Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

ErikM

26. 3. 2011 23:10
češi jen závidí

vlastně jsme nikdy pořádného vlastního diktátora neměli, vždycky byl jen nějaký nastrčený;-D A ti Libyjci maj nejen diktátora ale i vlastní ropu, no to je vrchol toto:-)

0 0
možnosti
OK

obr Kolodej

26. 3. 2011 5:08
Klidek, pane olser

Eeeeee, pane Olser,  s ledaccim se da souhlasit, ale doporucil bych mene cetby konspiracnich webiku.

Leze to na mozek a pak jednomu (v tomto pripade vam) unikne fakt, ze Kadafi je darebak a vrahoun prvni tridy.

a ze o ropu zase tak moc nejde. Ta se bude prodavat i kupovat za svetove  ceny i po Kadafim.......

0 0
možnosti
ZK

SID09

27. 3. 2011 8:59
Re: Klidek, pane olser

Jejda - takových ( i mnohem větších ) darebáků běhá po Africe a "vyspělá" demokracie tam vůbec nezasahuje - i když k nastolení pořádku by stačil kolikrát i jen výhružný přelet síhačkou. Uniká vám fakt, že Kádáfí si to skutečně s těmi arabskými teroristy trochu rozházel - už před lety. Holt sposta kmenových náčelníků v Libyji baží po moci a těm nedal Kádáfí ani kousíček z nakradených peněz z ropy. Naopak se s nima velmi rychle vyrovnal tím, že je vyhnal ze země. Tito náčelníci a jejich bojůvky našli uplatnění v Iráku a Afganistánu, kde bojovali proti spojencům. Teď se mnozí vrátili zpět a chtějí urvat Kádáfímu moc nad ropou.

Nejde o to, kdo bude ropu kupovat, ale kde bude ropu prodávat a do čích kapes tyto peníze půjdou - už jsi to obře Koloději pochopil ? ?:-P

0 0
možnosti
VB

velky bratr

25. 3. 2011 17:50
zoldaci povstalcu

Jsou mnohdy skutecne mujahedyni z afghanistanu, ktere pred desetiletimi vyzbrojil a pomohl vycvicit dnesni poradce americkeho prezidenta Zbygniew Brzezinski.

0 0
možnosti

lojzo1

25. 3. 2011 17:26
Bezcharakterní politici

Je zajímavé že všichni naši politici kteří se hlásili k tomu,že vystupovali proti komunistům,tak vždycky hlásali nejen že pravda a láska z nás udělají otroky,ale vykřikovali také něco o nevměšování se cizích států do politiky jiných zemí.Dnes ten který o sobě tvrdí že je humanista tak si přeje bombardování Libye a je mu jedno že ti normální občané v Libii nejsou informováni o tom,že demokracie jim donese jenom nezaměstnanost,bezpráví pro normální občany,násilí,beztrestnou korupci,vraždy,drogy,nezaměstnanost a nejistotu jestli zítra budu mít na chleba,nebo mě nějaký zbohatlík z lehkých topných olejů nebo rumové aféry vyhodí ze zaměstnání.Kdysi mě jeden Syřan studující v Československu říkal,buď rád že máte takovýto režim.Sprostě jsem mu vynadal a napadl ho verbálně.Ovšem v dubnu roku 1990 jsem se mu na dálku omluvil,jelikož takový bordel za komárů nebyl a ti co lezli dřív do prodloužených zad komárům,za peníze lezou dnes veřejně amíkům a západu do riti.Nemajíce žádný charakter.

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 3. 2011 13:58
Re: Bezcharakterní politici

No -  v lecčems máte dost pravdy !!

0 0
možnosti
C

crook.crook

25. 3. 2011 16:18
Jde o ropu

Nevim kdo nerozumi tomu, ze jde jen o ropu a zisky, lae skusim to jako malim detem. :

http://finweb.ihned.cz/c1-50998460-libyjska-ropa-je-pro-nas-tabu-vyhlasily-americti-ropni-a-bankovni-giganti

Cena ropy vystoupila až na 106,95 dolaru za barel, nejvýše od konce září 2008....

dodam jen ze tim se prodej ropy z libie temer zastavi.....no a firma, ktera ma nahrazovat nejvetsi ropnou tragedii na svete ma zisky v pohode....ja uz nevim, tohle chapou decka na zakladce a tady polovina diskutujicich fakt veri, ze se OSN amikum a ostatnim  jedna o nejake lidi :D Nerikam, ze slo puvodne lidem z Libie o ropu, jen jim a polovine diskutujicich nedochazi, kam az to dojde a muze zajit. Spojenci proste jen videli prilezitost, jak vice priklonit misky vah k sobe a jak utrzit. Ale to je vlastne presne ten duvod, proc je jejich zivotni uroven nekde jinde nez u nas. Umet vyuzit prilezitosti.

0 0
možnosti
ZK

SID09

26. 3. 2011 14:06
Re: Jde o ropu

Já to zjednoduším. Povstalcům jde o peníze z ropy, kterým teď šéfuje Kádáfí. Kádáfímu jde o to, aby si udržel dosavadní příjem. Frantíkům jde zase o to, aby se zpět dostali k těžbě, kde francouzská firma Total dosahovala nákladů cca 1 USD / barel.  Dokážete si snad sami spočítat o jaký vývar jde. Pokud by Francii ono vojenské dobrodružství vyšlo, tak se jim vynaložené náklady na vyslané stíhačky bohatě vrátí - zejména kdyby na nákladech participovalo i NATO 

Proč nejdou dělat zůčastněné státy dělat pořádek např. do Pobřeží slonoviny, kde dochází k prokazatelným masakrům a exodu obyvatel ? Inu - není tam ropa.  :-P!!

0 0
možnosti
D

Doubas1

24. 3. 2011 21:49
Myslim ze je to vcelku presne a cas ukaze

Kam se to bude vyvijet. Chybi mu tam dodavky zbrani z Francie a dost nezadouci ekonomie Lybie. Co se tyka ctenarske obce, nevim, jestli si je vedoma, ze v diskusich o politice diskutuje s mnoha dobre proskolenymi fachmeny na verejne mineni, v energetice taktez a v tomto pripade s armadou. Nekteri jsou si sebou tak jisti, ze to ani neskryvaji. A zakladem postupu jak vyresit nekoho s nepohodlnym nazorem, je jeho eliminace. Nastesti je ten postup presne popsan, pouziva se stale stejny a ma jmeno Schoppenhauer. Takze kdyz vam budou nadavat do komunistu, blbu a neznalku, ano, to je ono.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

24. 3. 2011 12:57
Velice zajímavý článek

Z humorných věcí se mi nejvíce líbilo, "když není hrdina v posteli.... ;-D(Šarkózy). Ale teď vážně. Zaujala mne poznámka, kdo vlastní řídí ty národně osvobozenská hnutí v Severní Africe a Blízkém a Středním Východě. Je to Al Kaida nebo CIA, či snad jsou ve spolupráci ???? Ropa pomalu začíná docházet a je už za ni plnohodnotná náhrada ?????

0 0
možnosti
DV

danval

24. 3. 2011 11:56
Ještěže tu ropu máte

A je to zase tady. Dokud nikdo nezasahoval, řvali tito aktivisté, že Západ nechá beztrestně vraždit nevinné povstalce lotrem Kaddáfím. Nyní tedy zasahuje a je za tím ropa.

Tak co vlastně chcete? Muamar z vás musí mít radost. Rv

0 0
možnosti
PV

grimosa

25. 3. 2011 0:04
Re: Ještěže tu ropu máte

no asi na ropě něco bude. Resp. pokud jde opravdu USA a spojencum o lidska prava tak proc nezasahnou v jinych zemich, kde tento problem je daleko palcivejsi a dlouhodoby(Somalsko, Rwanda...). Proc si vybraly zrovna Libyi, kde vlastne doslo jenom k trosku nasilnejsimu potlaceni demonstrací(nic zvlastniho v arabskem svete, naposledy se strilelo do demonstrantu v Jemenu), jinak Libye jako takova ma vetsi zivotni uroven nez Turecko a z Africkych zemi je na tom nejlepe hned po JAR a toho dosahla az za vlady Kaddafiho.

0 0
možnosti
PV

weitinger

23. 3. 2011 15:32
***

Panebože, jak dlouho ještě? Jak dlouho ještě potrvá, než lidé u nás pochopí, že útok na jinou zem je agrese? A nevyprávějte mi tu báchorky o rezoluci. Co je po takové rezoluci obyčejnému Libyjčanovi? Na něj dopadají americké bomby a šlus. Proč nás zase zkoušejí pravdoláskaři přesvědčit, že jakési bombardování cizího města je humanita? Není a nikdy nebude! Napadnu cizí stát, ponesu důsledky. Jako Saddám v Kuvajtu. Už se nedivím, že ty výbuchy metra jsou převážně v Británii, Španělsku a Francii. Vždyť to jsou obyčejní váleční štváči. A nerad to říkám - komunisti v tomhle měli pravdu.

0 0
možnosti
PV

weitinger

23. 3. 2011 15:33
Re: ***

Ještě poznámka na okraj: pěkně shrnuto, pane Olšer.

0 0
možnosti
M

masculine

23. 3. 2011 12:23
Jedna lež za druhou a Olšer se svou trochou do mlýna...

Je to podobná fabulace, jakou už pan Olšer předvedl v případě "fundovaného" výkladu k JE Fukišima I. Nebo má snad pan Olšer více informací než my všichni ostatní? Už asi dnes ví, že v Libyi bude nastolen prozápadní režim (byť Kaddáfí identifikoval povstalce jako Al-Kaidu), který libyjskou ropu pravděpodobně asi daruje "západu". Už dnes asi ví, že Kaddáfí bude zabit, popř. jiným způsobem odstaven od moci, protože on by dodávky ropy "západu" s největší pravděpodobností omezil a orientoval se na čínský a indický trh. A při vší té "jistotě", se kterou Libye kráčí ke své budoucnosti, bylo odstranění diktátora spolehlivě zajišťujícího ropu pro "západ" tím nejlepším...tím nejlepším, aby Olšer a jemu podobí mohli využít svou univerzální berli o ropě. A ta karma...smutné, jak je čtenářská obec zpovykaná podobnými fabulacemi...

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce