Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Boj nic víc ne ustupovat a těm muslimum  a muslofilum dát do čuně, ato dřív než nám podřežou krky.!!!!!!!

0 0
možnosti

Tak, jako se mění mapa států v průběhu desítek let (podívejte se na mapu Československa za první republiky), mění se i náhled na politiku zemí v průběhu času. Nebylo horšího agresora v našich dějinách, než Němci a jejich věčná expanze na naše území a dál na východ. (Drank nach Osten). Třista let jsme prožili pod Habsburskou nadvládou. Nebýt Josefa Jungmanna a jeho sběratelské vášně, kdy zapisoval a shromažďoval česká slova, český jazyk by zanikl. Mnohem lepší situace nastala za rakousko - uherské monarchie. Všechny najvýznačnější památky, jimiž se dnes chlubíme, vznikly právě v této době. Mnozí z Němců byli osvícení. Říkalo se s nadsázkou, že Vídeň se stala největším českým městem. Přišla černá epocha dvou světových válek. Zase ten německý element, opět ta nenávist. Naši prapředci uměli stejně dobře německy, jako česky. Útlak přináší národní uvědomění - národovectví.

   Po definitivní porážce "Třetí říše" se do dobytého prostoru rozšířila vojenská moc SSSR. A opět přišla nenávist. Z osvoboditele se stal okupant. Hrůzy padesátých let jsou dnes zdokumentovány a nikdo soudný je nezpochybňuje. Po peklu války přišlo peklo komunisticko - vojenské nadvlády. Že jsou Rusové slovanský národ? Uvrhli nás do bídy a permanentního nedostatku, kdy se např. v Polsku stály hladové fronty na chléb. Nic jiného v "sklepach polskich" nebylo k mání. My jsme hrůzu naprostého nedostatku naštěstí nepoznali.

  USA nám na rozlasových vlnách přinášeli příliv zpravodajství a hudbu, kterou jsme o to víc poslouchali, o co více nám měla být odepřená. Svobodná Evropa vysílala v průběhu celého dne česky. Ferdinand Peroutka, potom Rozina Jadrná Pokorná, později Sláva Volný, Karel Kryl, Jefim Fištejn a další,drželi úroveň pořadů na skvělé výši. Americký kongres platil toto vysílání z peněz tamních daňových poplatníků.

   Dnes se můj pohled na USA zcela změnil. Ředitele zeměkoule nemusím, zvláště, pokud rozhodují o našich osudech. Evropa je tlačena k novému kolu zbrojení  Dluh za plyn je jen záminkou

5 3
možnosti

Spoléhat se na USA? Nikdy nikdo nemůže vědět, kdy ho podrazí a klidně "vrazí kudlu do zad". Jeden den se s někým objímají a druhý den ho napadnou.

Za článek karma.R^

4 5
možnosti
Foto

no, zrovna naše zkušenosti jsou jiné.

3 0
možnosti

Americky president se jmenuje Barack Obama, Hussein je pouze prostredni jmeno ktere vetsinou nepouziva. 

Spojene Staty jsou nejvetsi pritel a zastance Izraele, schizofrenie je svinstvo a demokraticky stat Izrael zastance z rad fanatickych komousu nepotrebuje.

2 3
možnosti

No dobře, vyznal jste se ke své lásce Izraeli. Jak podivné, když zároveň v ukrajinské krizi podporujete ruské zájmy. Ja podivné. A proč kritizujete USA? Vždyť bez nich by židovský stát dávno neexistoval. A byl by na blízkém východě klid.

5 4
možnosti

Byl by na blízkém výchdě klid ;-D  ..I VY NAIVO ;-D

6 0
možnosti

Vezmu-li do úvahy hranice Izraele stanoveného Plánem OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947 jako jediné mezinárodně uznané hranice, tak si ti Palestinci ostřelují jedině a pouze území vlastního státu, ne?

1 4
možnosti

Melete nesmysle ... palestinský arab svůj stát odmítl .. :-/

3 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce