Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

kocourek-černý

27. 12. 2009 12:56
Normalizace

Již věnování pozornosti židovskému svátku, řeč předsedy vlády (byt jen uřednické) , přiznání v židovské indentitě a obsah řeči, je něco v podstatě užásného v této republice. i když je to v podstatě konečně normalita. Pro mě ještě něco zvláštního a významného. Děkuji za tento článek.

0 0
možnosti
H

Hugo.z.Lipek

27. 12. 2009 13:27
Re: Normalizace

Milý černý kocourku,souhlasím s tebou.Kéž bychom takových lidí měli ve vládě více.

Ale pan Fischer moc dobře ví,proč chce z politiky odejít.

Není možné sladit judaismus s morálkou postkomunistickou.Jeho řeč se mi velmi líbí.

Podotýkám,že nemám s židovstvím nic společného,jen uznávám judaismus a Erec Jizrael s jeho hodnotami.:-)R^

0 0
možnosti
A

Anapur3

27. 12. 2009 11:46
Kdo jsou Chabad Lubawitch

Manis Friedman, jeden z nejvýznamněnjších rabínů hnutí Chabad Lubawitch (narozený v Československu) odpověděl na otázku židovského časopisu Moment "Jak by měli židé zacházet se svými arabskými sousedy" takto: Nevěřím v západní morálku. Jediným způsobem, jak morálně bojovat ve válce je ten židovský způsob: Zničit jejich svatá místa, zabít muže, ženy, děti a dobytek. Život podle hodnot Tóry z nás udělá světlo mezi národy, které budou poraženy kvůli své katastrofální lidmi vymyšlené morálce."

http://www.haaretz.com/hasen/spages/1091469.html

 

Abych to shrnul, tak Chabad Lubawitch je nebezpečná agresivní sekta. Všude, kam přijdou, pokusí se získat kontrolu nad místní židovskou komunitou (a hlavně jejich majetkem). Také čeští židé (a Karol Sidon) by mohli vyprávět...

http://www.radio.cz/cz/clanek/56926

0 0
možnosti

originalni_demokrat

27. 12. 2009 13:36
Re: Kdo jsou Chabad Lubawitch

no panejo... z něj "tolerance" přímo vyzařuje :-/ Přesně jak říkám, ortodoxní jsou rasisté a nacionalisté. Takové fanatiky najdeme i mezi křesťany...

0 0
možnosti
C

chaje

27. 12. 2009 11:18
děkuji

hezký článek....a projev premiéra se mi líbí, i když mnoho lidí na slovo "tolerance" zrovna neslyší....

pokud jde o nacionalismus (reaguji na diskuzi), často jsou ti nejhorší nacionalisté ateisté....věřící člověk je spíše věrný své víře než konkrétnímu národu...ateisté potřebují prázdno ve svém nitru něčím nahradit, někdy začnou "uctívat" národ, a víme, kam to vede....dříve to byli směšní, neškodní sládkovci, během let došlo k radikalizaci a máme tu Národní stranu apod. hrůzy....

0 0
možnosti

Honza Šimák

27. 12. 2009 11:33
Re: děkuji

Originální.Tvrdit o ateistech,že májí ve svém nitru prázdno a potřebují ho nahradit tím, že začnou uctívat národ a přirovnávat je ke sládkovcům a k příslušníkům NS je opravdu  ,,moudré". Jen tak dál, ať si lidé o Vaší ,,toleranci" udělají obrázek.

Apropo, když už jsme u těch vír, tak zrovna judaismus uctívá svůj národ.

0 0
možnosti
JM

J i ř í

27. 12. 2009 10:26
Děkuji za pěkný článek,

ale když zde vidím, jak některým pisatelům vůbec nedošlo, o čem Váš článek je, tak vidím, že ta cesta k zahánění tmy bude ještě dlouhá. Přesto bychom neměli přestávat vítat všechna světla.

0 0
možnosti
D

dennisbrain

27. 12. 2009 10:16
vernost vlastni kulture

   Porad si opakuji slova pana Fischera: "Prece prave ucta a vernost vlastni kulture nas vede k toleranci a respektu k druhym." a sam sobe rikam: "Musis tomu verit, musis tomu verit!" Zaroven se mi vkrada do mysli otazka Proc kazdy fanatismus "prece prave z ucty a vernosti vlastni kulture" bojuje vsemi, vsemi prostredky proti nevericim, necistym, nehodnym... Proc "moralka, ktera se z teto viry rodi" ospravedlnuje jakekoli zlociny? Moje otazka zni: Je fanatizmus veci nevhodneho vyberu viry? Ci snad zlociny fanatismu se rodi ze zloby, nenavisti a nesnasenlivosti, ze kterych zije? Posledni otazka: Je "svetlo lasky, dobra a porozumeni v lidskem srdci dusledek viry nebo jejim zdrojem?

   Verici laici i mnozi vysoce kvalifikovani predstavitele nejruznejsich vyznani maji jasny nazor na ateisty: Jsou nemoralni, protoze nemaji viru! Ma snad Buh vetsi toleranci ke zlocinum svych a mensi uznani k dobru tech cizich?

   Kde se rodi ta prava laska k bliznimu? V lidskem srdci nebo v ucebnicich?

0 0
možnosti

originalni_demokrat

27. 12. 2009 10:35
Re: vernost vlastni kulture

Fanatismus je špatný. Jinak co se týče ateistů, bohužel je jich spousta co nemá úctu k vlastní kultuře, protože žádnou nemají. Začalo to už v době Francouzské revoluce, kdy byli revolucionáři vražděni lidé, odmítající se vzdát katolické víry. Za úpadek morálky můžou tedy povětšinou tito "liberálové" a úpadek církve a neschopnost zaujmout lidi k tomu také přispěla slušným dílem. Jsou však i ateisté, kteří si uvědomují že patří k evropské křesťanské civilizaci, jenom prostě nevěří v Boha a odmítají autoritu církve. A lásku k bližnímu získáváme během dětství, výchovou rodičů, příkladem příbuzných a známých a je jedno zda ta láska je produktem křesťanské víry našich blízkých nebo ukázkou čistého atheismu.

0 0
možnosti

originalni_demokrat

27. 12. 2009 10:07
Ortodoxní židé

bývají nacionalisté. Zkrátka si dokáží chránit svou kulturu. Jentak mezi sebe každýho prosťáčka co konvertuje, nepustí. Náboženství pro masy lidí je křesťanství a islám, proto oslovilo tolik lidí na světě. Ale je to jejich věc. Na jednu stranu lpí na svých tradicích a nacionalismu a na druhou stranu jim vadí výsledek refernda o zákazu minaretů ve Švýcarsku.

0 0
možnosti
EG

Emmanuel Goldstein

27. 12. 2009 9:35
0 0
možnosti

Honza Šimák

27. 12. 2009 8:13
a jeho syn Jan je SICE z nežidovské matky, ale..

 

  Ještě, že pan autor nenapsal z nečisté gojínky.Hlavně mne  fascinuje to sice, jako by pocházet z nežidovské matky bylo něco špatného nebo opovrženíhodného. Už se těším, až pan autor bude ve svých příštích článcích pranýřovat netolerančnost.  Ale z druhé strany panu autorovi děkuji, protože poodkryl, jak ve skutečnosti pohliží on a jemu podobní na příslušníky jiných národů a ras, aniž si uvědomují, že tím ubližují nejenom příslušníkům vlastního národa, ale všem slušným lidem vůbec.

0 0
možnosti
JK

babacek

27. 12. 2009 8:04
Víte proč …

Víte proč je zde váš článek bez diskusních příspěvků? Nevíte ? Protože v této společnosti je zakořeněný silně antisemitizmus. Proč mě však není dost jasné.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce