Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

8. 8. 2012 16:21
A teď z jiného soudku.

Toto už je stará obehraná písnička, která už tolik netáhne - i když stále se najdou obhájci i odpůrci tohoto problému.

Pane Olšere prosím zkuste napsat raději něco o vracení židovského majetku. Vím, že to v tichosti proběhlo, bez jakékoliv medializace, včetně finančního vyrovnání. Znáte nějaké podrobnosti ? Zajímavé je také to, co se stalo s majetkem židovských obcí, který byl po léta skladován v nevyužívaných synagogách - ale nějak se v devadesátých letech v tichosti ztratil. !!;-)

3 0
možnosti

rezjir rezjir

8. 8. 2012 17:09
Re: A teď z jiného soudku.

Zátimco u církevního majetku se vede polemika o tom, že nešlo o žádné vlastnictví církve, ale o státní majetek, tak slyším poprvé, že židovský majetek by mohl být uvažován jako státní, aby to bylo srovnatelné. A aby to bylo srovnatelné, tak ti Židé kromě Rotschilda dostali nějakou finanční rekompenzaci?

1 0
možnosti
MJ

kizt

8. 8. 2012 15:01
Víte pane Olšere

Že ta petice těchto slavných celebrit má vlastně s církevními restitucemi hodně málo společného. Tyto celebrity ( někteří z nich i bývalí soudruzi) ve skutečnosti jen vyjadřují svoji podporu vládnoucí garnituře ODS a TOP 09 . Těmto naším slavným patrně vyhovuje Nečasovo a Kalouskovo vládnutí, nakonec proč né , když to sype a finanční úřady se až zas tolik za to nebudou o ně zajímat . Je to pořád dokola taková anticharta.

3 0
možnosti
A

Alergik_new

8. 8. 2012 15:05
Re: Víte pane Olšere

Vy máte ten komunismus hodně zažraný pod kůži, že?:-/

3 0
možnosti
FK

ataknevim

8. 8. 2012 14:33
jsou na tom dosti mizerně.

Ale nejsou, autore. Jsou-li to slušní ne marniví atd. lidé, tak se nemají zle. To vám píše důchodce, který byl celý život řadovým státním zaměstnancem.

5 0
možnosti
A

Alergik_new

8. 8. 2012 14:31
:((((((

Autor hraje na strunu závisti a zapomíná na pár drobností. Vracet se bude majetek u kterého církev prokáže vlastnictví v roce 1948. Zároveň se jí přestane (a nebude dalším nově státem uznaným) církvím vyplácet postupně cca 2mld ročně. S tím se uvolní majetek v katastru mnoha obcí s kterým se nemůže díky nevyřešenosti restitucí nakládat.

Tečkou snad už je jen to, že slavná CSSD měla 8 let na vyřešení restitucí v období hospodářského růstu.:-/

8 0
možnosti
OK

iacobau

8. 8. 2012 14:41
Re: :((((((

V této kauze jsou fakta nepopulární. Místo toho se vytvářejí pseudofakta, které generuje např. odbornice paní Procházková.

5 0
možnosti
VK

vtipná kaše

8. 8. 2012 14:16
Velice mne ta petice pobavila!

Pár desítek komediantů /za všech okolností poplatných každému režimu/ chce většině obyvatel této země kázat něco o morálce a spravedlivém vyrovnání. Pamatuji se, kolik z nich podepsalo komunistům antichartu a teď jsou z nich ti největší demokraté. Že vás hanba nefackuje............!!;-€

6 0
možnosti
OK

iacobau

9. 8. 2012 8:54
Re: Velice mne ta petice pobavila!

Jaké štěstí, že vy jste antichartu podepisovat nemusel.

0 0
možnosti

Ottis300

8. 8. 2012 14:01
Scházejí prostředky pro běžné obyvatele ČR,

píšete, ale jak víme, stát prostředky obyvatelům nedává. Jestli někde ano, napiště kde, rád se podívám na tu exotiku. Pokud tím myslíte vratky z daní, tak jsou to zase jen peníze těch, kteří je státu odevzdali ve formě těch daní, tedy obyvatel. Ne všech, samozřejmě, skutečné peníze odevzdávají jen ti, kteří je reálně někde vydělají. Takže, věřte tomu, že každý reálně pracující ještě živí pár nereálů proti čemuž jsou splátky církvím zanedbatelné drobné.

5 0
možnosti
JM

jamijam

8. 8. 2012 13:52
Bez boží vůle nespadne ani list ze stromu,

protože Bůh je všemocný. Bez boží vůle nemohli ani komunisti zestátnit církevní majetek. Byla to jeho vůle. Kdo je proti boží vůli, ten se rouhá a je kacíř.!!

1 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 8. 2012 13:55
Re: Bez boží vůle nespadne ani list ze stromu,

Vidím, že Ctrl C a Ctrl V stále funguje.

2 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 8. 2012 13:51
aneb

jak se VIP blogera dostat až mezi spodinu.

Gratuluji, tak toto se vám povedlo.

17 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

8. 8. 2012 13:42
A autor tohohle "veledíla" je VIP blogger?

Vážení admini, zvažte prosím důvody, které vás vedly k zařazení osoby pana Olšera mezi VIP bloggery. Po přečtení prvního odstavce jeho dnešního blogu bych tohoto autora typově zařadil někam mezi kanál a žumpu, ale ne do VIP sekce.

Považuji dnešní blog pana Olšera za urážlivý a sprostý právě vzhledem k jeho zařazení do VIP sekce. Chápu, že není ve vaší moci vymazat z blog.idnes.cz kdejakého blázna typu Vereše, ale ve VIP sekci byste pořádek mít mohli. Pokud i na toto rezignujete, opravdu si zasloužíte ten posměch, kterým jste zahrnováni každý den.

16 0
možnosti
D

dovolilbychsipřipodotknouti

8. 8. 2012 14:04
Re: A autor tohohle

Já vůbec nechápu co to pana Olšera popadlo, jak vidno tak nejsem sám kdo jeho blogy rád četl.... ovšem je mi s podivem, že urputně hájí Izrael a bojuje za to aby se o něm lidé dozvídali pravdu a najednou  se stejnou vehemencí lže až se mu od úst práší o věcech týkajících se také letité nespravedlnosti která musí být vyřešena....

8 0
možnosti
PH

petrph

8. 8. 2012 13:35
mám technickou

kde se náhle vzal ten údaj že " by měly církve od státu získat 56 procent někdejšího majetku v hodnotě zhruba 75 miliard korun." ? Co si vzpomínám když jsem ten návrh četl, tak církve mohou požádat o VŠECHEN  svůj někdejší majetek. Vy jímku tvoří  pozemky  který stát vydat nemůže -protože už na něm stojí objekty pro stát důležité-a ty budou církvím zaplaceny. . Ovšem nebylo někde uvedeno že jde o přímo 44% toho majetku-tady opět narážíme na ten nepochopitelný fakt že stát (prý)  ani nedokáže předložit seznam restituované majetku,ale náhle už má zase na procento "spočítáno " kolik se vracet bude kolik nebude, dokonce i na miliardu oceněno.... ???

3 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIV

8. 8. 2012 13:44
Re: mám technickou

to jsou dohady a přání pana autora. Oficiální dokumentaci najdete zde:

http://www.mkcr.cz/cirkve-a-nabozenske-spolecnosti/majetkove-narovnani/default.htm

3 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce