Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Takže děd Jozef Tusk sloužil v hitlerovském wehrmachtu? A otec dnešního ruského geroje, Vladimír Smiridonovič Putin, zase v jednotkách SS....:-)

http://extrahistory.cz/main/story/ostatní/2.díl-putinovo-tajemné-dětství-proč-mlčel-jeho-dědeček.html

16 0
možnosti
RK

Ve wehrmachtu sloužil i můj prastrýc.... Jelikož byl ze Sudet, tak neměl jinou možnost než v 16-ti letech narukovat na východní frontu...

4 0
možnosti

J84a22n 66Č84e13k49a97l

30. 5. 2014 8:54

Kdysi jsem si vás, pane Olšere, vážil, a rád četl vaše články. Ale tímhle opakovaným lezením do Putinova zadku jste u mne skončil...

7 3
možnosti
KB

Pane Olšere, Poláci nenávidí nejen Rusy, ale i Ukrajince. Důvodem je jejich katolická víra. Oni se ale nenávidí navzájem. A všichni dohromady nenávidí Židy. Pokud jde o antisemitismus, možná nejvíc tolerantní z těch tří národů jsou Rusové, ale to je jen můj dojem. Román Sophiina volba upozorňuje na polský antisemitismus. V románu Taras Bulba zase vidíme, že kvůli náboženství se mučili a vraždili odedávna.

Máte pravdu, že Poláci se bratříčkovali s Hitlerem dlouho před 1. zářím 1939, o čemž se v našich oficiálních médiích (MFD, Lidové Noviny, Respekt) nesmí psát. Pouze o paktu Ribbentrop-Molotov. V knize "Život plný bojů" popisuje přítel Franze Kafky Max Brod, jak se Poláci 15. 3. 1939 upřimně radovali z toho, že Hilter obsadil zbytek Čech. Navíc máte pravdu, že v Polsku byla diktatura...takže oni nemohli říkat, že jsou oproti SSSR demokratičtí. Dalším problémem byl polský útlak ukrajinského obyvatelstva na získaném území po roce 1918. Ten byl bezprostřední pohnutkou pro vznik nacionalistického ukrajinského hnutí.

4 1
možnosti
JL

Poláci v sobě mají nenávist vůči Rusku, ale také vůči Německu - a nelze jim to vyčítat. Navíc Poláci jsou velmi hrdý národ. V posledních letech jsem se jim dostal dost pod kůži a zjistil jsem, že náš pohled na Poláky je hodně zkreslený.

15 0
možnosti
Foto

Pan Olšer se nás pokouší přesvědčit, že ta nenávist vychází pouze z doby 2. sv. války. Tak nějak už se nezmiňuje o tom, že se Rusko podílelo i na všech třech děleních Polska. Když Vám někdo rozvrátí zemi čtyřikrát za 150 let, tak ho asi moc v lásce mít nebudete

20 0
možnosti
KB

Ale předtím přece polsko-litevské velkoknížectví zabralo velkou část Ruska. Oni si nemají vćo vyčítat. Rusko bylo jednu dobu miniaturním státečkem, zatímco Polsko obrovskou říší.

4 2
možnosti
PU

P70e90t33r 35U82h90e55r

30. 5. 2014 8:30

Cituji: "S nemocnými utkvělou paranoidní představou musí mít našinec pochopení..." Dobře tedy, mám pro vás, Olšere, pochopení...

16 4
možnosti
PU

P73e35t97r 59U87h81e39r

30. 5. 2014 8:49

čau chrástku, jsi jak stíhačka ;-D

10 0
možnosti
LJ

Mě zaujala ta pasáž o tom posedlém profesorovi, něco mi to připomíná;-)

3 0
možnosti
MT

Mozna proto, ze jich rusove TISICE povrazdili ? Mozna proto ze si jejich uzemi rozdelili s Hitlerem ? Mozna proto, ze jim po valce sebrali tretinu statu ?

2 0
možnosti
Foto

Poláci mají též svoje máslo na hlavě.

Stačí, jak napadli bolševické Rusko po první světové válce, když si mysleli, že takto oslabené pro ně bude snadnou kořistí. Nakonec Rusové málem obsadili Varšavu.

4 9
možnosti
RF

Myslite "zazrak u Warsavy" ktery zaridil Pilsudski? Tak jednoznacne to nebylo. Vrele doporucuji nekterym diskutujicim doplnit si znalosti historie. Mozna je pan Olser zaujaty, ale historicky sled udalosti popsal spravne.

2 4
možnosti
JM

A dneska jsou tercem Olserovych lzi, spiny a nanavisti ……… Polaci !

Ona totiz si spousta z nich dovoluje nemit v lasce kagebaka Putina a jeho volice. A dovoluje si vzpominat na hruzy jako katynsky masakr nebo na smlouvu, kterou si Stalin rozdelil jejich zemi s Hitlerem. Nebo na dohodu mezi Rudou Armadou a nacisty, diky ktere byla na konci valky zcela vyvrazdena a vypalena Varsava. Nebo na stejnych 40 let utisku, ktere zazil v podruci SSSR i nas narod.

Rekl bych ze jde o nenavist komundiry, ktery nemuze Polskemu narodu zapomenout ze se branil jak nacistum, tak komunistum. A ze se za komunisticke diktatury nenechal zastrasit ani takovymi hruzami, jako byl masakr na dole Wujek.

A ze se nenechava zastrasit ani dnes, kdyz se z Ruska opet stava diktatura a novodoby car znovu hrozi narodum, ktere byly kdysi pod jeho nadvladou.

Vrcholem nechutnosti je poznamka o tom, proc byly nejhorsi nacisticke koncentraky zrovna na uzemi Polska. Tak to uz je hnus. Tentokrat pro zmenu hnus nacisticky. Rv

18 5
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce