Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není osvoboditel, jako osvoboditel. Zatímco spojenecká vojska skutečně osvobozovala, Rudá armáda zabírala své teritorium. A zatímco ve státech, které byly osvobozeny spojeneckými vojsky zůstala svoboda a demokracie, v těch druhých byla nastolena čtyřicetiletá rudá totalita. To je taky pravda, kterou autor asi nerad slyší. :-/

4 0
možnosti

J41a49r64a 31R54a38n69k

7. 6. 2014 9:45

Autor, neslysi, nevidi, pouze recykluje a krade clanky druhych:-/

2 3
možnosti

Nojo, ti naši důchodci! Bůh ví, kdy chodí spát a kdy vstávají. Já, jako pracující, musím spát rychle, abych si během pár hodin spánku odpočinul za štěkotu nejbližších přátel člověka.. Kdyby se mi neklížil\y oči, dal bych Vám  jedničku za vytříbený styl (stil, čert vem nová pravidla!). Spíše věřím tomu, čemu věříte Vy, Nechtěl bych ovšem tento kompliment nazvat jako dafinitivní, nezvratitelnou pravdou. Na ru jsme tu měli jiné soudruhy.

0 3
možnosti

To se nesmíte divit, oni mají mnohem lepší propagandu.:-) O tom to dneska je, učili se od Josefa zdatně.

Ovšem normální smrtelník nezapomene.

2 4
možnosti

Prave jsem sledoval na CBC News primy prenos z Juno Beach, kde pred 70 lety zahynulo jen prvni den invaze 359 kanadskych vojaku. Ze vsech tech projevu bylo nejhezci podekovani dvou mladych Francouzu lidem, kteri je pred mnoha lety prisli osvobodit, i kdyz jejich vlast nikdo nenapadl. 

A kdyz jsem se dival do tvari dnes uz hodne starych veteranu, tak me napadlo - kde je hranice mezi svobodou, kterou nam ti lide vybojovali, vcetne svobody slova. A Olserovou spinou, kterou si neodpustil ani v tenhle den….

7 4
možnosti

J45a60r21a 77R32a15n78k

8. 6. 2014 4:31

Sledovala jsem na kanadske televizi, jaky rozdil mezi temi veterany, nekteri maji jednu az dve medajle, ti rusti snad 3 kg na prsou.....smutne, je mi jich lito, ale aspon je zezadu vlastni dustojnici nezasterelili:-/

1 0
možnosti

Hlavně všichni doufejme a modleme se, aby se všichni ti papaláši sešli v Berlíně, nebo alespoň v Postupimi v r. 2015, Jenom abychom se mezitím neocitli ve třetí světové.

5 0
možnosti

V diskusích o dnešních blogů ohledně výročí jedné z mnoha méně důležitých operací druhé světové války, totiž operace Overlord, mě nejvíce zaráží ta neschopnost alespoň připustit základní historická fakta.

Prostě jen těžko někdo popře nebo vyvrátí, že o osudu Evropy se daleko více rozhodovalo u Stalingradu, u Sevastopolu, u Leningradu, u Kursku atd. než v Normandii. V Normandii se maximálně rozhodlo o poválečném uspořádání Evropy a rozdělení vlivových sfér (byť existují teorie, že to Stalin plánoval trochu jinak a ono to nevyšlo - Spojenci obří vyloďovací operaci přes problémy zvládli, a o atlantický val se nerozbili..)

Tohle je historie, dějiny, tady není místo pro ideologickou zaslepenost a pomatenost, jako tomu bylo kdysi, tady rozhodují fakta, statistiky a závěry výzkumů...

8 2
možnosti

Upozorňuji čtenáře, že s touto osobou nemám vůbec nic společného.

4 1
možnosti

J40a68n 68M17r25s53k75o35š

6. 6. 2014 16:34

Rusové dostali na válčení významnou pomoc od USA, t. zv. Land-Lease Program.  To se dost ví a dost často zmiňuje, že bez toho by Rusové to nezvládli.

Zajímavé, že se nikdy moc nezmiňuje, že Anglie dostala 3x víc než Rusové, však to taky do 2006 spláceli, libru k libře.

0 0
možnosti

J94a83r41a 31R18a79n13k

7. 6. 2014 8:19

OK, Anglani to splatili....a co Rusaci?

1 0
možnosti

Docela mě zaujal ten popisek u první fotografie.

Kdyby došlo k nějaké změně, tak aktuální stav: Sovětská vlajka nad Reichstagem a fotkou text "Tohle už Vám nikdo nevezme, Normandie Nenormandie ..."

0 0
možnosti

Abychom kvuli zlostnemu skrehotani komunistickeho dedka na neco nezapomneli. Takze:

Dekuji klukum, kteri pred mnoha lety za nasi svobodu padli na Omaha Beach a dalsich plazich Normandie. Cest jejich pamatce. [>-]

14 4
možnosti

Tak v tom se shodnete se Stalinem. Ten také gratuloval západním Spojencům. Zvláštní,že ano?

5 5
možnosti
Foto

Technicky v zato nikdy, protože žádný Stalingrad už neexistuje.

7 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce