Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

John, Ulčák, Hušák, Šlouf - obsazuje snad ÚV SSM klíčové posty...?

Tak se konečně levice dočkala obsazení klíčových postů v zemi. Jako v Číně. Investiční společnost Penta se dohodla s firmou E-Invest Martina Ulčáka. Společně pomohou Sazce z finančních problémů. Chtělo to jen zhruba miliardovou sumu, aby nedošlo k vyhlášení insolvence. V nouzi najdeš svazáckého přítele.

V jihopafrických dolech už čeká Radovan Krejčíř na podnikavé české svazáky z oblasti Českomoravských dolů...Foto: B. Olšer (2)

Radovan Vítek, který je největším věřitelem Sazky, byl vyšachován tím, že bude jednou provždy vyplacen. Penta rezignovala na svůj požadavek podílu ve společnosti a spokojí se "pouze" s podílem na zisku. Vítek je vlastník skupiny CPI Group a koupil pohledávky loterijní společnosti Sazka v hodnotě zhruba 1,5 miliardy. Pokud by Sazka úvěry nesplatila, chtěl ji poslat do insolvenčního řízení. Marné snění. Svazáci přece drží při sobě. Sportovní svazy se nažerou Ulčákových 200 milionů ročně a Hušák zůstane nadále šéfem Sazky.

Psal na toto téma už kdekdo, mě jen napadlo pár souvislostí. Snad to přežiju. Svazáci ÚV SSM tak po více než dvaceti letech obsadili klíčové rezorty a výnosné finanční instituce. Když někdo vstoupil do strany či se ujal vysoké stranické funkce kolem roků 1970 až 1980, dalo by se to chápat jako nutnost kvůli kariéře nebo rodině. Tím by se dalo získat sice pofiderní, nicméně alibi i pro činnost v době normalizace a během pobytu sovětských vojsk, ale stát se ještě v květnu 1989 šéfem MěstV SSM v Praze a v prosinci 1989 dokonce předsedou ÚV SSM, to zavání krutou vypočítavostí a hrou o svazácký majetek. Řeč je o zachránci Sazky Martinu Ulčákovi.

Narodil se v březnu 1964 v Praze, kde také studoval. Po gymnáziu absolvoval národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické. Už během studia působil v různých svazáckých funkcích, naposledy jako předseda celoškolského výboru SSM na VŠE. Po návratu z jednoleté vojenské prezenční služby získal ve svazácké hierarchii post předsedy městského výboru SSM v Praze. Po svém zvolení poskytl ČTK vyjádření plné komunistických frází. Základní svazácké organizace a pionýrské skupiny podle něho měly "vycházet ze svých konkrétních podmínek, zájmů i možností" a mladí by se měli soustředit na otázky přestavby. "Mám na mysli jednotu v tom nejlepším slova smyslu," pravil nový mládežnický vůdce doslova, "v níž se slova nebudou rozcházet s činy." Po odchodu Vasila Mohority do ÚV KSČ se stal předsedou ÚV SSM.

Jmenování Martina Ulčáka do čela svazáků i jeho albertovské aranžmá při konfliktu s policií na Národní třídě bylo součástí propracovaného scénáře. Do čela komunistické strany měl vynést Miroslava Štěpána a do vlády Vasila Mohoritu. Václav Havel však měl též svůj scénář a místo toho, aby nechal zrušit KSČ, zvolil si za svého přítele z nejvěrnějších - komunistu Mariána Čalfu. On dopomohl Havlovi k prezidentskému křeslu, když komunistům ve Sněmovně vyhrožoval prozrazením jejich spolupráce s StB, pokud nezvednou pro Havla ruku, a na oplátku za to dostal křeslo premiéra Československa. Inu, sametová konspirace plná nečekaných zvratů a zvratků...

Na nejbližším sjezdu se poté svazáci pod vedení Ulčáka pragmaticky přejmenovali na Svaz mladých. Ten se prohlásil za právního nástupce SSM a za vlastníka veškerého mnoha set milionového svazáckého majetku. Dnes však Ulčák tvrdí, že "ten majetek vyvlastnil a dal lidu. Svaz se před rozdělením republiky rozdělil na český a slovenský a skončil. V žádném případě si z toho majetku nic nevzal, neměl to údajně zapotřebí..." Jak následně vidno zříti, byla to asi pravda...

Prozradil to MFD: „Pak za mnou přišel jeden kamarád, špičkový odborník na leasing (také svazák – pozn. autora). Chtěl, abych sehnal peníze, že by mohl leasovat nějaké důlní mašiny pro Stonavu, pozdější Českomoravské doly. Mělo to být 200 milionů. Šel jsem do IPB, našel si tam náměstka a řekl mu, že potřebuji půjčit 200 milionů. Ptal se, čím chceme ručit. Odvětili jsme, že pohledávkami za Východoslovenské železárny a 900 miliony uhlí, což měla Stonava. Za šest týdnů jsme peníze měli, a tím to všechno začalo…“

Prostě to chce jen najít nějakého vhodného kulicha - náměstka a říct mu o prachy. Jak prosté. Podle obchodního rejstříku začal Ulčák novou kariéru v polovině roku 1991 a obchody, zejména s tabákem a cigaretami a později s cennými papíry, mu šly jak po drátku. Měl ještě od soudruhů ideální užitečné informace, jimiž převálcoval konkurenci. A od druhé poloviny devadesátých let už patří k nejbohatším a nejvlivnějším podnikatelům nejen v Česku. V poslední době je hlavním zájmem jeho společností především energetika a hutnictví.

Hodně o této kauze napsal časopois Reflex. Cesta mezi podnikatelskou smetánku byly společnosti s ručením omezeným, později akciové společnosti mj. Geco, Geco Tabak a Atlanta Safe. Geco Tabak se věnuje velkoobchodu s tabákem a cigaretami a je nyní největší z asi 500 firem; vlastní řetězec velkoobchodů i několik desítek maloobchodních prodejen. Její sesterská společnost Atlanta Safe zase obchoduje s cennými papíry. Dalším zakázkám se věnují jiné dvě dceřiné společnosti: E-Invest a Cassis.

A Ulčákův staronový přítel Aleš Hušák? Byl podle Cibulkových seznamů skutečně agentem a tajným spolupracovníkem StB pod krycím jménem Chapmen a Krakonoš? Pokud ano, je to ideální pozice pro vedení Sazky, kde je s hazardem jedna ruka... Navíc finanční ředitel Sazky Jan Prádler byl s Ulčákem v městském výboru SSM. Podle řady názorů stál na začátku Ulčákova byznysu majetek SSM. On to ale kategoricky odmítá. Jak také jinak. Kontrola ani policie u něj nic ze svazáckého majetku nenašla. Stačí si vyjmenovat policejní ředitele a ministry vnitra té doby... První větší obchod udělal pro Českomoravské doly. Ty se se později staly součástí skupiny OKD a převzali je podnikatelé kolem Viktora Koláčka.

Právě Ulčák pomáhal Koláčkovi skupovat akcie dolů, později v nich měl i menší podíl. S Koláčkem, který dlouhou dobu organizoval socialistické rekordy pro ředitele Dolu ČSM Mrázka, a dalším spolumajitelem Petrem Otavou se pak soudil kvůli OKD o půl miliardy korun a soud vyhrál. Ulčákovy firmy byly aktivní při manažerské privatizaci Sokolovské uhelné. Dodnes jí spravují část peněz. Jeho firmy se také "točily" kolem privatizace Třineckých železáren.

Významné jsou obchody s loterijní firmou Sazka, které pomáhá s financováním. Před 10 lety byl Ulčák za jednu z transakcí se šéfem Sazky Hušákem obviněn policií, ta pak obvinění zrušila. Parádně sehrané divadlo pro veřejnost. Dnes Ulčák pracuje také pro společnosti Vítkovice a Evraz. Objem transakcí jeho firem dosahuje stovek milionů až miliard korun… Svazáci jsou zkrátka budoucností Česka. Příkladem může být Radek John, privilegovaný redaktor měsíčníku ÚV SSM Mladý svět, nositel vysokého svazáckého ocenění, později stejně postavený šéfredaktor TV Nova a člověk za Světem pojištěnce za zkorumpovaných cca 100 milionů Kč ročně.

O panu ing. Miroslavu Šloufovi netřeba mluvit, každý dobře zná tuto kdysi hvězdu Socialistického svazu mládeže, komunistu, či nejmladšího předsedu národního výboru v celém Československu a poslance za KSČM. S Ulčákem mj. řešil privatizaci České spořitelny, Komerční banky, prvotní přípravu kolem Českého Telecomu, dokup České pojišťovny, ČEZ, doly. Korunka ke korunce a můžeme vytáhnout Sazku z bryndy. Český model čínských komunistů - věrní Maovi i nesmlouvavému kapitalismu.


Třeba privatizace České spořitelny, Komerční banky, prvotní přípravu kolem Českého Telecomu, dokup České pojišťovny, ČEZ, doly. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kdysi-vedl-svazaky-ted-taha-za-nitky-martin-ulcak-po-20-letech-promluvil-1ms-/kavarna.asp?c=A091119_092800_kavarna_bos

Třeba privatizace České spořitelny, Komerční banky, prvotní přípravu kolem Českého Telecomu, dokup České pojišťovny, ČEZ, doly. Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/kdysi-vedl-svazaky-ted-taha-za-nitky-martin-ulcak-po-20-letech-promluvil-1ms-/kavarna.asp?c=A091119_092800_kavarna_bos

Inu, brzy se prý už někteří svazáčci objeví v žebříčku miliardářů ve Forbesu… Paranoik John, aneb Kočka se kotí, vůl se volí a žralok se ožral..?

PS: Radek Joihn je zároveň charakter, jak pravý svazák. Přestože odvolal loni 22. října kvůli podnikatelským aktivitám Kocíkova obchodního ředitele Ladislava Renče, sám Kocík v servisní organizaci vnitra nadále zůstává. A nemá se vůbec špatně. Řídí totiž hned dva hotely, které zařízení služeb patří. Jeho nástupce v ředitelské funkci Tomáš Homola přeřadil Kocíka na post vedoucího hotelu Vltava v Červené nad Vltavou na Písecku a zároveň také hotelu Šumava v Kašperských Horách, nedaleko od Sušice. První z nich má tři a půl hvězdičky, druhý tři. Jak jsem s politickou deflorací narazil; a co tak prostituce…?

Jak si žijí dnes mnozí trapní hrdinové z Národní třídy…?

 

(Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ - http://www.facebook.com/profile.php?id=100000530411044

Autor: břetislav Olšer | úterý 8.2.2011 7:20 | karma článku: 45,83 | přečteno: 16697x
  • Další články autora

břetislav Olšer

Proč se nepíše o americkém ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2...?

Proč je největší jadernou hrůzou jen havárie atomové elektrárny Černobyl a ne katastrofa na ostrově Three Mile Island, kde se roztavil reaktor TMI-2 v elektrárně provozovatele MetE? Kdysi se tajila radiace Černobylu, dnes TMI-2...

27.4.2016 v 7:27 | Karma: 29,73 | Přečteno: 5498x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Chcete vědět, proč jste rasisté a xenofobové a kam jdou peníze z vašich daní? Tak čtěte...

Romy považuje za nesympatické 82 procent dotázaných Čechů, polovině respondentů jsou dokonce velmi nesympatičtí; opak si myslí jen tři procenta, tři čtvrtiny respondentů cítí antipatie k muslimům, sympatie naopak čtyři procenta...

22.4.2016 v 7:22 | Karma: 32,04 | Přečteno: 2840x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

V roce 1942 by hajlovala strachy, teď jí nic a nikdo nehrozí, přestože byla pracovně v ČLR

Ceny Anděl získávají amatérští zpěváčci a bigbíty; že to jsou profesionálové? Omlouvám se; amatér má jen charisma a tvoří kvalitu zadara, mnozí neintonující profíci Anděla sice neví, co je to charisma, ale zato mají za to miliony.

13.4.2016 v 7:13 | Karma: 31,79 | Přečteno: 2299x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Jak hordy organizovaných Číňanů s holemi terorizovaly nebohé a neprovokující Čechy...

Co vše mě zaujalo na návštěvě čínského prezidenta Si Ťin- pchinga, tyrana a novodobého Hitlera v Lánech a na Pražském hradu? Začal bych mladíkem, co při spatření kamery vběhl do davu Číňanů s vlajkou Tibetu a prý byl bit holemi...

31.3.2016 v 7:31 | Karma: 40,31 | Přečteno: 3031x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Havloidní systém může páchat trestné činy, policie však nekoná, svobodu projevu ale trestá

Házení vajec na prezidenty ČR a SRN, policie nic, ukradení prezidentské standardy, policie nekoná, zneuctění Hradu červenými trenýrkami, policie - jen neškodná recese, zničení desítek čínských vlajek, policie bezradně krčí rameny,

29.3.2016 v 7:29 | Karma: 40,19 | Přečteno: 2524x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

O jedné mé halucinaci: Čína dala nezávislost Tibetu, jeho exilová vláda spěchá do Lhasy...

Začalo to docela nevinně agenturní zprávou: „Volební komise Centrální tibetské vlády jmenuje třetím kalon tripou doktora Lobsanga Sangaye,“ uvedl 20. března 2016 v indické Dharmasále komisař Džampal Thosang; než přišel velký šok.

28.3.2016 v 7:28 | Karma: 34,79 | Přečteno: 1540x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Babiš dává práci 30 000 lidem, Bakala přivedl na mizinu tisíce horníků a svých nájemníků

Volby do sněmovny by v březnu vyhrálo ANO s 29 procenty, druhá ČSSD by získala 22,5 procenta, KDU-ČSL šest, ODS deset a TOP 09 pět a půl, proto opozice ve Sněmovně ve smrtelné křeči soptila a nepříčetně kopala nohama kolem sebe...

26.3.2016 v 7:26 | Karma: 40,95 | Přečteno: 3437x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Živí teplické Romy také Vietnamci svojí prací a muslimové platící za léčbu svého revma...?

Teplice v Čechách jsou moje srdeční záležitost; mám tam rodinu, proto mi není lhostejné, která zde bije. Nedávno jsem tam kromě černých nikábů viděl i řadu arabských nápisů; kdysi byly též německé, ale nikdy vietnamské či romské.

24.3.2016 v 7:24 | Karma: 35,15 | Přečteno: 2516x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Kde bere zrovna Barack Obama tu drzost, že kritizuje porušování lidských práv na Kubě...?

Svět se dočista pomátl, je v křeči politické schizofrenie; fašista Erdogan si v ničem nezadá s Hitlerem, jen jeho Mnichovská dohoda byla méně sofistikovaná než Bruselský summit, a Obama kritizuje porušování lidských práv na Kubě.

22.3.2016 v 7:22 | Karma: 33,31 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když nezdolní američtí Češi prahnou po Pražském hradu a čeští Američané zase po Bílém domě

Dravé štice amerického volebního show Donaldu Trumpovi říká jeho zlínská tchyně Zelníčková "Doníčku" a on jí stále považuje za svoji nejdůležitější tchýni, byť se s její dcerou Ivanou rozvedli v roce 1992 a má už tchyní několik...

21.3.2016 v 7:21 | Karma: 26,16 | Přečteno: 1129x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Leželi na Dundas Street č. 10 na zádech, vystavovali svá nahá bříška a třepali nožičkama?

Zuřivost a zmar českých médií vypukl poté, kdy Miloš Zeman dal na frak Schwarzenbergovi v přímé volbě prezidenta. Od té chvíle se ho snaží psychicky deptat, kde se dá; jejich zvrhlost nezabírá, Zemanova obliba je málem 70 procent.

18.3.2016 v 7:18 | Karma: 35,96 | Přečteno: 1459x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Když dva populističtí kohouti spolu udatně zápolí na jednom demografickém bojišti...

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna přišel totiž s návrhem, aby přídavky mohly rodiny čerpat maximálně na své čtyři potomky. Prostě na další děti by už rodiče peníze nedostávali. Měsíční přídavek na dítě je přitom až 700 korun a dávky.

14.3.2016 v 7:14 | Karma: 26,22 | Přečteno: 783x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Liskovou šikanují, že nesnáší islám; chce muslim Váhala bičováním snížit kriminalitu v ČR?

Něco není košer; v poslanecké sněmovně se scházejí Gabalové k jednání, jak vyřadit z provozu nepohodlné autory nezávislých médií, aby se zabránilo proruské propagandě. Cibulkovy Seznamy mě nedostaly, teď je ze mě ale extrémista...

11.3.2016 v 7:11 | Karma: 39,33 | Přečteno: 2610x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Nestydaté obchodování s lidských masem dle Erdogana, vyděračského mocipána z Turecka...

Tak se nám právě v Bruselu odehrálo další dělení protektorátů, k těm 28 stávajícím by mělo přibýt i Turecko. Není náhodou, že novému Mnichovu, byť se odehrál v Bruselu, šéfuje Němka Merkelová; geny jsou geny a Turecko fašistické.

9.3.2016 v 7:29 | Karma: 38,56 | Přečteno: 1922x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Platí, že čím větší střet zájmů, tím pro stát lepší; je Babiš zlaté vejce Sobotkovy vlády?

Ačkoli se socialisté s lidovci snaží populisticky útočit na střet zájmů Andreje Babiše, poryktecky tím popírají, že právě Babiš jim vydělává na plnění jejich slibů výběrem daní; ve stavebnictví, v průmyslu či ve zvyšovaní platů...

7.3.2016 v 7:07 | Karma: 32,75 | Přečteno: 1791x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Zažil jsem v Česku už dvě hitovky zvané inkluze; skončí obě fiaskem? Romská i ta školská?

Slovo inkluze se u nás stalo hitem, na němž si ale láme zuby jedna instituce za druhou. Inkluze, z lat. inclusio, zahrnutí, znamená zahrnutí nebo přijetí do nějakého celku; v Ostravě v soužití s Romy, teď ve školách ČR mj. s ADHD.

4.3.2016 v 8:04 | Karma: 42,61 | Přečteno: 4406x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Učitelka Petra Štěpánová: „Naučte se dějepis-Evropu od Hitlera osvobodily Spojené státy!“

V posledním pořadu „Máte slovo“ na téma „Kam směřuje česká politika – k USA, nebo Rusku?“ se učitelka z Brna Petra Štěpánová vyjádřila na adresu Ruska a Putina. „Nevíme, kdo je agresor a kdo oběť,“ popsala svůj názorový chaos...

3.3.2016 v 8:03 | Karma: 38,70 | Přečteno: 3635x | Diskuse| Společnost

břetislav Olšer

Přátelství se státem, který je domovem pandy, nebo přátelství se státem okupujícím Tibet?

"Přátelství se státem, který je domovem pandy, je jaksi přijatelnější než přátelství se státem, který okupuje Tibet..." napsal pan Navara v nejčtenějším deníku. Proč marně čekalo OSN, až ji Tibet požádá o nezávislost?

1.3.2016 v 7:13 | Karma: 31,50 | Přečteno: 1314x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Před rokem byl zastřelen Boris Němcov; konec politických playboyů v Ruské federaci...?

"Tak nám Putin zabil Borise Němcova," řekla Julie Tymošenková na ukrajinském Majdanu; nedodala ale, že to nebylo sedm kulí jako v Sarajevu, ale jen pět; před rokem byl zavražděn u Kremlu v Moskvě politik opozice Boris J. Němcov...

28.2.2016 v 7:28 | Karma: 29,22 | Přečteno: 1456x | Diskuse| Politika

břetislav Olšer

Omluvy se Umberto Eco od UK nedočkal; je Rejžek, zastánce profesorů, závistivec obecný...?

Marně jsem čekal, že se po zprávě o úmrtí italského spisovatele Umberta Eco chytne Univerzita Karlova za nos, když mu svým faux pas odmítla udělit v roce 2013 čestný titul "doctor honoris causa". A Rejžek jen lacině machroval...

26.2.2016 v 7:26 | Karma: 34,63 | Přečteno: 1752x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce