Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bibi Netanjahu je pecivál vedle válečných hrdinů Rabina a Šarona...

Shakespeare by se divil, jak jsou jeho tragédie nadčasové; Jago-Obama našeptal Otellovi-Bibimu, aby uškrtil Desdemonu, resp. spáchal politické harakiry tím, že zavolal šéfovi turecké vlády Recepovi Tayyipu Erdoganovi a omluvil se za zabití devíti aktivistů z mezinárodní flotily, která před třemi lety nedoplula do palestinské Gazy. 

Ariel Šaron a česká Škodovka...

Nikdy jsem premiérovi Izraele Benjaminu Netanjahuovi, zvanému Bibi, příliš nevěřil. Třikrát ženatý, tři děti, navíc se přiznal k nemanželskému poměry se sedmnáctiletou studentkou a jeho hospodyně si stěžovala na špatné zacházení. Nepřímo též mohl za smrt Jicchaka Rabina. Týden před jeho vraždou se sešli v Jeruzalémě příznivci Likudu v čele s ním, aby veřejně kritizoval Rabina jako zrádce, vzdávajícího se Země izraelské... 

"Rozdávány tam byly letáky, na nichž měl Jicchak Rabin uniformu nacistického důstojníka. Nějaká fanatička zabodla do Rabinovy fotografie nůž. Na demonstracích Rabinovi odpůrci nosili rakev s jeho figurínou a jemu i jeho ženě vyhrožovali smrtí. Zlověstná předzvěst něčeho tragického…" řekla mi na místě vraždy Rabina učitelka Hana Ringová-Rožanská z Ramat Hasharon u Tel Avivu, která přežila plynové komory v Osvětimi zásluhou seznamu Židů pro práci v podniku Oskara Schindlera. "Poté se Šimon Peres, Jicchak Rabin a další politici shromáždili 4. listopadu 1995 v Tel Avivu na demonstraci, podporující mírový proces. Chtěli společně se statisíce lidmi na Náměstí Králů Izraele působit optimisticky. Bibi však k nenávisti vyprovokoval ultraortodoxního žida Jigala Amira, který po mítinku Rabina zastřelil..."

Hana Ringová-Rožanská na místě, kde byl zastřelen Jicchak Rabin...

To už bylo veřejným tajemstvím, že v roce 1993 se Netanjahu přiznal v rozhovoru pro televizi Kanál 1 ke zmíněné nemanželské aféře, pak přišlo skandální odhalení, že financoval úpravy svého soukromého jeruzalémského bytu z finančních prostředků úřadu premiéra. V březnu 2000 ho navrhla policie obvinit z podvodu, korupce, zpronevěry a maření úředního jednání. Žádné obvinění však nakonec vzneseno nebylo… Nicméně jeho tiskový mluvčí David Sarenga, s nímž jsem se setkal v roce 2003, už toho měl dost a odešel raději od Netanjahua, tenkrát na postu ministra financí, do New Yorku dělat konzula na izraelskou misi při OSN.

 

V čem měl Bibi problém? Měl velký mindrák vůči Jicchaku Rabinovi a Arielu Šaronovi. Oba byli váleční hrdinové, generálové, co bojovali už za samostanost Izraele a v dalších válečných konfliktech židovského státu. Kbyby nebylo jich, nebyl by dnes Netanjahu předsedou vlády státu, který Šaron s Rabinem vybojovali. Nebyl by totiž ani stát Izraeli. Měl mindrák i kvůli svého bratra. Bibi nebyl hrdina, spíš jen pecivál, co řečnil a planě vyhrožoval. Nesnášel autority; věděl, že on sám je pouze manipoulovatelná figurka. Zatímco on žil většinou v USA, jeho bratr Jonathan Netanyahu byl izraelský voják a zahynul jako velitel komanda při osvobozování rukojmí na ugandském letišti v Entebbe. Tato brilantně provedená protiteroristická mise byla původně známa jako operace „Kadur Ra’am“ ( „Hromoklín“, volněji „Úder blesku“), ale krátce po svém ukončení byla přejmenována na operaci „Jonathan“. A to právě na počest velitele přepadového komanda Jonathana Netanyahua.

Jako zcela bezvýchodná situace se jevil 27. červen 1976, kdy sedm arabských a německých teroristů uneslo letadlo společnosti Air France na lince Tel Aviv - Paříž. Na palubě bylo 248 cestujících. Únosci přikázali pilotům letět do Libye, kde letoun natankoval a kde byli také propuštěni všichni pasažéři nežidovského a neizraelského původu. V zajetí tak zůstalo 105 osob, s nimiž letadlo přistálo na ugandském letišti Entebbe. Únosci požadovali propuštění třiapadesáti palestinských teroristů vězněných po celém světě.

Záchranné akce se zúčastnilo pět izraelských letadel. Jedno z nich se zavěsilo za pravidelný britský let nákladního letadla tak, aby ho nemohla zpozorovat řídicí věž v Entebbe, z něj potom byla vysazena parašutistická jednotka, která na ranvej umístila přenosná přistávací světla. V tmavém koutě letiště byla z letadla vyložena tři auta, která vypadala stejně jako vozidla sympatizujícího ugandského prezidenta a tudíž u únosců nevzbudila podezření. Tak se mohlo osvobozující komando bez problémů přiblížit k budově a zaútočit na teroristy. Mezitím přistály na letišti další tři letouny s vojáky, kteří odrazili útok ugandského vojska. Osvobozování trvalo necelou hodinu a byla při něm teoristy zabita čtyři rukojmí, velitel komanda a všichni únosci.

A na řadu přišla kromě žárlivosti a strachu z autority svého bratra další potíž - aféra Bar-On přezdívaná „Bibi-gate“; politický obchod vlády s ŠAS (Sefardští strážci Tóry), kteří umožnili její podporu. Policie doporučila obvinit Netanjahua, ale generální prokurátor Eljakim Rubinstein toto doporučení odmítl. Holt, klientelismus a protekcionismus funguje i v Izraeli. Náboženské strany vítaly důrazný nacionalismus Likudu, který byl odezvou předstátního revizionistického sionismu. Rabíni ze strany ŠAS za to před volbami rozdávali věřícím amulety, které tvrdily, že volba Netanjahua je požehnáním. Jedním z jejich předvolebních hesel bylo: „pro Židy je dobrý Netanjahu“. Ostudou též skončila tajná operace Mosadu; dali do jídla pomalu působící jed, jenž měl zabít Mašála, jednoho z šéfů Hamásu, co byl zrovna v jordánském Ammánu, kde však byli Izraelští agenti zatčeni jordánskou policií a Izrael, tedy spíš Bibi, měl z ostudy kabát; musel urychleně dodat protilátku a propustit vůdce Hamásu Ahmeda Jásína a desítky dalších teroristů…

Netanjahua zřejmě prohlédli i mnozí politici. Jako první bývalý premiér Ariel Šaron, který opustil pravicový Likud a založil si svoji středovou stranu Kadima-Vpřed, když Bibi kritizoval jeho vyklízení izraelských osad na území Palestinské autonomie. Podnikal i jiné promyšlené útoky na pozici nemocného Šarona, ten začal trpět depresemi a po mozkové mrtvici v roce 2005 je už osmý rok v těžkém komatu. Kvůli Bibiho tvrdé kritice mírových dohod z Osla byl zabit premiér Rabin. Kariéra Netanjahua je lemována mrtvými premiréry. Jeho submisivní povahu odhalili i Sarkozy a Obama při jednání v Bílém domě. Sarkozy označil izraelského premiéra Netanjahua za nedůvěryhodného politika. “Nemůžu ho už ani vidět, je to lhář,” prohlásil. “Ty ho máš plné zuby, ale já s ním musím jednat den co den,” řekl na to při nepozorovaném natáčení lakonicky Obama, další farizej, co to hraje na islámskou i židovskou notu.

Shakespearova tradédie jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že si oba protagonisté vyměnili barvy svých maursko-míšenecky-bílých pletí... Předseda izraelské vlády Benjamin Netanjahu se v telefonickém rozhovoru s tureckým premiérem omluvil za „chyby, které vedly ke smrti tureckých civilistů“ v květnu 2010 na lodi Mavi Marmara a slíbil odškodné rodinám zabitých s tím, že tragický výsledek zásahu nebyl úmyslný, ale byl způsoben „operačními chybami.“

Napřed ale byla zpráva izraelské komise o napadení flotily, která vychází z výpovědí vojáků, co tvrdí, že byli velmi brutálně napadeni poté, co se nalodili na loď Mavi Marmara. Vojáci prý jednali v sebeobraně, v ohrožení vlastního života. Že aktivisté proti nim použili nože, sekyry, že měli tyče, rozebrali lodní zábradlí a to pak také použili jako zbraně. Vojákům prý také sebrali i jejich střelné zbraně, které potom i používali. Přitom Izrael se jen bránil provokaci, kterou byla kamufláž s „humanitární pomocí“ pro Pásmo Gazy a devíti mrtvými na jedné z šesti lodí. Ta loď byla turecká a vyslala ji “Inzani Jardim Vakfi", doslovně přeloženo „Nadace pro humanitární pomoc“, zkratkou IHH.

Jeden z hlavních organizátorů flotily „Svobodná Gaza“ IHH byla turecká nevládní organizace, založená roku 1992 a roku 1995 úředně zaregistrovaná v Istanbulu. Vedoucím IHH je Turek Bülent Yildirim, který zakoupil tři z devíti lodí flotily, mezi nimi i osobní loď „Mavi Marmaris“, na níž došlo časného rána 31. května 2010 k nejtvrdším srážkám. Islamisté se železnými tyčemi pokusili zlynčovat izraelské vojáky. Byli zde mrtví a zranění…. Mezi šesti stovkami „dobrovolníků“ bylo 30 Jordánců, 16 Kuvajťanů a další aktivisté z Pákistánu, Indonésie, Azerbajdžánu, Malajsie, Alžírska, Maroka, Mauretánie, Ománu, Jemenu a Bahrajnu. Co ty všechny jmenované národnosti spojuje? Všechny vyznávají islám.

Kromě dvou pracovníků ČT - pány Zavadila a Línka, jimž nešlo (doufejme) o islám, ale pouze a jen o „objektivitu“ reportáže. Na veřejných tiskových konferencích v Turecku v uplynulých letech zástupci IHH agitovali pro Hamás a jeho strategii, včetně ozbrojeného boje proti Izraeli. Plavbu spolufinancoval palestinský Arab Jasser Kašlak, obchodník ze Sýrie: „Nenechte se pomýlit umírněnými arabskými vůdci. Mír s námi není možný. Naše děti se do Palestiny vrátí. Izraelci nemají právo na existenci.“ To jsou jeho slova pro TV Al-Manar, kterou provozuje v Libanonu teroristický Hisb´allah. Opravdu mírumilovný muslim na humanitární lodi do Gazy. Kolik ještě podobných lodí bude Izrael obtěžovat svými řízenými provokacemi?

“Námořní konvoj, proti kterému Izraelci zasáhli, byl plánovanou provokací pod záminkou humanitární pomoci Gaze.” řekl tehdejší předseda senátu Přemysl Sobotka pro Český rozhlas. „V daném okamžiku se objevuje určité propojení humanitární společnosti směrem na Al-Káidu. Izraelci to vnímají jako porušení blokády. A blokáda je právě pro boj s terorismem nesmírně důležitá. Hamás přeci není žádná mírumilovná společnost. To jsou teroristé, kteří atakují Izrael,“ řekl z Tel Avivu Sobotka. “Jsem stále toho názoru, že ti, kteří se akce zúčastnili, věděli, do čeho jdou. To je i případ našich novinářů, kteří při své inteligenci museli také přesně vědět, čeho se dopouští, takže i následky nechť si nesou sami…”

„Kdokoliv viděl fotografie z Mavi Marmary chápe bez jakýchkoliv pochybností, že vojáci jednali v sebeobraně proti aktivistům organizace IHH, která je v Evropě uznávána jako teroristická,“ uvedl izraelský ministr zahraničí Avigdor Lieberman, předseda strany Jisrael Bejtejnu (Izrael - náš domov). „Takováto omluva snižuje motivaci vojáků Izraelských obranných sil a jejich ochotu jít do budoucích misí a posiluje radikální elementy v regionu, prohlásil. „Ještě horší je, že omluva také ovlivňuje nekompromisní boj Izraele za morálku jeho vojáků s tím, že mezi židovským a tureckým lidem existují dobré vztahy po řadu let, ale za současnou krizi je výlučně zodpovědný současné turecké vedení Recepa Tayyipa Erdogana..."

Příslušníci námořního komanda Šajetet jsou Netanjahuovou omluvou rozhořčeni. Izrael musí být přece neustále ve střehu. Důkazem je i německá loď Victoria ve službách francouzské společnosti, plující pod liberijsou vlajkou ze Sýrie přes zastávku v Turecku do egyptského El Ariše, jež byla nucena změnit kurs a zamířit do izraelského Ašdodu ke kontrole. Přestože deklarovala, že veze kontejnery s čočkou a bavlnou, přitom náklad obsahoval mj. 2 270 střel do lehkého minometu (ráže 60 mm ), 230 střel do těžkého minometu (ráže 120 mm), šest protilodních střel C-704, dva radarové systémy vyrobené v Británii, odpalovače, hydraulické montážní jeřáby pro radarové systémy, 66 960 nábojů ráže 7,62 mm pro automatické pušky typu Kalašnikov… Zbraně pak obvykle z Egypta putují pašeráckými tunely do Gazy...

A jak se mají lokální Arabové v Pásmu Gaza, co si říkají Palestinci. o nichž britský premiér prohlásil, že žijí jako ve vězení...?

http://www.youtube.com/watch?v=o37GHxeRqGA&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=QxaDmAyt84g&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=70Oqo_wmuGo&feature=channel

Inu, kdyby byl Benjamin Netanjahu českým prezidentem Klausem, byl by dozajistě za svoji omluvu Turkům žalován a vydán plným právem Ústavnímu soudu pro velezradu, protože útočníky byli islamisté na lodi a ne izraelské komando, které osádku lodi předem varovalo, že pokud se nezastaví, bude se Izrael bránit vojenské "humanitární pomoci" pro Pásmo Gazy...

Snímky Břetislav Olšer

Tragédie Brigády Golani - potomků elity z Entebbe

“Byli jsme šťastní, tančili jsme a naše srdce byla vděčná…”

Osvětimská genocida aneb Jak Spielberg proslavil nacistu Schindlera

Kdypak OSN přijme nějakou rezoluci též na podporu Izraele…?

Název Palestina jako pomsta Židům, aneb Hadriánův protektorát…?

Opět profláknuté klišé – Zloděj křičí; chyťte zloděje…

Jak Zavadil opět zavadil o úmyslnou propagandu Al-Kájdy…?

http://olser.blog.idnes.cz/c/319057/Muze-byt-vyvracena-teorie-o-tzv-mozkove-smrti.html

 

 

Další komentáře, glosy, reportáže a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)- http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044

Autor: břetislav Olšer | středa 27.3.2013 7:05 | karma článku: 14,83 | přečteno: 799x
  • Další články autora

břetislav Olšer

Proč se nepíše o americkém ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2...?

Proč je největší jadernou hrůzou jen havárie atomové elektrárny Černobyl a ne katastrofa na ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2 v elektrárně provozovatele MetE? Kdysi se tajila radiace Černobylu, dnes TMI-2...

27.4.2016 v 7:27 | Karma: 29,73 | Přečteno: 5498x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Chcete vědět, proč jste rasisté a xenofobové a kam jdou peníze z vašich daní? Tak čtěte...

Romy považuje za nesympatické 82 procent dotázaných Čechů, polovině respondentů jsou dokonce velmi nesympatičtí; opak si myslí jen tři procenta, tři čtvrtiny respondentů cítí antipatie k muslimům, sympatie naopak čtyři procenta...

22.4.2016 v 7:22 | Karma: 32,04 | Přečteno: 2840x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

V roce 1942 by hajlovala strachy, teď jí nic a nikdo nehrozí, přestože byla pracovně v ČLR

Ceny Anděl získávají amatérští zpěváčci a bigbíty; že to jsou profesionálové? Omlouvám se; amatér má jen charisma a tvoří kvalitu zadara, mnozí neintonující profíci Anděla sice neví, co je to charisma, ale zato mají za to miliony.

13.4.2016 v 7:13 | Karma: 31,79 | Přečteno: 2299x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Jak hordy organizovaných Číňanů s holemi terorizovaly nebohé a neprovokující Čechy...

Co vše mě zaujalo na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin- pchinga, tyrana a novodobého Hitlera v Lánech a na Pražském hradu? Začal bych mladíkem, co při spatření kamery vběhl do davu Číňanů s vlajkou Tibetu a prý byl bit holemi...

31.3.2016 v 7:31 | Karma: 40,31 | Přečteno: 3031x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Havloidní systém může páchat trestné činy, policie však nekoná, svobodu projevu ale trestá

Házení vajec na prezidenty ČR a SRN, policie nic, ukradení prezidentské standardy, policie nekoná, zneuctění Hradu červenými trenýrkami, policie - jen neškodná recese, zničení desítek čínských vlajek, policie bezradně krčí rameny,

29.3.2016 v 7:29 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2524x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

O jedné mé halucinaci: Čína dala nezávislost Tibetu, jeho exilová vláda spěchá do Lhasy...

Začalo to docela nevinně agenturní zprávou: „Volební komise Centrální tibetské vlády jmenuje třetím kalon tripou doktora Lobsanga Sangaye,“ uvedl 20. března 2016 v indické Dharmasále komisař Džampal Thosang; než přišel velký šok.

28.3.2016 v 7:28 | Karma: 34,79 | Přečteno: 1540x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Babiš dává práci 30 000 lidem, Bakala přivedl na mizinu tisíce horníků a svých nájemníků

Volby do sněmovny by v březnu vyhrálo ANO s 29 procenty, druhá ČSSD by získala 22,5 procenta, KDU-ČSL šest, ODS deset a TOP 09 pět a půl, proto opozice ve Sněmovně ve smrtelné křeči soptila a nepříčetně kopala nohama kolem sebe...

26.3.2016 v 7:26 | Karma: 40,95 | Přečteno: 3437x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Živí teplické Romy také Vietnamci svojí prací a muslimové platící za léčbu svého revma...?

Teplice v Čechách jsou moje srdeční záležitost; mám tam rodinu, proto mi není lhostejné, která zde bije. Nedávno jsem tam kromě černých nikábů viděl i řadu arabských nápisů; kdysi byly též německé, ale nikdy vietnamské či romské.

24.3.2016 v 7:24 | Karma: 35,15 | Přečteno: 2516x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Kde bere zrovna Barack Obama tu drzost, že kritizuje porušování lidských práv na Kubě...?

Svět se dočista pomátl, je v křeči politické schizofrenie; fašista Erdogan si v ničem nezadá s Hitlerem, jen jeho Mnichovská dohoda byla méně sofistikovaná než Bruselský summit, a Obama kritizuje porušování lidských práv na Kubě.

22.3.2016 v 7:22 | Karma: 33,31 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když nezdolní američtí Češi prahnou po Pražském hradu a čeští Američané zase po Bílém domě

Dravé štice amerického volebního show Donaldu Trumpovi říká jeho zlínská tchyně Zelníčková "Doníčku" a on jí stále považuje za svoji nejdůležitější tchýni, byť se s její dcerou Ivanou rozvedli v roce 1992 a má už tchyní několik...

21.3.2016 v 7:21 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Leželi na Dundas Street č. 10 na zádech, vystavovali svá nahá bříška a třepali nožičkama?

Zuřivost a zmar českých médií vypukl poté, kdy Miloš Zeman dal na frak Schwarzenbergovi v přímé volbě prezidenta. Od té chvíle se ho snaží psychicky deptat, kde se dá; jejich zvrhlost nezabírá, Zemanova obliba je málem 70 procent.

18.3.2016 v 7:18 | Karma: 35,96 | Přečteno: 1459x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když dva populističtí kohouti spolu udatně zápolí na jednom demografickém bojišti...

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna přišel totiž s návrhem, aby přídavky mohly rodiny čerpat maximálně na své čtyři potomky. Prostě na další děti by už rodiče peníze nedostávali. Měsíční přídavek na dítě je přitom až 700 korun a dávky.

14.3.2016 v 7:14 | Karma: 26,22 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Liskovou šikanují, že nesnáší islám; chce muslim Váhala bičováním snížit kriminalitu v ČR?

Něco není košer; v poslanecké sněmovně se scházejí Gabalové k jednání, jak vyřadit z provozu nepohodlné autory nezávislých médií, aby se zabránilo proruské propagandě. Cibulkovy Seznamy mě nedostaly, teď je ze mě ale extrémista...

11.3.2016 v 7:11 | Karma: 39,33 | Přečteno: 2610x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Nestydaté obchodování s lidských masem dle Erdogana, vyděračského mocipána z Turecka...

Tak se nám právě v Bruselu odehrálo další dělení protektorátů, k těm 28 stávajícím by mělo přibýt i Turecko. Není náhodou, že novému Mnichovu, byť se odehrál v Bruselu, šéfuje Němka Merkelová; geny jsou geny a Turecko fašistické.

9.3.2016 v 7:29 | Karma: 38,56 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Platí, že čím větší střet zájmů, tím pro stát lepší; je Babiš zlaté vejce Sobotkovy vlády?

Ačkoli se socialisté s lidovci snaží populisticky útočit na střet zájmů Andreje Babiše, poryktecky tím popírají, že právě Babiš jim vydělává na plnění jejich slibů výběrem daní; ve stavebnictví, v průmyslu či ve zvyšovaní platů...

7.3.2016 v 7:07 | Karma: 32,75 | Přečteno: 1791x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Zažil jsem v Česku už dvě hitovky zvané inkluze; skončí obě fiaskem? Romská i ta školská?

Slovo inkluze se u nás stalo hitem, na němž si ale láme zuby jedna instituce za druhou. Inkluze, z lat. inclusio, zahrnutí, znamená zahrnutí nebo přijetí do nějakého celku; v Ostravě v soužití s Romy, teď ve školách ČR mj. s ADHD.

4.3.2016 v 8:04 | Karma: 42,61 | Přečteno: 4406x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Učitelka Petra Štěpánová: „Naučte se dějepis-Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

V posledním pořadu „Máte slovo“ na téma „Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?“ se učitelka z Brna Petra Štěpánová vyjádřila na adresu Ruska a Putina. „Nevíme, kdo je agresor a kdo oběť,“ popsala svůj názorový chaos...

3.3.2016 v 8:03 | Karma: 38,70 | Přečteno: 3635x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Přátelství se státem, který je domovem pandy, nebo přátelství se státem okupujícím Tibet?

"Přátelství se státem, který je domovem pandy, je jaksi přijatelnější než přátelství se státem, který okupuje Tibet..." napsal pan Navara v nejčtenějším deníku. Proč marně čekalo OSN, až ji Tibet požádá o nezávislost?

1.3.2016 v 7:13 | Karma: 31,50 | Přečteno: 1314x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Před rokem byl zastřelen Boris Němcov; konec politických playboyů v Ruské federaci...?

"Tak nám Putin zabil Borise Němcova," řekla Julie Tymošenková na ukrajinském Majdanu; nedodala ale, že to nebylo sedm kulí jako v Sarajevu, ale jen pět; před rokem byl zavražděn u Kremlu v Moskvě politik opozice Boris J. Němcov...

28.2.2016 v 7:28 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Omluvy se Umberto Eco od UK nedočkal; je Rejžek, zastánce profesorů, závistivec obecný...?

Marně jsem čekal, že se po zprávě o úmrtí italského spisovatele Umberta Eco chytne Univerzita Karlova za nos, když mu svým faux pas odmítla udělit v roce 2013 čestný titul "doctor honoris causa". A Rejžek jen lacině machroval...

26.2.2016 v 7:26 | Karma: 34,63 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce