Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hugous.z.lipek

30. 9. 2010 19:41
já jenom stále nemohu pochopit

princip věčné nenávisti židů.Nemyslím tím po vzniku státu IZR,ale od začátku našeho letopočtu,kdy židé měli svůj stát o který byli Římany připraveni a tahle nenávist se táhne jako červená nit celými židovskými dějinami.A neskončila ani Hitlerem.Proč....

A myslím si,že ani nikdy neskončí...I kdyby židé dali světu cokoliv dobrého,včetně nobelovek,stejně jim bude velká většina lidí ve všech státech jen stále nadávat a nenávidět-bez příčiny.PROČ?!!!!

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

20. 9. 2010 7:16
Protest proti jednání Avigdora Liebermana s představiteli ČR

12:00 před Černínským palácem v Praze... protest proti návštěvě A. Liebermana v ČR, děkujeme za vaši podporu

0 0
možnosti

Auggiecz

20. 9. 2010 10:05
Re: Protest proti jednání Avigdora Liebermana s představiteli ČR

A jakýpak bude program? :-)

0 0
možnosti
ZK

SID09

19. 9. 2010 13:59
Evropa ?

Pokud si dobře pamatuji, tak v tuto válku tehdy pomáhal plánovat sovětský svaz a podíleli se na ni i naši vojenští experti někteří z nich nakonec skončili i v obklíčení - ovšem většina těchto poradců volila vlastní kouli do vlastní koule. Bohužel ( nebo Bohu dík ? ) egypťané nedodrželi takticko - technické pokyny ohledně zásobování..... a opiti rychlým a jednoduchým postupem nakonec utrpěli těžkou porážku. Evropa nevěděla  během těchto několika dní ani jak se skutečný stav vyvíjí. !!;-)

0 0
možnosti
C

certik_bertik

19. 9. 2010 10:47
otázka

je co podniknout dál, tahle patová situace nikam nevede

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

19. 9. 2010 9:22
Celý článek k ničemu

Rozhodnutí bylo zcela pragmatické. Izrael blokoval Suezský průvplav, tak se USA s Ruskem dohodly, že nechají Egypťany tímhle pásmem projít a tak průplav zprovoznit. Více méně s rozhodnutím mocností musel Izrael souhlasit, uzavření průplavu stálo biliony. Celá válka byla jen kamufláž a malým předchůdcem Camp Davidu. ten se sice nelíbil Ruspm, ale nic s tím nenadělali.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

19. 9. 2010 8:14
Těžko mohla vydávat OSN nějaké rezoluce

proti Palestíně, když palestinská samospráva není státem, natož pak členským státem OSN, a tedy se na ní nevztahuje ChartaOSN, kterou tak nemůže porušovat, na rozdíl od Izraele, který porušuje zasádu nepřípustnosti přivlastnění si nějakého území silou,  a tudíž není hoden ochrany ani před narozením, ani minutu poté.

Pane bloggere, chápu vás, ale mějte rozum. Prostě Charta OSN nepřipouští ani v rámci práva na preventivní sebeobranu přivlastnění nějakého území silou. A denně bych s vděčností vzpomínal oné rezoruce z 1967, která legalizovala všechny územní zisky Izraele do r. 1967.

A co ještě těch Palestinců týče, tak nevím nic o tom,že OSN přijímala nějaké rezoluce ve vztahu třeba k Baskům, Irům apod. Ale možná že se mýlím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce