Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dva mraky

1. 7. 2011 22:32
teda to jsou osli mustky

Podle logiky pana Olsera zavinila druhou svetovou Francie nebo mozna profesor ktery ho vyhodil od prijmacek na umeleckou skolu. Moralni principy melze natahovat donekonecna samozrejme ze nejvic Vietnamcu si zabili sami Vietnamci . Konecna zodpovednost vzdy pada na toho kdo drzi zbran. Americani nejsou andele ale tezko tam prijeli s umyslem prinest smrt milionum.

2 0
možnosti
MK

eltanin

1. 7. 2011 22:42
Re: teda to jsou osli mustky

Jeden pán se bavil tím, že pomocí dvou šroubováků udržoval jeden kus kovu nad druhým. Stěží to dělal s úmyslem zemřít v nesnesitelných bolestech, ale dopadlo to tak. A nemohl za to nikdo jiný než on a jeho pitomé rozhodnutí hrát si se šroubováky. Stejně tak, když šťoucháte do vosího hnízda a vyvoláváte válečný konflikt, tak je jedno, kolik mrtvých si představujete, že by z toho mělo vylézt, u válečných konfliktů to nelze nikdy odhadnout a ten, kdo si s nimi zahrává a vyvolává je, na tom určitou zodpovědnost má. ;-)

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

1. 7. 2011 22:13
Za koho Vy vlastně "kopete", p.Olšere?

Jímá mě neblahá předtucha, že "rudé zlo" je pro Vás přijatelnější, než americký "světový četník" (výraz z bývalého Rudého Práva), který po mnoho desetiletí se snaží nás od něho chrániit. 

Vaše názorová a argumentační ekvilibristika je často až šokující.:-/

4 0
možnosti
MK

eltanin

1. 7. 2011 22:36
Re: Za koho Vy vlastně "kopete", p.Olšere?

Já se klidně přiznám, že kopu za ideologii, v jejímž jménu - ať se tady nezaobíráme jen takovými pidimasakry jako Hue, či My Lai - bylo vyvražděno 25000 obyvatel Magdeburku, No a teď, když je jasno, kde stojím názorově, tak k tomu přidám, že z těch pohledů obou pánů, je mi bližší páně Olšerův, přestože i tam je určitá zaujatost. Jenže tu má každý z nás a pan Olšer se s tím vyrovnává pořád lépe než pan Novotny, takže pro mě 2:0 pro něj. Ale možná je to jen tou mou ideologickou zaslepeností. ;-)

0 0
možnosti

jrc

1. 7. 2011 21:45
Co s tím?

Jirka Novotný už je Američan a tak myslí americky. Z toho vyplývá jeho správný americký názor.

Pan Olšer je Čech, dívá se i na jiné argumenty a vidí to neamericky.

Spouta diskutujících Čechů opěvuje Ameriku, stejně, jako jejich předchůdci opěvovali Sovětský svaz. Zkrátka jsou vždy na té správné politické straně. Blahopřeji.

Válka je svinstvo. Zejména, když se dělá na cizím území a to pod jakoukoliv záminkou! Umírají přitom nevinní lidé!

Proto zbývá jediné - karma!R^

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

1. 7. 2011 22:23
Re: Co s tím?

Kdy půjdete, pane Čumpelíku, zase zvedat paleček(R^) ultralevicovému populistovi, demagogu a válečnému vytrubovači p.Matějkovi?:-/

2 0
možnosti
M

Míra4.1

1. 7. 2011 21:28
Pane Olšere, proboha,

odhoďte už konečně ty floskule naučené v nějakém VUMLu! To měli podle vás Američané opakovat chybu, kterou udělali Britové a Francouzi v roce 1938? Zlu (bolševickému imperialismu) bylo třeba postavit se silou, i když vítězství nebylo jisté a nebylo tehdy ani hned dosaženo. Ale ukázat slabost by byla bývala sebevražda! Díky Bohu za osobnosti typu Johnsona, Pinocheta, Reagana, Bushe,...!!!

4 0
možnosti
GMX

Glock Mark XVII

1. 7. 2011 21:13
Když už je My Lai moc omleté téma, tak

... Olšer vytáhne Srebrenici ...  hodinky nebo holinky, Vietnam nebo Jugoslávie, Amíci nebo Holanďani ... Olšer má prostě jasno - nepochybuje, neustupuje, nepřemýšlí. S ideovým fanatikem se nedá jednat, diskutovat, polemizovat.

2 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

1. 7. 2011 22:15
Re: Když už je My Lai moc omleté téma, tak

:-)R^

2 0
možnosti
D

Doubas1

1. 7. 2011 20:39
Taky si myslim, ze tato polemika muze byt nekonecna

Vy mate nazor, ke kteremu se priklanim a pan Novotny zastupuje ty, ktere tu obvinujete, takze asi tezko rekne, jasne, ti za ktery kopu, jsou ti spatni... Holt je tu ted hodne amipolitruku, s tim se musime smirit. Kdyz uz na to maji tak velky rozpocet, tak to nekde musi byt videt :)

0 0
možnosti

jjencek

1. 7. 2011 20:16
Kdyby se USA neangažovaly v Koreji a Vietnamu,

tak byste panáčkové tady nemohli v diskuzi svobodně vyjadřovat své názory, ale seděli buď v komunistickém kriminále nebo kejvali na stranické schůzi. Po bitvě je každý generál. Nebýt USA, tak by se komunisti rozlezli po celém světě, nebo si snad vážně myslíte, že by Sovětský Svaz nechal západní Evropu "západní" Evropou? Bože můj, a ty kecy o neexistujících Iráckých chemických zbraních? Vždyť je předtím použil proti vlastnímu obyvatelstvu, že by je tam vyplácal do mrtě? no asi nebyl problém je někam schovat nebo prodat. Válka je prasárna, ještě že ji za nás někdo bojuje, když my umíme jenom kecat a nadávat USA. Až nám tu nějací fanatici zbourají něco jako v USA dvojčata, to zase se tady dočtu mouder, jak za to mohou USA.

5 0
možnosti
VP

vzdor zrušení účtu nejsem ovcí

1. 7. 2011 21:18
Re: Kdyby se USA neangažovaly v Koreji a Vietnamu,

Vůbec nechápu logiku vašich vyjádření, pokud vůbec nějakou mají.

0 0
možnosti
X

xjanmarek

1. 7. 2011 19:25
Neomlouvejte se a vykašlete se na něho.

Chce vám pouze otravovat život. Myslím, že vám za reakci nestojí.R^:-)

3 0
možnosti
MS

Michal007

1. 7. 2011 19:13
Toto je třetí oblast,

kde B.Olšer není schopen nadhledu a není schopen si to přiznat: zločiny nacismu versus zločiny komunismu, jaderná energetika, Vietnam.

3 0
možnosti
P

pouyti

1. 7. 2011 18:45
Obhajoba zlocinu Amiku je stejne smesna

jako obhajoba G.Novotneho o jeho trestu:"Podminecny trest jeste neni trest"Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2463x
důchodce