Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J97i74r97i 98C89e40e

9. 4. 2014 11:48

Největší chucpe americké zahraniční politiky (včetně nohsledů) je přístup k Saudské Arábii.

Země, která je co se porušování lidských práv týče, na úrovni s režimem v Pchongjangu, se rozhodně nějakých výtek ohledně bát nemusí.

Že ženy nemají volební právo, nesmí řídit auto? Že homosexuálové jsou popravováni, projevy neúcty ke královské rodině trestány fyzickými tresty? Nevadí...

Že saudové podporují sunnitský terorismus od Sahelu až po Bali? Nevadí... 

V zemi, kde nepokrytě funguje otrokářský řád, kde jsou ateisté označováni automaticky za teroristy, kde funguje mučení, veřejné popravy, tak tam stojí západní politici v uctivém předklonu, aby mohli vykonat pouť pozadím krále Abdalláha ibn Abd al-Azíz, kreatury srovnatelné s Pol-potem, Kim Ir-senem, nebo Stalinem..

9 2
možnosti
PH

Taky nechápu, jak může mít USA drzost chít po Severní Koreji dodržování lidských práv, když v padesátých letech černoši nesměli v MHD sedět na místech určených bílým... :-P

6 4
možnosti
KB

USA v 50. letech asi nechtěly po SSSR a jiných zemích východního bloku dodržování lidských práv, protože si byly vědomy toho, že u nich se lidská práva v souvislosti s barevnou menšinou naprosto nedodržují. S tím začaly až v 70. letech za Cartera, kdy se zdál problém s právy afroameričanů vyřešen. Lidská práva pak byly klackem proti zemím za železnou oponou.

1 5
možnosti
KB

Zase čistá pravda tak vzácná v moři našich novinářských prostitutů, kteří snad musí mít nějaké závažné poruchy osobnosti (sociopatie?), jinak by nemohli tak bezostyšně lhát o Ukrajině, Krymu, Rusku i např. o balkánských válkách 90. let.

Hlavním problémem je ovšem opětovné naprosté selhání Evropské unie, která se jeví, samozřejmě s USA, největším bezpečnostním problémem současného světa. EU má bezostyšnou drzost upírat jiným "porušování mezinárodního práva" či právo na sebeurčení", přičemž sama pro sebe si vyhrazuje, jže může porušovat mezinárodní právo a dopouštět se agrese proti suverénnímu státu...tak rozhodovat svévolně, kdo má právo na sebeurčení a kdo ne.

7 6
možnosti
PN

Bože ty to vidíš....:-/

0 0
možnosti
PH

Havaj do loňska nebyla americká? No to jsem nevěděl... :-P

2 0
možnosti

Havaj byla anektovana USA...loni to nebylo a proc......to meni vyznam te udalosti co co

2 1
možnosti

At zdejsi rusofobove priznaji barvu. Ucel dle nich sveti prostredky . kdyz to dela USA nebo zapad tak je to spravne, je to dle nich pry na obranu demokracie. kdyz to dela Rusko je to spatne - mysli si, ze Rusko je risi zla.

8 2
možnosti
JR

J97a73r80a 65R84a79n83k

10. 4. 2014 7:32

Poslyste, Jaroslave Rezniku.....nejste Vy sam pan Olser8-o8-o.....mate podobne lingo:-/

1 1
možnosti
AK

Ruďas na internetu.

4 3
možnosti
SV

Je pozoruhodné, jak naše proamerická média dovedou i takovýto neustálý americký boj o suroviny odprezentovat jako boj za demokracii.

I já jsem dlouhá léta podporoval vše proamerické - invazi v Iráku, Afghánistánu, Libyi.

Poprvé se mi otevřely oči v kauze Sýrie, kde bylo zjevné, že Západ podporuje jen jemu spřátelené ozbrojené gangy a neohlíží se na zájmy normálních obyvatel. A podobná situace je na Ukrajině, kde se Západ taky řídí heslem "nepřítel mého nepřítele je můj přítel" a na základě toho podporuje dokonce majdanské nácky.

11 5
možnosti
JM

R^ karma.

Řevu jako vždy plno, ale o tom hlavním v titulku, o Havaji a spol. ani píp!

Tak nevím, jestli je o některých věcech zákázáno mluvit a nebo jestli s vámi autore, podle rčení "kdo mlčí - souhlasí", tedy že s vámi SOUHLASÍ ;-D

5 5
možnosti
VS

Četl jste ten článek vůbec? O "tom hlavním", tedy o  připojení Havajských ostrovů k USA, je tam 6 (slovy: šest) vět.:-) 

Btw. - zaujal mne Váš písemný projev. Jako by panu Chrástkovi (resp. triu ŠuMaChr) z klávesnice vypadl.

4 0
možnosti
JV

J73a52n 50V92r68a31j64a

9. 4. 2014 9:25

Jistě soudruhu redaktore  - když Amíci po tisících chcípali při obraněJižní Koreje, kterou napadli severokorejští komouši-podporovaní SSSR, tak to bylo "kvůlitamní ropě"..!! To samý, když později bránili Jižní Vietnam - zase taropa, sakra.. Když pár cílenýma bombama zastavili válku na Balkáně, ( ano - UNAS V EVROPE), když Evropa je tak nemohoucí a neschopná, aby dokázala zastavitmnohaleté vraždění na vlastním kontinentu, to bylo taky kvůli ropě, to je přecejasné.. A na somálskou ropu jezdí Amerika dodnes,vidťe soudrzuzi..! :-))

A teď si jen osvěžme paměť. Opatření komunistickévlády měla v SSSR mezi lety 1917 a 1987 podle střízlivých odhadů/http://www.hawaii.edu/powerkills/, na svědomí smrt 62 000 000 nevinných lidí.Když k tomu připočteme 73 000 000 obětí čínského komunizmu mezi lety 1949 a1978, dostáváme se k 135 milionům, což je o více než 43 milionů více lidí, nežkolik zemřelo v obou světových válkách dohromady. Přidáme-li minimálně 2miliony obětí kambodžských komunistů a všechny další doložené obětisocialistických režimů a gerilových hnutí, dopočítáme se k počtu 148 000 000.Tolik jen na vysvětlení toho, co v současné socialistické terminologii znamená„mnoho“. A to se omezujeme jen na komunizmus sovětského typu, i když rozdílymezi ním a nacismem jsou jen kosmetického charakteru. Kdybychom přičetli isocialismus národní, zvýší se celkové číslo na 175 000 000. Vzhledem k tomu, ževšechny vlády světa za celé dvacáté století lze učinit odpovědné za smrt 212000 000 lidí, je role komunizmu více než výrazná.

A co Vy nato obdivovatelé Lenina,Stalinana,Putima a dlších ???

15 6
možnosti
Foto

Slabota, já jsem čekal číslo, že komunisté mají na svědomí alespoň 2 miliardy lidí.

Nechápu, ale proč ve Vietnamu Američané po tolika letech bojů pomohli vietnamským komunistům takovým způsobem, že je dovedli k vítězství a jejich moc neuvěřitelně posílili.

5 10
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce