Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Pakuin

29. 4. 2009 8:15
Přídavky a tak.

Také souhlasím až na ty miliony na podporu. To jsou bohužel miliardy nikoli miliony. :-/

0 0
možnosti
J

jordana

28. 4. 2009 13:43
pane Olšer,

s Vaším článkem souhlasím,až tedy na jednu vyjímku.Ti slušní,neemigrují,nemají důvod.Majorita je přijala a bezproblémově si žijí,jen trpí za ty neslušní a proč?Inu to víme,ale jak vy tedy poznáte že jsem lepší či špatná.Nijak a víte proč?Protože je někdo tmavý,hned se poukáže on je ten nepřispůsobivej špatný.Mě by ale zajímalo,kdo vše z toho těží,vláda,DS,romové samotní?.Je čas aby ,se zde něco začlo dít,jinak to nevidím dobře.Budou se tvořit gettha,zvaný Bronx,už jich pár je,máme to všichni zapotřebí,obávat se o svůj život?Ne,proto si svojí zem nerozvíjíme nebo snad ano.R^EU

0 0
možnosti
X

xs123

28. 4. 2009 13:17
pomoc - školy pro děti, pro rodiče nic

Dětem nepřizpůsobivých cikánů by měl stát poskytnout šanci: ráno do školy, dostat snídani, potom se učit, oběd, odpoledne doučování, hygiena, kroužky. Domů ke svým rádobyrodičům by se dostali tak v šest večer,nebo později, jako mnoho dětí od bílých.Dospělým cikánům poskytnout maximálně nejnutnější jídlo v naturáliích-uvařit polívku nebo tak. Peníze nula.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

28. 4. 2009 13:23
Re: pomoc - školy pro děti, pro rodiče nic

To by stat mozna prislo jeste draz nezli nedelat nic a davat jim podpory!:-))Ty deti neprizpusobivych rodicu, budou nejspis podobne neprizpusobive jako jejich rodice!! Jak psal ten "Majakovskej" "Bude Svine ze Syna,jeli Otec Svinka!!!"

0 0
možnosti
MK

Tom Hagen

28. 4. 2009 12:36
Exactly

Tak za tohle je karma samozřejmostí  R^R^R^

0 0
možnosti
R

randomofamber

28. 4. 2009 10:42
je mi smutno

Je mi smutno z toho, že musím s autorem souhlasit. Ne všichni Cikáni (ČR je to převážně větev Romů) jsou tací jak pan autor popisuje, ale je jich strašně málo. Jen možná pozapomněl uvést, že i v jiných státech jsou Cikáni povetšinou na okraji společnosti. Je zvláštní, že se mluví o tom, jak Češi utiskují Romy, ale proč se nebráníme a nepoukážeme, že by si ostatní národy/státy měli nejprve zamést před vlastním prahem, než začnou kritizovat. V jiných státech je to vyřešeno jednoduše.

0 0
možnosti
R

randomofamber

28. 4. 2009 11:18
Re: je mi smutno

V jiných státech to řeší jednoduše. Nemáš na nájem? Nebydlíš. Nemáš kde bydlet? Ale to nás nezajímá, to je tvůj problém... dobře pracuj a budeš se mít dobře... A je úplně jedno jestli je to zrovna Cigán, běloch, černoch,...

0 0
možnosti
PP

ippokorny

28. 4. 2009 8:38
Přijmout do zaměstnání spíše musíte..

Když máte pracovní místo, musíte to nahlásit na pracáku. A v zákoníku práce není nic o tom, že můžete odmítnout někoho poslaného z pracáku s tím, že je nepřizpůsobivý. A s barvou pleti vůbec neuspějete, i kdyby jste 10× tvrdil, že zákazníci si dotyčného nepřejí a že zkrachujete. Prostě ho pak budete mít do počtu a za stejnou mzdu, jako mají ostatní, do nějaké reorganizace, něco jako je to asi ve vámi zmiňované JAR. P.P.

0 0
možnosti
X

xs123

28. 4. 2009 12:35
Re: Přijmout do zaměstnání spíše musíte..

Přesně. Problém je v tom, že cikáni během několika dnů poruší pracovní smlouvu natolik, že stejně zase vyletí z práce. Třeba týden do práce chodí,ale potom už ne. Takže jsou zase nezaměstnaní. v krajním případě pracují jenom po nezbytně nutnou dobu, aby zase dosáhli na podporu v nezaměstnanosti.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

28. 4. 2009 4:14
Na rozdil od toho Slovenskeho komentatora na

te NOVE, celkem rozumnej clanek. Bohuzel ale nedava navrh jak to v CR vyresit,pouze poukazuje nato ze ty neonacisticke skupiny bud vznikaji kvuli temto problemum a nebo ze takove radikalni skupiny nalezaji u normalnich lidi podporu,kvuli takovym problemum. Kazdopadne v "rasisticky" polarizovanem CR ,na ktere si stezuje EU,se nedaji socialni problemy resit radikalnima pro nacistama,ani nahrazovat neonacistickejma problemama! Obvzlast kdyz to u tech pro nacistu neni jejich hlavni agenda ale spis postranni! A to zese do CR slejzaji pro naciste z cele Evropy a pod nemeckou vlajkou nadavaji na USA a jine,muze byt pro Cechy problematicke v zahranici !! Na jednu stranu se zatyka US pro nacista Duke jako zasterka ze stim CR neco dela,a na druhou se nechavaji v CR "radit pro "naciste od jinud!! Ty socialni problemy s Romskejma obyvatelama v CR,zdedene po komunisticke CSSR, se>>>

0 0
možnosti
TK

osvetitel

28. 4. 2009 4:16
Re: Na rozdil od toho Slovenskeho komentatora na

>>>nedaji resit radikalama a nasilim ,ale musi se resit ze zhora,pokud si je nekdo schvalne s politickych ci jinych duvodu v CR nepestuje!!!

0 0
možnosti
G

Greybeard++

28. 4. 2009 4:07
Dost si dovolujete,dostanete ban jako já

Dobrý den, administrátor diskusí se rozhodl Vám až do 25.5.2009 19:38 zablokovat přístup do diskusí na iDNES.cz, protože Vaše příspěvky byly v rozporu s Kodexem diskutéra.

Pokud máte i po přečtení smazaných příspěvků (viz níže) a Kodexu diskutéra za to, že zablokování je nespravedlivé, napište nám e-mail na adresu diskuse@idnes.cz. Budeme se snažit Vám odpovědět.

Prosíme, přečtěte si pozorně Vaše zablokované příspěvky i Kodex diskutéra.Je nám líto, že to došlo tak daleko.Zdraví tým serveru iDNES.cz

     Samozřejmě na můj mail odpověď žádná. Následují zablokované příspěvky.

0 0
možnosti
G

Greybeard++

28. 4. 2009 4:08
Re: Dost si dovolujete,dostanete ban jako já

19:25 25.4.2009

přestává být sranda. Kdysi se říkalo, že hlas lidu je hlas boží. jak se denodenně přesvědčujeme dnes už to pravda není. Naopak, hlasy které volají po občanské spravedlnosti jsou nemilosrdně umlčovány, jsme toho všichni svědky na těchto stránkách, kdy i naprosto nezávadné příspěvky jsou bezohledně smazány. Pomalu ale neúprosně se přibližuje doba, kdy obyvatelé této země převezmou řešení do vlastních rukou, kdy odmítnou živit bandu příživníků. A to je to nejhorší co může nastat. Vládní činitelé v čele s p. Kocábem by si měli uvědomit, že situace začíná být kritická.

19:35 25.4.2009

naprosto nezávadný příspěvek mi byl právě smazán. Tak takhle si tmaví spoluobčané představují společné soužití. Zavřít těm slušným hubu a volně páchat svinstva. Pane Bango děkuji, nechci. Vraťte se i se svými spoluobčany tam, odkud jste přišli. Nejlépe bude do nebe.

0 0
možnosti
VD

raymondchandler

27. 4. 2009 22:35
!

;-DNo teda sorry Breto, to nepatrilo Tobe! Byla to reakce na prispevek Bojovnika2, ale tak mne to vytocilo, ze jsem jaksi nezvladla techniku;-D

0 0
možnosti
O

otpusk

27. 4. 2009 17:37
Je to hlavně genetika...

Rasy mají určité průměrné IQ. Víc zde:

http://en.wikipedia.org/wiki/IQ_and_Global_Inequality

Proto je taky logické, že Vietnamci, Číňani, Mongolové atd. jsou u nás úspěšní. Viz třeba Tomio Okamura - česko-japonský míšenec...a jakého disáhl úspěchu.

Upřímně..myslíte si, že něco takového by dokázal poloviční Rom vychovávaný v gadžovské rodině? Obávám se že nikoli. Průměrné IQ Romů je okolo 80.

Více v knihách Petra Bakaláře: Psychologie Romů a Tabu v sociálních vědách.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce