Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Pribinacek

27. 12. 2009 20:09
Svátek světel měli i Vontové

a nebyli to, aspoň podle Foglara, Židé.

0 0
možnosti
P

Pk001

27. 12. 2009 20:34
Re: Svátek světel měli i Vontové

99% toho, co hlásal Ježíš Nazaretský, tvrdil např. ve 14. století (zcela nezávisle na Ježíšově učení) jistý Hiawatha, "otec Irokézů", indián, jemuž byly připisovány podobné činy, jako výše uvedenému blízkovýchodnímu prorokovi.

Vánoce nejsou primárně žádným ukřižováním Krista, ale doslova prehistorickou lidskou oslavou zimního slunovratu, nejvýznamnějšího svátku v roce. Ukradenou, jak jinak, křesťany.

A tak by se dalo pokračovat. V rámci vymývání mozků jsme nucení věřit, že bez křesťanství by nebylo "dobra", že za vše "dobré" cděčíme tomu, co přišlo odněkud od Rudého moře, že dřív, než jsme to poznali, žili jsme jako zvířata.

Zkus DOKÁZAT, že tomu tak nebylo! Nebudeš mít šanci - veškeré doklady vyvracející Jedinou Možnou Pravdu byly za ta staletí těmi překrucovači a lžiproroky pečlivě zničeny.

Takže zbývá jediná historie - historie psaná vítězi. Ne vítězi s největší silou myšlenek, ale s nejostřejšími meči. 

0 0
možnosti
JA

José Antonio

27. 12. 2009 19:56
Je to moc pěkné...

Vrah Ali Agca se chystá stát katolíkem, komunista Fischer se stal židem... Chválím, jen víc takových ryze upřímných konverzí R^. Čekám, že nakonec i Usáma bin Ládin prohlédne, složí slib a stane se občanem Spojených států.

0 0
možnosti

Honza Šimák

28. 12. 2009 6:59
Re: Je to moc pěkné...

Na tom není nic divného. Při pohledu do historie zjistíte, že to do sebe zapadá i když v té historii to bylo v obráceném pořadí.

0 0
možnosti
P

Pk001

27. 12. 2009 19:48
Ať žijí vnucené svátky

Tak tady máme chanuku ... a nepochybně se objeví mezi Čechy řada Židů i židů, kteří prozřou a začnou to slavit ...

Jako jsme kdysi slavili nejvýznamnější den roku, zimní slunovrat, dokud nepřišli křesťané, neutopili ten svátek a jeho vyznavače v krvi a nepřekryli ho svátkem svým - svátkem blízkovýchodní představy o lásce, tzv. Vánocemi.

Vždy se stejnou logikou - posvátná data nahradit daty novými a tím je vymazat, posvátná místa zastavět kostely, "svaté" lidi odsvětit, zabít nebo začít vydávat za křesťany.

Co bude dál? Dál bude to, že postupně přijde tato kultura duchovně o všechno a až se bude každý druhý "Čech" jmenovat Mohamed, už to ani nebude mít kdo zaregistrovat.  

0 0
možnosti
JA

José Antonio

27. 12. 2009 19:59
Re: Ať žijí vnucené svátky

Odpovídáš si sám.

Bez jednotící ideje nemůže určitý civilizační okruh obstát. Zaplaťbůh za tvrdý katolicismus, který toho s křesťanstvím naštěstí nikdy moc společného neměl.

0 0
možnosti
RP

shysheen

27. 12. 2009 19:18
KOUSEK MYŠLENÍ CHABADu

chcete-li, le nemusíte, koukněte sem**** http://robertpoch.blog.idnes.cz/c/116457/Vam-kteri-ctete-radi-i-neco-jineho.html ****děkuji

0 0
možnosti
R

Rilian

27. 12. 2009 15:14
Díky za pěkný článek

a lítost nad tím, že někdo využije každé příležitosti, aby dal najevo svou omezenost.

0 0
možnosti
SD

sh1

27. 12. 2009 14:47
dedukce ?

z článku a diskuse pod ním plyne, že největšími rasisty jsou Židé !!

Tedy jsou Židé, pod nimi gójové, pak hned zvířata !?

0 0
možnosti

originalni_demokrat

27. 12. 2009 18:43
Re: dedukce ?

Ortodoxních rasistů zas není tolik aby z toho lidé dělali celožidovské spiknutí a podobné nesmysly. Tak nevim co chcete dedukovat. Tady se mluvilo o sektách. Ty jsou v každé víře.

0 0
možnosti
K

kokrhelín

27. 12. 2009 14:42
Jenom drobné vysvětlení

Někteří lidé se myslně domnívají, že Židovská obec zahrnuje všechny Židy. Ono to tak ale ní. V křesťanství jsou katolíci, evangelíci, husité atd., alae také různé sekty jako například jehovisty a podobně. U Židů je to stejné. Existují původní ortodoxní obce, které např. v Čechách pod vedením pana Sidona praktikují velmi přijatelnou formu ortodoxního judaismu, pak jsou zde liberálové - Židovská liberální unie, konzervativci - kongregace Bejt Simcha, Bejt - Praha, Masorti a podobně. To je něco jako v křesťanství protestanci. No a potom jsou tady velmi nebezpečné ultraortodoxní sekty. Naštěstí jejich členové čítají ve světovém měřítku pouze někoik tisíc osob.  

0 0
možnosti
D

drobínek

27. 12. 2009 15:15
Re: Jenom drobné vysvětlení

Jenže jak je vidět, tak Chabad Lubavič je sice malá, ale finančně velmi mocná agresivní sekta, která má dokonce přístup ke světovým politikům. A jak vyplývá z Olšerova článku, teď bohužel získala přístup i k českému premiérovi... :-(

0 0
možnosti

lisvoboda

27. 12. 2009 14:27
.

"jeho syn Jan je sice z nežidovské matky"  zidovstvi se dedi po otci, ale vzhledem k nejistote otcovstvi (dokud neexitovaly testy DNA) se v praktickem zivote "dedi" po matce

0 0
možnosti
6

65c02

27. 12. 2009 14:53
Re: .

Mám dojem, že židovství se dědí po matce, nikoliv po otci a jedná se už o pěkně starou tradici, která je definována v zákonu Halacha (židovský náboženský zákon). Na otci naopak vůbec nezáleží, z hlediska určení toho, kdo je Žid je dle Halachy podstatná pouze matka.

Pokud jsem mimo, tak se omlouvám, na danou problematiku samozřejmě nejsem žádným expertem, jen reproukuji, co jsem náhodně pochytil. :-P

0 0
možnosti
K

kmika

27. 12. 2009 13:59
Jsou za bitvou o pražského rabína obrovské peníze?

V měsíc trvajícím rozruchu kolem postu pražského rabína může jít za slupkou zdánlivě osobního či náboženského sporu o mnohem prozaičtější souvislost: odvolaný ortodoxní rabín Karol Sidon a sekulární předseda pražské židovské obce Tomáš Jelínek se veřejně napadají, třetím a smějícím se v pozadí je stále mocnější židovské ultraortodoxní hnutí Chabad - Lubavič.

Autoři zabývající se světu uzavřenými židovskými fundamentalistickými organizacemi ale považují právě Chabad za nejschopnější sektu, která dotáhla k dokonalosti propletenec špičkových sociálních služeb, duchovního servisu, propracovaného systému shánění peněz a nemalého politického vlivu. Vůdcům lubavičského hnutí se dnes proto dvoří miliardáři z celého světa i státníci -od Billa Clintona po Vladimira Putina.

 

http://www.novinky.cz/domaci/36860-jsou-za-bitvou-o-prazskeho-rabina-obrovske-penize.html

http://www.novinky.cz/domaci/54252-zide-v-praze-se-pobili-o-staronovou-synagogu.html

0 0
možnosti
6

65c02

27. 12. 2009 14:41
Re: Jsou za bitvou o pražského rabína obrovské peníze?

Vždyť je to incident starý už 5 let. Něco ještě staršího bys tam neměl?

0 0
možnosti
K

ka-karel

27. 12. 2009 13:28
Židé v Praze se pobili o Staronovou synagogu

V hromadnou rvačku, v níž se navzájem tloukli muži i ženy, se minulou sobotu zvrhla ve světoznámé Staronové synagoze v Praze sváteční bohoslužba, jež má být nejdůležitějším okamžikem židovského náboženského týdne. Během pranice prý padaly i nadávky do "nacistických sviní".

Ostudný incident, který se nyní zjevně snaží obě strany sporu ututlat, popsala jako první americká Jewish Telegraphic Agency (JTA): podle jejích zdrojů bylo při rvačce dokonce několik lidí zraněno. V zásadě se střetli stoupenci loni odvolaného vrchního pražského rabína Karola Sidona a amerického duchovního Manise Barashe, jenž v Česku zastupuje ultraortodoxní sektu Chabad - Lubavič. Barash obsadil prestižní pražský svatostánek právě po Sidonovi.

Archivovaný odkaz na list americké komunity v Praze Prague Post:

http://tinyurl.com/yal7r8x  ;-D

0 0
možnosti
K

kokrhelín

27. 12. 2009 14:34
Re: Židé v Praze se pobili o Staronovou synagogu

Příteli, tzv.incident ve Staronové synagoze se odehrál poněkud jinak. V synagoze jsem tehdy byl a celý průběh průbeh jsem tedy viděl. V té době už probéhala bohoslužba ve Vysoké synagoze a vedl ji rabín Sidon, neboť členové Chabadu ve Staronové synagoze neustále z neznámých důvodů vyvolávali napětí. Všichni se tedy přesunuli do Vysoké synagogy a ve Staronové jsem jako poslední zůstal já a zeť pana rabína. Když jsme odcházeli k východu tak se na něj lidé z Chabadu vrchli a začali ho mlátit pěstmi. Odehrálo se to během několika vteřin a nemohl jsem dělat vůbec nic a za to se dodnes stydím. Jenom pro tvoji představu Sidonům zeť je mladý kluk, který měří okolo 165 cm a je velmi subtilní postavy, Takže žádná hromadná rvačka, člena židovské obce napadli příslušníci sekty, která z židovskou obcí nemá vůbec nic společného. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce