Farmaceutičtí zbrojaři: Už jsme vydělali dost, zrušíme pandemii...?

9. 12. 2009 7:20:43
Jeden thrillerový film se jmenoval: Vyšetřování skončilo; zapomeňte! Stejně jako právě probíhající pseudopandemie prasečí chřipky. Farmaceutické firmy už se dost napakovaly, takže "humánně" tvrdí; nebudeme dál trápit lidstvo a zvěstujeme, že neumře předpokládaných třicet milionů nakažených, ale pouze asi tisícina tohoto hrozivého počtu. Možná...
Ilustrace...
Ilustrace...Foto: B. Olser
Vakcíny, Tamiflu a další vyprodukované "zázračné" medicíny už posloužily kontům výrobců léčiv a vakcín, pandemii můžeme zrušit! Vědci proto zveřejnili, že nový virus je mírnější, než se po jeho prvním rozšíření v Mexiku zdál být. V dubnu a březnu to sice vypadalo, že zemřou asi čtyři procenta lidí, kteří se virem A/H1N1 nakazí, nyní studie uvádějí méně než procento.

Vědci porovnávali v několika amerických městech poměr mezi těmi, kdo vyhledali lékařskou pomoc, byli hospitalizováni, skončili v intenzivní péči anebo zemřeli. Došli k závěru, že zemřel odhadem jeden člověk z 2000 hospitalizovaných se symptomy A/H1N1 a asi jeden ze 400, které převezli na jednotku intenzivní péče. Jeden člověk ze 70 nemocných potřeboval nemocniční péči.

Vyšlo najevo, že umírajících nebo těch, kdo potřebují do nemocnice, je v průměru sedmkrát až devětkrát méně. Deník Boston Globe upozornil, že na 36 000 lidí ve Spojených státech ročně zemře na sezónní chřipku.

Švédsko zase nakoupilo vakcíny Pandemrix od britského gigantu GlaxoSmithKline za 100 miliónů eur. Podle odborníků je ale problémem těchto vakcín, že v sobe obsahují rtuť a skvalén, který byl války v Zálivu používán ve vojenských vakcínách proti sněti slezinné.

V pěti případech byla zjištěna silná alergická reakce. U dvou set lidí se projevily vedlejší účinky, jako bolet v paži, kam byla vakcína podána a bolesti v kloubech. Ve Švédsku už bylo registrováno celkem 1778 případů nákazy A/H1N1 u lidí, ale jen dva smrtelné případy...

Vědci z Velké Británie dospěli k závěru, že Tamiflu by neměl být používán rutinně proti sezonní chřipce. Zpochybňují tak nejen bezpečnost a účinnost Tamiflu, ale i regulační systém, který lék schválil.

Světová zdravotnická organizace doporučuje, aby byl tento lék rezervován hlavně pro lidi, u nichž hrozí komplikace - například těhotné ženy, staré lidi, děti a osoby se zdravotními potížemi. A upozorňuje také, že by měl být lék aplikován jen na doporučení lékaře.

Prostě vlády na celém světě utratily miliardy liber, eur či dolarů za lék, jehož stoprocentní fungování není vědecká komunita v současnosti sama schopná posoudit, včetně jeho vedlejších účinků...

Mezitím naši hygienici odhadují, že v Česku má či mělo prasečí chřipku již 100 000 lidí. Vycházejí z toho, že varianta A/H1N1 nyní tvoří zhruba polovinu případů nákazy chřipkou. Minulý týden stonalo s chřipkou 1912 lidí na 100 000 obyvatel. Více než polovinu z toho tvořila prasečí chřipka. Epidemie se vyhlašuje od 2000 případů na sto tisíc obyvatel, v současnosti je v 77 okresech.

Oficiálně byl vir potvrzen u zhruba tisícovky lidí, 34 jich na nemoc, či komplikace s ní spojené zemřelo.
Gustáv Russ z Virologické ústavu Slovenské akademie věd tvrdí, že A/H1N1 není smrtelným virem. Tím je např. africká ebola, která zabíjela devadesát nemocných ze sta.

Ani španělská chřipka v roce 1918 nebyla tak nebezpečná, jak se mluví a píše. Ze zhruba 20 milionů mrtvých jich na chřipkový virus zemřelo necelých pět procent. Ti ostatní podlehli sekundárnímu bakteriologickému infekčnímu onemocnění, protože v té době ještě neexistovala antibiotika...

Dnes už antibiotika máme, přesto vznikl Bermudský trojúhelník strachu, který spoluvytvářejí: virus prasečí chřipky - média - farmaceutické firmy. Kdo z toho nejvíc profituje, je jasné.

Po zbrojařském průmyslu a obchodu s drogami si na světě nejvíc vydělávají farmaceutické firmy. Akcionářem jedné z nich je též exministr obrany USA D. Rumsfeld, který si ne tak dávno podával ruku jako tehdejší náměstek s diktátorem Saddamem Husajnem v Iráku, když tuto zemi Spojené státy zásobovaly zbraněmi, mimo jiné i těmi biologickými.

Tato farmaceutická firma si v závěru roku 2008 stanovila ve svém plánu, že v následujícím roce zvýší svůj zisk v prodeji léku proti chřipkovému viru o 500 procent. Takže, buď byla mezi plánovači Sibila, nebo je v tom něco jiného.

Je zřejmě, že virus A/H1N1, tedy kombinace ptačí, prasečí a lidské chřipky, by musel vzniknout při současném styku člověka, prasete a ptáka, což je stěží realizovatelné v přírodě, snadno však v laboratoři genetickými úpravami.

Nezbývá než konstatovat, že prasečí, mexická nebo nová chřipka se zrodila ve zkumavkách. tedy jako umělá mutace virů těchto tří onemocnění. A tímto způsobem se rodí jen biologické zbraně a zisky z nich...

Stačí si vypočítat, kolik lze zásluhou burzovních machinací a uměle vyvolané paniky vydělat. Obyčejné kupecké počty, které v bilionovém provedení patří i k hysterii s vakcínami tamiflu a jinými "zázračnými" preparáty proti A/H1N1. Jsou to sumy srovnatelné se zisky ve zbrojení.

Jak ve své výroční zprávě informoval Stockholmský mezinárodní ústav pro výzkum míru, bylo za loňský rok ve všech zemích vydáno na vojenské účely 900 miliard eur (asi 25,6 bilionu Kč). To představuje 137 eur (asi 3900 Kč) na každého obyvatele z více než šesti miliard lidí naší planety.

Roční světové výdaje na zbrojení (přes 1500 mld USD) se rovnají zhruba čtyřem dolarům na den pro každého z téměř 798 milionů lidí žijících v permanentní podvýživě.

Studie Jeffreyho D. Sachse říká, že by Světové zdravotnické organizaci stačilo 34 USD na osobu a rok, aby mohla poskytnout základní zdravotní péči všem lidem v zemích, kde je roční příjem na osobu menší než 1200 dolarů. Podle organizace The State of Food Insecurity in the Worldm při OSN umírá každých 5 sekund jedno dítě hladem či na jeho následky.

Předpokládané výdaje na zbrojení na rok 2008 činí pro USA 583,3 miliard amerických dolarů, druhá Francie "krmí" své zbrojení 73 miliardami, třetí Čína téměř šedesáti a Rusko je šesté se 40 miliardami...

Nejvíce prodaných zbraní za rok, včetně těch chemických a biologických, má Boeing (USA), který si tak loni vydělal skoro 29 000 milionů USD, Northrop Grumman (USA) o něco míň - 28 590 milionů USD, čtvrtý BAE Systéme (Velká Británie) téměř 24 000 milionů...

Kolik se asi utržilo na prasečí chřipkové pandemii? Vaše neštěstí, resp. hloupost, naše peníze - a velké....

(Další glosy, komentáře a ukázky z mých knih na webech: http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz)

Autor: Břetislav Olšer | středa 9.12.2009 7:20 | karma článku: 29.94 | přečteno: 2052x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 16.29 | Přečteno: 103 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 19.31 | Přečteno: 674 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 195 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 160 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 233 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...