Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jde o názor, nejspíš stav není až tak hrozný. Co by dělali věřitelé s penězmi, když by si USA nepůjčovali ? V každém případě je ekonomicky protismyslné psát o "90procentní poklesu cen akcií a stoprocentní roční inflaci". Buď se peníze zhodnocují, nebo znehodnocují. Nemohou se zhodnocovat vůči akciím (pokles ceny akcí je růst hodnoty peněz, za stejné peníze nakoupíte víc akcií firem), a znehodnocovat vůči zboží (za stejné peníze se nakoupí méně zboží).

0 0
možnosti

R^ Ale obávám se, že radovat se z krachu USA jeho okolí už jaksi nebude mít příležitost.

https://www.youtube.com/watch?v=LXrnprlMyB8

0 0
možnosti

Ty už se toho krachu, Břéťo nedožiješ, ty ne....:-)

4 6
možnosti

Oni o tom krachu sni uz od VRSR. Uz tomu bude 100 let a furt nic. ;-(

Cele generace komousu cekaly a marne. Posledni, zaruceny krach dolaru mel byt 1.cervence.  :-)

Dnes je 4. a tak bych rad vyuzil teto prilezitosti a popral nasim americkym pratelum a spojencum hezky Fourth of July !  God bless America.  R^

3 3
možnosti

Motto. Stephen Leacock - Kanada

   Když si žebrák chce vypůjčit  dolar od trafikanta, musí hodiny smlouvat a není vůbec jisté, zda tuto částku dostane...Jdete-li si vypůjčit částku 10.000 US, řízení jde daleko snadněji. Stačí vyplnit formulář a příjemný úředník Vaši žádost promptně vyřídí...Pokud si vypůjčíte miliony dolarů, nemusíte se vůbec obtěžovat s osobní návštěvou bankovního ústavu. Stačí, když vyšlete svého zmocněnce....Pokud si stát vypůjčí miliardy dolarů, stačí zvednout telefon a vše je okamžitě vyřízeno...

   Efekt zní. Čím více a rychleji chcete zvýšit zadlužení, tím rychleji se dostanete k potřebným penězům. Dnes všechno, na co se ve Státech podíváte, patří Číně. Manhatan se všemi mrakodrapy si zaplatili ˇˇĆíňani". Rovněž tak několik státních ročních rozpočtů USA. V této poskytnuté sumě je také rozpočet na zbrojení a armádu. Tady je pikantní, že všechny současné agrese USA financue Čína. Zatím si nedovedeme představit, že čínští exekutoři zabaví mrakodrapy v celém New Yorku, protože jim de facto patří. Naše představivost končí u domečku zabaveného exekutory, protože budoucí majitel nesplácel řádně hypotéku.  Leacock tak jedinečně popsal způsob našeho myšlení. Co je pro nás představitelné, v tom se orientujeme, víme co si za pár milionů můžeme dovolit a co ne. Viníky označíme a dovedeme je potrestat. Stovky miliard až biliony dolarů dluhů nás nechají v naprostém klidu, protože si tyto obrovské částky peněz, které by při převozu ve stodolarových bankovkách zaplnily 12 velkých kamionových přívěsů, nás nevzrušují. Je to pro nás příliš imaginární částka. Co by nás však mělo zajímat je, že splácení této částky se stalo celoživotním údělem pro každého daňového poplatníka, tedy pro každého z nás. Ti, kteří si tuto sumu vypůjčí jsou navíc námi placenými úředníky. A tak zvyšují státní dluh navíc o svůj plat. Kdo že to napsal: "To se nám to hoduje, když nám druzí půjčují"? Z takových dluhů nás může vyvést jenom válka. Konečný efekt zní: To já ne, to on!

10 4
možnosti

Nemyslim pane Pribyl ze byste vy, Olser, nebo dalsi dusevne "tezce pracujici" mohli pochopit Leacocka, jeho humor nebo dokonce ekonomiku. (Te nerozumi nikdo. ;-) )

Kapitalisticka Cina (ve ktere dosud vladne mafie ktera si rika "komunisticka") pujcila a pujcuje Americe i dalsim duveryhodnym zemim penize, protoze je to pro ni vyhodne. A protoze si tak zajisti odbyt pro sve vyrobky. Hlavne pro ty kvalitnejsi, o ktere neni v chudych zemich zajem.

Pokud by Cina chtela splnit sen mistnich prirudliku a nejakym zpusobem poskodit americky dolar, zarizla by slepici, ktera snasi zlata vejce. Nikdo by neplatil dluhy, nikdo by neplatil uroky, nikdo by nekupoval cinske zbozi.

Komunisti snici uz od vystrelu z Aurory o padu dolaru si muzou dovolit byt blbi.

Cinsti kapitaliste nikoliv.

3 6
možnosti

R^ taky dávám karmu.

Horší je, že když si USA upšouknou, my tady v Evropě se z toho potentočkujeme...

Takový zajímavý efekt "motýlího křídla"

9 4
možnosti

Váš pan otec byl jistě výjímečný člověk.

V době mé školní docházky byla na moravském venkově mezi učiteli praktikujících katolíku spousta, troufl bych si říci, že i většina. A většině z byli současně v KSČ, ciž jim nečinilo problém, právě tak jako jejich členství nečinilo problém panáčkovi, který docházel do školy v odpoledních hodinách vyučovat náboženství.

Loni jsme měli setkání spolužáků po 35 letech. Jeden spolužák tam vzpomínal, jak se on nedostal na průmyslovku, protože jeho rodiče chodili do kostela. Také vzpomínal na učitelku, která se k němu chovala pěkně, protože chodila do kostela taky. Asi je to všechno pravda jen bych doplnil, že oba jeho starší bratři vystudovali v té době nejen střední, ale i vysokou a ta věřící a praktikující soudružka učitelka nás učila občanskou nauku.

4 2
možnosti

Ja porad nevim co ma povolani otce delat s Olserovymi obhajobami tech nejzlocinnejsich komunistickych rezimu ?   8-o

4 7
možnosti

A69d23a83m 39S36t16a11v44a

4. 7. 2014 7:42

"partaigenosse Olšer..":Nepřehlíd ste se, nebylo tam Olscher?

0 2
možnosti

A vy jste snad nebyl delnicky kadr Rudeho Hornika?

6 4
možnosti

A28d91a35m 17S26t65a73v38a

4. 7. 2014 7:44

Sisko a nevykládejte, že vy jste nebyl/a v ROH a v práci jste neplnil/a závěry sjezdů KSČ  a to je totéž jako ten váš kádr...

4 4
možnosti

Tak to vidite, jaky jest pan Olser dulezity clovek. Zna se s Donaldem Trumpem.

Vlastne ne - on se zna s trenerem, ktery trenoval pani, se kterou byl Trump nejakou dobu zenaty. Vlastne on se s tim trenerem ani nezna, protoze trenera poznal jen jako ucitele telocviku a takovy ucitel ma za zivot tisice zaku…….

No nic….. v kazdem pripade je pan Olser nesmirne dulezity clovek, protoze byl v Novem Yorku a spal tam v nejakem hotelu, coz se jen tak nekomu nepodari. Tam ubytujou jen lidi s izraelskym novinarskym prukazem, jehoz kopii jsme zde jiz asi tak 20x videli…..

Jo - a at uz nikoho ani nenapadne nazvat Olsera omlouvajiciho komunistickou genocidu komunistou, protoze jeho tatinek byl vesnickym ucitelem, jasne ?! 8-o

6 5
možnosti

Víc jste z toho článku nepochopil? Tak to jo.;-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce