Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ač jsem po noční, přesto reaguji:

   Rád prolínáte historii se žhavou současností. Pokusím se na to navázat.

 

   Předválečná multiinflacce a bída v Německu dala vzniknout národnímu socialismu a do popředí stomilionového státu se "díky tomu" dostal Hitler, spasitel a Vůdce, který měl za úkol vyvést národ z bídy. Fackelmärsche, kdy  plápolající pochodně nesené davem, dávaly pocit sjednocení i úderné síly, byly předehrou k tragedii, která přesáhla veškerá historická zvěrstva všech minulých konfliktů a válek. Co však bylo po nástupu nacionalistů zřetelně patrné, bylo "rafinované"  zbavení se všech věřitelů, kterým Němci dlužili, a to byli Židé. Ti vlastnili banky a byli majetní. Goebbelsovská propaganda udělala z Židů méněcenný národ, protože se jich potřebovala zbavit. Dluhy se přece neplatí, věřittelů je třeba se zbavit. Nejlépe tak, když je vyvraždíme. To se (téměř) zdařilo.

    Udělám střih na Ukrajinu. Ta samá bída, jako před nástupem německých nacistů, lidé, kteří očekávají zázrak, psychicko - imaginární boj za to, že by se poměry měly zlepšit do několika týdnů. Naděje "prostých " Ukrajinců se upínají k víře, že bude líp. Ale jak, když je všechno rozkradeno místními bossy, oligarchy? Julie Tymošenková volá po rychlém vyvraždění těch, komu Ukrajina dluží, a to věřitelům za nezaplacený plyn. Situace podobná s nacistickým Německem, jako vejce vejci. Mnozí dlužníci se před věřiteli skrývají, nebo je srazí ze schodů. Primární touha je dluh nesplatit. Tymošenková své niterné přání řekla hlavou dlužníka.

   Německo se svých věřitelů zbavilo tím, že je vyvraždilo a vyšlo to. Němci byli po válce zcela oddluženi. Tím byla odstartována poválečná prosperita. dluhy nebylo komu splácet. Ukrajina má stále se svými dlužníky problém. Údery jadernými hlavicemi by to spravily. Možná USA pomůže a dokáže tak světu, že dluhy se opravdu neplatí. Zbývá maličkost - zahubit věřitele. Že by dějinné repeticione?

4 1
možnosti
JP

Omluvte mě: UKrajina má stále se svými věřiteli problém...Třetí řádek odspodu. Díky, jdu spát.

0 0
možnosti
BC

Je fajn p.Olšer že nepatříte mezi ty zaprodance západu,díky za článek.

3 1
možnosti
VS

Také jsem rád, že zrovna pan Olšer je zaprodancem Východu.

8 0
možnosti
JSS

Doba demagogie vítězí!

         Najděte  třeba za posledních 25 let nějakého "ctnostného" občana, který se dostal až  k představiteli státu. Asi  se naštvete a  vyslovíte - A co Havel? Jasně, Havel představoval český disent a proto jsme mu fandili - byl náš člověk. Jenže ono to bylo ještě trochu jinak... , o kterém  dneska všichni mlčí- mlží. Hlavně vzal to za nesprávný konec, který prostě ordinoval a byl u toho!

O světě Berlusconiho,např. i Kwasnievskiho a podobných je dneska k Dikobrazu - zapomenout a ukončit!. Zajímavé u sousedů sousedů: Kiska - co ten bude dokazovat??

A co ta naše Evropa - národové? Že by snad  refllexe po naprostém imbecilismu do Majdanu a dále v Ukrajině? A po hospodářské stránce? Rozbujelý přerozdělovací - korumpční systém  je třeba  tvrdě okleštit. Vždyť to jen zaměstnávání zase dobře placených aparátčíků, což je zde dobře známo z nedávna.

2 1
možnosti
JM

R^karma. Bude to tam ještě moc a moc složité...

5 1
možnosti
MM

Na to jste přišel sám? Jste dobrej!

1 0
možnosti
VL

Když sesoudný člověk, který ví něco o historii, filosofii, ekonomice, technice a reálnémživotě zamyslí nad všeobecnou úrovní článků pánů Olšera, Vyvadila a dalších,tak musí dojít k přesvědčení, že i přesto, že pan Putin (takto presidentv Rusku i v celém světě, kde Rusové žijí, slunéčko veškerého pravověrnéhoRuska přejasné, statečný lovec amfor z hlubin mořských, statečný ochráncemedvídků a tygříků, sokol sivý, letec ruský nejlepší atd.), žádným intelektuálnímlumenem není, tak je přesto jeho inteligenční a intelektuální úroveň natolikslušná, že by si takové mizerné podpory jistě nepřál, protože on zajisté dovederozlišit - na rozdíl od výše zmíněných pánů Olšera, Vyvadila a dalších - jakýje rozdíl mezi medvědí silou a medvědí službou.

Lidé se strukturou myšlení inklinující k teoriímspiknutí (zvláště ti, pro které je „hrůzný“ spolek Bilderberg expositurou CIA) bymohli brzy uvěřit, že tyto zcela zcestné články si vyrábí sama americká CIA aže pánové Olšer, Vyvadil a ostatní jsou ve skutečnosti jejími agenty, protožetímto způsobem lze logicky dosáhnout pouze toho, že i lidé, jejichž poměrk USA je mírně řečeno vlažným (jako jsem byl donedávna např. já), dojdouk závěru, že je třeba ty USA začít hájit, protože to co pánové Olšer,Vyvadil a další ve svých příspěvcích píší je už skutečně příliš a že to hraničíjiž nikoli jen s fatální neznalostí čehokoliv, ale zřejmě i s něčímpodstatně horším.!!

6 1
možnosti
JM

No a tak si Ukrajinci zvolili presidenta. Ve svobodnych volbach, kdy jen 2% z nich volila fasisty. Kdyby jen se takovou malou podporou fasounu mohla pochlubit i sira Rus…..

Docela by me zajimalo, zda se pan Porosenko opravdu nechal vyfotit pred tou nacistickou vlajkou, nebo jestli ji tam (jak je na Olserove blogu zvykem) zase nejaka zakerna svine domalovala pomoci photoshopu. Rv

3 0
možnosti
VS

Zkuste se podívat, na jakých stránkách se ta fotka většinou vyskytuje a budete mít jasno. Ale už na první pohled je zřejmé, že je to montáž.

5 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce