Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo

10. 10. 2010 9:05
Myslím, že ide o princíp

Máte pravdu, židia to robia tiež. U nás na Slovensku sa ale pri zabíjačke prasa vždy zabilo a potom nechalo vykrvácať. Neviem či v Čechách ho podrežete a necháte krvácať pri vedomí.

Ale opakujem, ide o princíp. Ak sú nastavené nejaké zákony, tak tie platia. Akonáhle sa začnú robiť výnimky pre nejaké "skupiny" už nastáva problém pozitívnej diskriminácie. A toto je presne ten prípad. Cigáni mi prepáčia, u nich je zvykom dobre "ošuliť" gadža, to je ukážka ich schopností. Dočkajú sa tiež nejakej výnimky zo zákona? Nestačí už to že je k nim polícia zhovievavejšia než by mala byť?

0 0
možnosti
RP

radim36

10. 10. 2010 10:58
Re: Myslím, že ide o princíp

Pochybuji, že někdo prase nechal vykrvácet za plného vědomí. Ono kromě toho, že to je hnusné a je to neúcta k tomu živému tvorovi,  to prase při tom dělá dost velký hluk a stres kazí  maso.

Co já vím, dříve se používala palice, později jateční pistole, prase dostalo smrtelnou ránu a okamžitě se píchlo, aby se využilo nějaké minuty, kdy mu jde ještě srdce, lépe se potom odkrví.  Je ale fakt, že při použítí palice bylo možné prase pouze omráčit, to vykrvení pak bylo kvalitnější. Jinak to bylo úplně nastejno, protože správně omráčené prase neví o světě a nehýbe se stejně jako mrtvé, akorát zemře o nějakou minutku později na vykrvácení.

0 0
možnosti
RP

radim36

10. 10. 2010 9:01
Pokrytectví kolem týrání zvířat.

Co se týká týrání zvířat, autor má pravdu, dnešní společnost je silně pokrytecká. Ochránci práv zvířat se rozvášní nad jedním veřejně zabíjeným zvířetem, ať už z blbosti jeho majitele nebo zabíjeného na maso a po ukončení protestu si v bufetu na nádraží dají třeba vuřta nebo pokud jsou zastánci zdravé výživy, tak pěkný netučný flák masa s zeleninovou oblohou. Přitom to maso bylo uděláno někde na velkých jatkách, kde "Franta" v krvavé zástěře musí za směnu zpracovat 10 kamiónů prasat, krav nebo kuřat, bez ohledu na to, jestli jejich zabíjení je bezbolestné nebo stroj na "bezbolestné zabíjení nefunguje a "Franta" to musí dělat náhradním způsobem.

Co se týká rituálního islámského porážení zvířat jako všechno ostatní kolem islámského náboženství, podle mně by měla být dovolena jen v takové míře, v jaké je v islámských zemích povoleno praktikovat křesťanství. Tudíž v žádném případě ne tak volně, jako je tomu nyní.

0 0
možnosti
GMC

Graf Monte Cristo

10. 10. 2010 8:42
nejlepsi bloger F. Matejka?

pane Olsere, doufam, ze tohle jste myslel jenom jako ranni nedelni vtip, ze jo? jinak si to neumim vysvetlit. ;-D

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 007

10. 10. 2010 10:14
Re: nejlepsi bloger F. Matejka?

ty toho neumíš, Kvinto

0 0
možnosti
FM

František Matějka

10. 10. 2010 8:41
Pane Olšere...

Jistě bychom se mohli, v rámci Vašeho pojetí "úplné pravdy", rozepsat ve svých článcích také o psích a kohoutích zápasech, koridě, lovu velryb, myslivosti... S tím vším nesouhlasím, natož abych cokoli z toho podporoval na území České republiky. Kilometr dlouhý článek. Ano, potvrzuji, že jakkoli Evropa stojí na křesťanských a židovských tradicích, nesouhlasím ani s porážkou "košer". Máme rok 2010... Též děkuji. FM

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce