je k odchodu. Strelkov řekl, že pro obranu mu chybí zbraně a kdyby je měl, vyhlásil by všeobecnou mobilizaci. Prý by mu stačilo 8-10 tisíc lidí. A současně oznamuje, že založí žoldáckou armádu a každému bude platit 5-8 tisíc hřiven, zřejmě měsíčně a ze svého. 

Na závěr pak Igor přitvrzuje oznámením, že vyhlásí stanné právo, tedy zatím ne všude, kde vládne, ale jen v územích sousedících přímo s vetřelci z Kyjeva. A vyzývá mužskou populaci "své" republiky, aby si vybrala, protože pokud jsou to muži, půjdou bránit svou zem.

4 0
možnosti

Další várka lží z ruské ambasády ;-D. V podstatě všechna faktografická tvrzení, co uvádíte, jsou vylhaná, což si může každý během pěti minut na internetu ověřit (fosforové bomby, masakr v nemocnici, sběr orgánů...etc.). Pan Tichý to krásně doplní tím nesmyslem o RAND ;-D. Zatím ještě chybí illumináti nebo ještěrci, ale i tak je to slušná sonda do hlubin hlupákovy duše ;-D.

15 2
možnosti
FS

Pane Malino (to pane Vám snad ani nepatří),Vy jste jenom nenávistný tvor,lituji Vaše rodiče.

1 3
možnosti
VS

Mezi námi, Vy se taky občas dovedete pěkně rozvášnit.:-)

1 0
možnosti
Foto

Nektere body z unikleho dokumentu Americke korporace RAND, ktera na obednavku Americke vlady pro Kyjevsky rezim zpracovala strategii na boj proti povstalcum:

1) Pouziti nekonvencnich zbrani a munici musi byt umozneno v jistych pripadech, aby se tak zabranilo ztratam ve vlastnich radach.

2) Osidleni musi byt osvobozeny nejprve obrnenymi jednotkami vymazanim zbyvajicich ohnisek odporu a zabitim kohokoli kdo je ozbrojen.

Po obrnenych jednotkach bude nasledovat vojsko, ktere ma za ukol odvezt vsechny muze do filtracnich taboru.

3) Kdo se pokusi o odpor musi byt na miste popraven.

4) Filtracni tabory by meli byt hlidane jednotkami ktere jsou ideologicky spolehlive, dale lide kteri maji modriny, skrabance, stopy po strelnem prachu ci oleje do strelnych zbrani musi byt predvedeny pred soud a obvineni z terorismu…(“ideologicky spolehlive”…to uz jsem nekde slysel) 5) Zvlastni pozornost musi byt venovana informacni bezpecnosti, coz znamena ze oblast antierioristicke operace nesmi byt pristupna zahranicnim mediim... Historky o odvaze a hrdinstvi Ukrajinske armady, Nacionalnich Gard a jinych ozbrojenych jednotek o tom, jak zachranuji civilisty na vychode Ukrajiny od teroristu a ozbrojenych gangu musi byt co nejvice rozsirovany…(jinymi slovy to je ta povinna lziva propaganda, o ktere ja tak casto mluvim a kterou tady nekteri diskuteri zerou i s navijakem…vzpominam si na nedavny clanek Idnesu, ve kterem “krvelacni povstalci” podle zautocili na Ukrajinske vojaky, kteri se hrdinne branili “za zvuku Ukrajinske hymny”…za to by se snad nestydeli ani propagandiste KLDR) Dalsi odstavec pojednava o takzvane “normalizaci” ... Jinymi slovy…valecni zlocinci ve Washingtonu radi valecnym zlocincum v Kyjeve, jak ve stinu vlajky s vlcim hakem nejlepe slapnout na krk povstalcum, kteri se od techto zlocincu chteji trhnout: http://www.globalresearch.ca/president-poroshenko-uses-rand-corporation-action-plan-for-eastern-ukraine-including-ground-assaults-and-air-strikes/5389795

2 4
možnosti

Zdroj: Russia Today

;-D

6 0
možnosti
JP

Pane Malino, jistě neuniklo Vaší pozornosti, že se svou demagogií na portálu idnes  končíte. Živte se jak se dá, Vaše hlavinka neunese kritéria náročnosti, jež jsou na každého kladena. Není divu, že selekce (schopnosti) nehrají ve Váš pospěch. Roznesu Vás na kopytech. Vy se se mnou nemůžete měřit. S neználky nemohu nijak komunikovat. Je mi líto, ale doporučuji Vám studovat a nepromarnit svůj život tím, že budete spílat všem, kdo nesouhlasí s vyvražďováním civilního obyvatelstva Ukrajiny. Vaše role je víc, jak smutná. Pokud jste věřul, že Vaše bláboly zaberou, tak věřte, že jste se hluboce mýlil. .Končíte. Pokud budu mít možnost okamžitě na Vás reagovat, padnete do hlubokých mínusů. Zločince, kteří si přejí vyvraždění cxivilního obyvatelstva nesnáším. Nečekejte, že se Vás zastanu, tak jako se nezastanu šmejdů, rozkrádajících poslední úspory důchodců.

2 3
možnosti
Foto

Neni treba se kvuli lidem jako je pan Malina rozcilovat ani se s nimi zahazovat pane Prybil...(ja osobne se s nimi zahazuji jen proto, ze me bavi poukazovat na jejich pokrytectvi a neznalost situace)

Pan Malina je pouze jednim z mnoha agresivnich nenavistnych primitivu, kteri promitaji sve vlastni pocity do situace ktere nerozumi....pred nedavnem tady napriklad jeden z jeho spolubojovniku zverejnoval fotky mrtvych separatistu pod titulem "fotky ktere potesi"

Tito lidske hyeny, ktere z bezpeci sve klavesnice podporuji vyvrazdovani obyvatelstva katusemi a tleskaji tomu ze civilistum ve mestech Kyjevsky rezim na hlavu haze nerizene bomby jsou celkem neskodni v malych skupinach, ale kdyz za sebou citi silu davu a kdyz se citi pevni v kramflekach tak jim vetsinou narostou ramena a dokazi pak spachat ty nejvetsi zverstva...

1 3
možnosti
PZ

Rusacka propaganda

3 4
možnosti
JK

Souhlas s autorem. 

Ukrajina: Po pádu Slavjansk - co Rusko? - http://krat.si/Cx7

Existuje cesta, jak konflikt v Ukrajině vyřešit. Není normální, když ukrajinský prezident dá povel ukrajinským vojákům aby zahájili vraždění ukrajinských občanů, žijících na východě země. Každé rozdělení států, je stejně bolestné, jako současný stav - střílení, zabíjení, vraždění svých vlastních občanů. Kdybychom si my Moraváci a třeba i s obyvateli Slezska řekli, že chceme samostatnost a že nechceme být ve svazku s Čechy, tak je to přece normální vývoj, podobně jako před lety osamostatnění Slovenska. Dovede si ovšem někdo představit, že by vláda ČR na tento požadavek Moravy a Slezska řekla, no to v žádném případě a poslala na Moravu a Slezsko armádu? Takto to ale fungovalo v Ukrajině, nejprve velká kampaň proti olympiádě v Soči, neustálé ujišťování o tom, že právě tam budou teroristé, což se alenepotvrdilo a pak rozpoutání nepokojů na západě Ukrajiny apod..... . Ať to stojí co to stojí, hlavně nalákat Ukrajinu do EU a pak hned do NATO, aby mohly být základny co nejblíž ruských hranic. Ať si mohou západní investoři na Ukrajině užít. Ať má západ větší odbyt na východ. Ukrajina potřebuje Rusko, potřebuje mír a spokojenost obyvatel - svých. Ne jen záplavu nadbytečného zboží, které je ve světě vyrobeno, ale vlastní rozvoj, pro vlastní obyvatele. Toto by mělo být krédem prezidenty Ukrajiny....

A upřímně řečeno, Ukrajina je bankrotářem. Jen v letošním roce musí pro vyrovnání záporného salda platební bilance zaplatit 20 miliard USD, což je více, než půjčka, kterou má dostat od MMF.

A ještě něco ke stavu ukrajinské ekonomiky. Zlaté a valutové rezervy Ukrajiny se snížily jenom v červnu o 5 procent. Ztráty ukrajinských podniků se zvýšily více než pětinásobně ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Letošní osevná kampaň je zmařena hlavně kvůli cenám paliva, které se zvýšily o 35 až 40 procent. Chléb se zdražil o 30 až 70 procent, a základní potraviny – dvoj až trojnásobně.

5 7
možnosti
JP

Vážená paní Kanioková, máte naprostou prabdu. Jsem rád, že jste.

2 2
možnosti
ZS

Malino nezlobte se, ale jste jen neinteligentní ......... (byl bych smazán)

1 1
možnosti
JC

Ano je! A ještě ... .... ......

0 1
možnosti
JM

Nejnovejsi zpravy nevypadaji pro ruske fasisty nejlepe.

http://zpravy.idnes.cz/vudce-rebelu-v-donecku-znepokojuje-nepripravenost-na-oblehani-p75-/zahranicni.aspx?c=A140709_121557_zahranicni_zt

Srandovni je, ze soudruh "ministr obrany" a agent GRU Girkin (Strelkov) nemuze v obklicenem milionovem Donecku sehnat 8 tisic dobrovolniku. I mistni Rusove na neho zvysoka se*ou.

Co kdyby misto planeho tlachani vyrazil na pomoc znamy znalec Ukrajiny pan Olser se svou tlupou ?  :-)

8 6
možnosti
JH

Nevím, co sem taháte Okamuru, ale ten jeho blog byl dobrý! Velmi dobrý, karma skoro 50! O to víc je lepší s odstupem času - přečtěte si ho, vřele doporučuji!  :-)http://okamura.blog.idnes.cz/c/304478/Zase-tu-beha-strasak-komunismu.html

6 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce