Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy vznikne holport nacionalistů Le Penové a Banderovců z Majdanu?

Tak nám skončily volby do EU a radost ukrutánskou má jednadvacet čerstvých českých europoslanců. Nikdo se ale neptá, proč se dnes prsí, zvláště euronovicové Pospíšil a Keller; že dostali nejvíc hlasů? Z oprávněných voličů ve výši osmi a půl milionu jich přišlo k urnám v ČR jen 18 procent; přes 77 tisíc preferenčních hlasů získal přeběhlík z ODS k TOP 09 dojatý Pospíšil; na druhé místo stačilo ještě o dvacet tisíc hlasů míň pro socialistu Kellera. Z více než osmi milionů voličů, pro které bylo připraveno na 14 tisíc volebních místností po celém Česku.

Tak, co bruselské Atomium, 165miliardkrát zvětšená molekula železa z devíti atomů...?Foto: Břetislav Olšer

Oba však zaznamenali vítězství s nejvyšším počtem hlasů. Pyrrhova vítězství. Kam se ale hrabou na šokující vítězný mazec nacionalistů Le Penové a Nigela Faraga... Avšak o tom poněkud níže. Do voleb u nás kandidovalo celkem 857 osob v 38 uskupeních. Hlasovali 1 515 492 voliči, kteří své hlasy rozdali sedmi stranám, z toho jedné nevládní. takže máme mj. dva eurovítěze, co získali 77 tisíc, resp. 57 tisíc hlasů. Koho budou v EU zastupovat? Česko? Jaký k tomu mají mandát? Setinový? Kolik měly jednotlivé strany procent voličů?

ANO................2,91%
TOP 09 ..........2,88%
ČSSD ............2,56%
KSČM ............1,98%
KDU-ČSL ......1,80%
ODS ...............1,39%
SSO ...............0,95%

Je přece známo, že EU je hlava Evropy, co se však pohybuje na vetchém krku, který každou chvíli kolabuje. Přesto mají zvolení europoslanci záchvaty hrdosti a štěstí. Důvod je jediný; počet 751 europoslanců, resp. jednadvacet z Česka, má zajištěno minimálně na pět let bezproblémové žití. Plat? Měsíčně plus mínus půl milionu Kč, no, neber to. Ani když si k tomu přidáme celoevropské hlasy ve výši kolem 40 procent, ani to pořád není dostatečně silný mandát od více než 506 milionů obyvatel, ale je to lepší, než pantokem do lebky. A přesto vše, co přijde z Bruselu, je zákon, kterým je nutné se řídit; od tvarůžků, piva, pomazánkového másla či valašských frgálů. Jaký však bude tento zákon nyní, kdy se mezi 751 europoslanců dostalo 63 extrémistů nacionálního ražení, tedy i rasisté a antisemité? Jak je to s tou demokracií v Bruselu? Sedmdesát roků po válce?

Nejvíc získala francouzská Národní fronta - 24 křesel, za ní je britská protiunijní a proiimigrantská strana UKIP (United Kingdom Independent Party) - 23 křesel, pak se ziskem od dvou až po čtyři křesla skončily Dánská lidová strana, nacionalisté Praví Finové, Svobodná strana Rakouska, nacionalističtí Švédští demokraté a nizozemská Strana pro svobodu Geerta Wilderse. Jakmile se ale dostane do EU Ukrajina, mohu zmínění extrémisté počítat i s Banderovskými nacionalisty strany Svoboda a neonacisty z Pravého sektoru. A že se všichni společně budou mít, doslova jak prasata v eurožitě, co je od tohoto koryta v dnešní zvrácené době těžko kdo zažene.

Kam se na BRICS hrabe nacionalistická EU...?

Europoslanec si totiž přijde měsíčně na hrubý plat ve výši 7957 eur, tedy 219 tisíc Kč, na asistenty a expertné mají k dispozici dalších 21 209 eur, resp. 583 tisíc Kč, na provoz kanceláře pak 4299 eur, tedy bratru 118 tisíc Kč. A ještě je zde pakatel na diety, které činí 304 eur, resp. 8360 Kč. Nutno dodat, že za všeobecné výdaje na kancelář, telefony a počítače nemusí předkládat účty. Navíc poslanci v EP dostávají proplácené cestovní výdaje. Evropa tone v dluzích, hospodářských krizích, je na hranici bankrotů, má desítky milionů lidí bez práce a na hranici chudoby, zatímco tito vyvolení čeští europoslanci, jimž dala své hlasy zhruba setina obyvatel, se rázem vyšvihli mezi elitu vyčůránků. Na veřejnosti pijí vodu, ale sotva vyrazí do Evropy, nejen pod vínem se tam stoly prohýbají.

A co za to máme my, kteří neví kudy kam v tom zběsilém světě; třeba v zemědělství? Prezident Agrární komory ČR Ing. Jan Veleba uvedl, že jen od vstupu České republiky do Evropské unie v roce 2004 přišlo v této oblasti o práci 40 000 lidí, s navazujícími odvětvími se dokonce dostaneme k číslu 120 tisíc lidí. Tuto skutečnost dával do souvislosti s aktuální výší nezaměstnanosti, která v současné době postihuje zhruba 580 000 obyvatel, tedy zhruba osm procent práceschopného obyvatelstva. Jakou vinu na bankrotu českého průmyslu a financí nese nevinný běžný občan? Zákazníci v supermarketech si totiž těchto tunelovacích přesunů většinou ani nevšimnou, protože na obalech zboží informace o původu chybějí či je zde uvedeno pouze Made in EU. Navíc řadě spotřebitelů je to šumafuk, kde se co vyrábí. Hlavně aby měli co do žaludku a za levný peníz, tím líp. Je to tím, že české domácnosti mají z několika půjček už přes bilion dluhů a polovina z nich, s exekutory na krku, si už půjčuje ne na nákupy, ale na splátky prvního úvěru.

Ukrajino v novém majdanském hávu; kdy se do EU zapojí i Banderovci...?

Dnes už víme, že pozdě bych honit. Jsme v řiti, jak Baťa s dřevákama; tak si alespoň připomínáme slova Václava Klause, který přímo v Bruselu označil EU za revoluční experiment a situaci v ní za demokratický deficit, což vede k potlačování trhu a podpoře centralizace. Vzbudil bouři nevole; co si to mohl dovolit, ohrožovat jejich statisícové platy? Proto během projevu Václava Klause europoslanci demonstrativně odcházeli z jednacího sálu, jiní zůstali a bučeli či nepříliš zdvořile hlučeli; nehorázný gauner, co jim chce vzít sladký bruselský život. 

Proč ne, vždyť se nic tolik zlého neděje; v celé EU byla v červnu 2013 nezaměstnanost vysoká "pouhých" 10,9 %, kdežto v eurozóně sice až 12,1 %. V celé EU bylo tak v červnu bez práce přibližně 26,424 milionu obyvatel. Nárůst nezaměstnaných oproti předchozímu roku činí 1,129 milionu. Moucha... Přesto je třeba hledat další otroky, navzdory tomu, že letošní eurovolby měly jediného morálně nemorálního vítěze – euroskeptiky; velký úspěch patřil nacionalistům. Je to zle, nebo dobře? Nesmíme zapomenout ani na ukrajinské nacionalisty banderovské strany Svoboda či neonacistů z Pravého sektoru, kteří mají šanci vstoupit s těmito svými souvěrci do holportu.

To by se v EU pracovalo knížeti Karlu Spáči I., havíři by jen tiše záviděli...

Stačí k tomu kupecké počty, když chceme spočítat, proč by měla EU chtít zuboženou Ukrajinu do svých řad; jedná se jen o získání dalších nacionalistických vazalů, kteří budou tvořit levnou pracovní sílu a tím ekonomicky posilovat už tak zadluženou Unii? Prostě se Ukrajina stane exportérem pracovní síly, a to nejen do EU a Ruska. Jde o stejný scénář získávání námezní pracovní síly, jako v případě Rumunska a Bulharska, poněkud jiné to bylo v případě Řecka a Španělska, co byly protekčně přijaty do EU pro jejich členství v NATO. Ukrajina je však ve srovnání s nimi nuzák, navíc bez armády; v případě přidružení k Evropské unii se stane pouze vývozcem pracovní síly a současně ztratí “nejméně 12 miliard USD ročně” (asi 230 miliard Kč), dosud plynoucích z obchodu s Ruskem.

Ukrajina totiž změnila směr svého rozvoje. Znamená to konec zbytků ukrajinského kosmického a leteckého průmyslu i loďařství. Z jaderného průmyslu už též nic nezbylo, zůstává jen slabý odvar z dávné tradice vývozu zemědělské produkce. A dnes už víme, jak to všechno dopadlo; občanská válka je na spadnutí, pokud už v Doněcku nezačala. Jak to proruským separatistům osladí čokoládový král a nový prezident Ukrajiny Porošenko, je ve hvězdách a pruzích. Před deseti lety měla Ukrajina 51,7 milionu obyvatel, jichž však sedm milionů ubylo. Důvodem byla především masová emigrace na Západ za výdělky.

Z Ukrajinců, kteří pracují v zahraničí, jich je 60 procent v zemích Evropské unie. Další pak v Severní Americe a tři miliony v Rusku. Současné devizové rezervy ukrajinské centrální banky činí 18,8 miliardy dolarů, což postačuje k financování sotva tříměsíčního dovozu. Nyní potřebuje Ukrajina zahraniční pomoc v celkové výši 35 miliard dolarů (skoro 700 miliard Kč). Evropský prezident Herman Van Rompuy pateticky vyzval Evropskou unii, aby na ukrajinskou krizi reagovala odvrácením se od Ruska a výrazným posílením svých obchodních, politických a vojenských vazeb se Spojenými státy. Vskutku šalamounské rozhodnutí totálního evropského ignoranta. Kdo přece nejde s námi, je proti nám; jak si uměly kdysi bolševické heslo bryskně přetransformovat k obrazu svému Spojené státy a EU...

Inu, EU je zkrátka nevydařený klon RVHP; kdoví, kdy nabídne Brusel asociační smlouvu Albánii, co už ví, jak vypadá totální národní bankrot, mohla by do budoucna EU poradit. Vlastně spíš "král" New Yorku Madoff, jeho pyramidová hra a krach podvodnmých fondů. Škoda, že ale neporadí; je na 150 let za mřížemi. Prostě, koho chleba konzumuješ, toho píseň zpívej. Motto: “V každé organizaci je nejmíň jedna osoba, která ví, o co jde. Tu je třeba neprodleně vyhledat a zastřeli…” Proč se Putin smál sankcím USA; oznámí “plynový zlatý grál” s ČLR?

***

Přečtěte si jinde: 

Brusel potrebuje konflikt na Ukrajine

Ukrajina klame celý svět - žádné hranice nemá

Další komentáře, glosy, reportáže a ukázky z knih na webech olser.cz, bretislav-olser.enface.cz a na mém facebooku

 

Autor: břetislav Olšer | středa 28.5.2014 7:07 | karma článku: 35,02 | přečteno: 3712x
  • Další články autora

břetislav Olšer

Proč se nepíše o americkém ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2...?

Proč je největší jadernou hrůzou jen havárie atomové elektrárny Černobyl a ne katastrofa na ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2 v elektrárně provozovatele MetE? Kdysi se tajila radiace Černobylu, dnes TMI-2...

27.4.2016 v 7:27 | Karma: 29,73 | Přečteno: 5498x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Chcete vědět, proč jste rasisté a xenofobové a kam jdou peníze z vašich daní? Tak čtěte...

Romy považuje za nesympatické 82 procent dotázaných Čechů, polovině respondentů jsou dokonce velmi nesympatičtí; opak si myslí jen tři procenta, tři čtvrtiny respondentů cítí antipatie k muslimům, sympatie naopak čtyři procenta...

22.4.2016 v 7:22 | Karma: 32,04 | Přečteno: 2840x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

V roce 1942 by hajlovala strachy, teď jí nic a nikdo nehrozí, přestože byla pracovně v ČLR

Ceny Anděl získávají amatérští zpěváčci a bigbíty; že to jsou profesionálové? Omlouvám se; amatér má jen charisma a tvoří kvalitu zadara, mnozí neintonující profíci Anděla sice neví, co je to charisma, ale zato mají za to miliony.

13.4.2016 v 7:13 | Karma: 31,79 | Přečteno: 2299x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Jak hordy organizovaných Číňanů s holemi terorizovaly nebohé a neprovokující Čechy...

Co vše mě zaujalo na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin- pchinga, tyrana a novodobého Hitlera v Lánech a na Pražském hradu? Začal bych mladíkem, co při spatření kamery vběhl do davu Číňanů s vlajkou Tibetu a prý byl bit holemi...

31.3.2016 v 7:31 | Karma: 40,31 | Přečteno: 3031x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Havloidní systém může páchat trestné činy, policie však nekoná, svobodu projevu ale trestá

Házení vajec na prezidenty ČR a SRN, policie nic, ukradení prezidentské standardy, policie nekoná, zneuctění Hradu červenými trenýrkami, policie - jen neškodná recese, zničení desítek čínských vlajek, policie bezradně krčí rameny,

29.3.2016 v 7:29 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2525x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:25

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce