Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

akaša

7. 7. 2012 7:12
Přátelé co zase hledáte po 1000 letech

Podívejte se na krmení dnes ,jednou tak podruhé jinak. Zásada je , že jsme tady , ale jak dlouho?Ano vše se dělá pro něco. Dnes co se dělá pro získání majetků a území, vše. Vlastně jsme u nového boje bez použití krve.Boje za ovládnutí druhého, aby někdo se měl dobře.Jak znásilnit Sýrii ,abych mohl po souši na Irán.Proč se snaží ovládnou Veolia France naši vodu a pořád dokola.Ale tím postiženým budeme jenom my. A to hlavní , když nedáte 20 let do rozvodů vody nic, vlastně tunelujete.A devastace je na světě, voda bude za 400.- kč m3. Kvízová otázka-kam jdou finance z poplatků za vodu?

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

7. 7. 2012 9:32
Re: Přátelé co zase hledáte po 1000 letech

Nejenze mluvite z cesty, ale navic jste naprosto bezcitna. Assad muze v Syrii vrazdit deti hlavne diky zaslepencum, jako jste vy.

Pokud se tyce infrastruktury a udrzby pamatek, to zanedbali hlavne komunisti a buhvi, jak dlouho to jeste bude trvat, nez se vse podari opravit.Rv

0 0
možnosti
SP

kiv

6. 7. 2012 13:17
Ať tak či onak

nakonec dobře, že pravoslaví zůstalo "ante portas" tohoto území ... Naprosto nechápu, proč se "věrozvěstové" zde slaví coby státní svátek ...  8-o

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

6. 7. 2012 9:27
Máte tam jednu nepřesnost, pane Olšere.

Velké Moravě nevládli knížata. Papežové nazývali Mojmírovce ve svých listinách, které se bohužel zachovaly ve Vatikánském archivu a jsou i součástí moravského  kodexu CDM a českého diplomatáře CDB, pojmem REX, tedy KRÁL. V té době se ještě v české kotlině tloukly tlupy nevzdělanů dřevěnými palicemi po svých tupých hlavách.

2 0
možnosti
MK

Miška Kvakin

6. 7. 2012 9:41
Re: Máte tam jednu nepřesnost, pane Olšere.

On tam má i nepřesnost ohledně slovanského písma. Slovani znali písmo a používali. Byla to hlaholice

4 0
možnosti
S

StandaU

6. 7. 2012 9:21
Dobré ráno,

velmi pěkné. Děkuji

0 0
možnosti
RP

radim36

6. 7. 2012 8:48
Těžko soudit, po tolika staletích.

Misionáři tehdy byli pravděpodobně všichni svým způsobem špióni.

Zpravidla nejdřív přišli misionáři a místní si ještě mohli zvolit, jestli si ponechají své původní náboženství nebo přijmou to nové od misionářů. Znalostí misionářů pak využili vojáci z příslušné křesťanské země, kteří přišli porazit místní pohanské  vládce. A s nimi přicházeli kněží, kolegové těch misionářů, kteří už nuceně zaváděli své náboženství jako symbol poroby vládcem  příslušné křesťanské země.

Pravděpodobně proto taky o cca 200 let později zabili polabští slované našeho svatého Vojtěcha.

Ale že by byzantská říše plánovala Velkou Moravu připojit jako své území, to už autor přehnal. To by museli byzantinci postavit  z Konstantinopole až na Moravu podobné silnice jako stavěli svého času Římané a na to byzantinci už neměli.

0 0
možnosti
F

Faustino

6. 7. 2012 9:26
Re: Těžko soudit, po tolika staletích.

Sv. Vojtěch se rozhodl zemřít mučednickou smrtí a proto šel k pobaltským Prusům. Tam se úmyslně choval tak, aby ho zabili. Vstupoval do jejich posvátných hájů a nechal kácet posvátné duby.

Tedy vlastně spáchal sebevraždu. V USA je módní způsob sebevraždy - svým chováním vyprovokovat policii k zastřelení dotyčného.

Stát se to dnes, byl by to příklad značné náboženské netolerance a nekulturnosti.

1 0
možnosti
ZZC

Zilvar z chudobince

6. 7. 2012 7:52
čert ví, co byli zač

V každém případě to byl počátek infiltrace institucionální katolické zločinné církve na naše území. Kecy o písmu nebo gramotnosti neobstojí, protože by se dřív nebo později k nám latinka dostala i bez nich. Díky tomu zde probíhaly krvavé dějiny, bez kterých by se pohané obešli. Prostě už to "křesťanství" máme do genového fondu tak nějak časem natlučenéRv

1 0
možnosti
MH

motke

6. 7. 2012 8:12
Re: čert ví, co byli zač

v každém případě doporučuji lékaři v tomto počasí pokrývku hlavy a omezit pobyt na slunci.Ve vašem a autorově případě to už asi nepomůže.Dílo je dokonáno.

8 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce