Mnoho povyku pro nic; o ledvinu přišel dealer drog - (otazník)?

11. 05. 2012 18:45:20
To bylo povyku. Patnáctiletý hoch, kterého v dubnu v centru Břeclavi zbila trojice útočníků, údajně změnil svoji křivou výpověď. Od začátku tvrdil, že ho napadli Romové, protože jim nedal cigaretu. Teď ale policistům prý přiznal, že důvodem mohla být marihuana, kterou sám prodával. A není si najednou jistý, že ho napadli Romové... http://brno.idnes.cz/napadeny-chlapec-z-breclavi-zmenil-vypoved-napadli-ho-kvuli-marihuane-1ks-/brno-zpravy.aspx?c=A120511_153459_brno-zpravy_bor
Romové na Hrad...
Romové na Hrad... Foto: B. Olšer

Policie mlží, dává prostor ke spekulacím. Byla to zřejmě marijánka; jeden z kupců neměl být s její kvalitou asi spokojen a rozhodl se chlapci pomstít. Dealer byl brutálně zkopán, takže přišel o ledvinu. Na játrech natržených po silných kopancích má ještě stále hematomy. A útočníky patrně nebyli Cikáni a rozhodně ne z Břeclavi. A neměli prý být tři, ale pouze jeden... Ruku na srdce. Je přece v podstatě jedno, kolik bylo těch gaunerů a jestli byli cikány. Počítá se děsivé zranění mladíka, jemuž už ledvinu nikdo nevrátí...

Při setkání Romů se starostou Břeclavi vznikla emotivní atmosféra, v níž Romové jeden přes druhého tvrdili, že jsou mylně spojováni s útokem, a že se kriminalisté snaží nátlakem některé chlapce přimět k tomu, aby se k činu přiznali. Ze sálu zazněly i hrozby, že si případné útoky extremistů nenechají líbit. Pak se přibližně polovina nahněvaného osazenstva zvedla a kostel opustila. I vůči skupině obyvatel by měla být dodržována presumpce neviny... Pořád rasisticky dokola – kam se ale hrabe Krupka na Vítkov...?

Situace v Břeclavi se po útoku značně vyostřila. Zvedla se vlna nevole proti tamní romské komunitě, která vyvrcholila protestním pochodem. Městem prošly dva tisíce lidí, akci organizovala radikální Dělnická mládež. Radnice plánuje modernizaci kamerového systému a v ulicích slibuje více městských policistů.

Blogeři se rozčilují. Prý jak „mohou Romové vůbec ždímat všelijaké sociální dávky na společnosti, kterou takto ostentativně pohrdají, škodí jí a mlátí její příslušníky, samozřejmě ty slabší a bez doprovodu psa...?“

Co se stalo nestalo? Tři muži údajně požádali mladého kluka o cigaretu. Neměl ji u sebe a tak ho brutálně zbili. Ovšem, kde je pravda? Ta tkví v tom, aby se nacionalisté patřičně zviditelnili v četných demonstracích. Dělnická strana, DSSD... Tomáš Vandas při svém svérázném řečnění vyjmenoval seznam různých cikánských deliktů, které měly v Břeclavi spáchat za uplynulé roky. Dav mu nadšeně tleskal a nezřídka se z něj ozývalo volání: "Smrt Cikánům!" či "Cikáni do plynu!"...

Rasistická hesla, urážky a provokace. Tak vypadala nedělní akce v Břeclavi, která byla nahlášená jako pochod za napadeného mladíka. Jenže někteří demonstranti, ho pojali po svém. Příznivci Dělnické mládeže v průvodu městem vykřikovali: „Cigáni, vylezte! Chceme bílý Čechy! Policajti, vy jste Češi? Bojíte se otočit a jít s námi? Takovou havěť hájíte?“ skandovala Dělnická mládež.

Chtěli boj. Policisté byli v ulicích města v neděli připravení na možný střet radikálů s tamními Romy na nejhorší už od brzkých ranních hodin. Strážců zákona přijely asi tři stovky. Myšlenka pochodu? Podpora patnáctiletého zbitého Petra Zhyvachivského,. Přišel o ledvinu. Co řekne nyní, když se přiznal, že lhal...? Matka chlapce uvedla, že se setkala s tvrzením, že útočníci nebyli Romové a že šlo o pomstu jediného uživatele drog...

Pro srovnání kriminality Romů a gadžů uvádím jen pár vražd, vykonaných bílými spoluobčany během několika posledních měsíců roku 2012... Ztráta ledviny je děs, ale i kdyby šlo o Romy, není to nic proti plejádě vražd bílých... Nejsou zde vyjmenovány jiné trestné činy gadžů... Nač statistiky? Zavražděný člověk je mrtvý i bez statistik. Nebo že by krutá ztráty tělesného orgánu byla horší než ubodání nožem...?

Krajský soud v Hradci Králové dnes sedmatřicetileté Romaně Z. uložil doživotní trest za loňskou vraždu jejích čtyř dětí v obci Široký Důl na Svitavsku. Brněnský krajský soud poslal za vraždu na 13 let do vězení dvaačtyřicetiletého Jiřího Srnce. Loni 26. prosince v Brně podle spisu zardousil bytného své přítelkyně. Tělo dal do pytle, odvezl do lesa za město a ostatky zapálil.

Kriminalisté odhalili v těchto dnech tři muže podezřelé z vraždy expolicisty Michala Tofla, který byl zastřelen v červnu 2010 v Brně-Žebětíně. Hrozí jim až 20 let vězení. Tofla někdo zastřelil samopalem, když jel autem. Brněnský krajský soud poslal dvaadvacetiletého Jiřího Kůta a stejně starého Martina Živkova na 14 let do vězení. Dostali shodný trest za to, že loni v říjnu v Rosicích na Brněnsku brutálně napadli osmačtyřicetiletého muže. V opilosti jej bezdůvodně zbili, shodili do příkopu, okradli o 90 korun a následně svlékli do naha. Nemohoucí oběť ležela čtyři hodiny v mrazu na zemi.

Policie zadržela dva mladíky podezřelé z vraždy taxikáře, jenž byl v únoru nalezen v kufru svého vozu v Jablonci nad Nisou. K činu se přiznali, šlo jim o peníze. Policisté je obvinili z vraždy. Soud v německém Zhořelci dnes potrestal mnohaletým vězením dva Čechy za pokus o vraždu a těžké ublížení na zdraví majitele auta, které loni ukradli ve městě Ebersbach-Neugersdorf u sasko-české hranice.

Vrchní soud v Olomouci dnes zvýšil o dva roky muži trest za loňskou vraždu seniora v Dubu nad Moravou na Olomoucku. Pětašedesátiletý František Zacpal si odpyká ve vězení deset let. Za loňskou vraždu své jedenáctileté sestry v Krnově na Bruntálsku si šestnáctiletý mladík definitivně odpyká devět let. Trest, který mu již dříve uložil ostravský krajský soud, mu potvrdil Vrchní soud v Olomouci.

Kriminalisté vyšetřují pokus o vraždu šedesátileté ženy v Brně-Bohunicích, kterou ve spánku pravděpodobně napadl její přítel. Devětatřicetiletého muže policisté zadrželi, nyní je ve vazbě a hrozí mu až 20 let ve vězení. Krajský soud v Liberci začal projednávat případ loňské vraždy sedmadvacetiletého muže v Brništi na Českolipsku. Zpovídá se z ní osmadvacetiletý Pavel Pitoňák, který podle obžaloby svého spolubydlícího pobodal a usmrtil kuchyňským nožem.

Dvaadvacetiletý muž, který se přiznal k tomu, že surově napadl a ranami a kopy zabil šedesátiletého muže, bude na soud čekat ve vazbě. Návod k činu mladíkovi prý dala devětadvacetiletá žena, kterou soud také poslal do vazby. Za vraždu podnikatele z Uničova na Olomoucku si jeho obchodní partner Petr Venský odpyká ve vězení definitivně 12 let. Za trojnásobnou vraždu v Mukařově u Prahy krajský soud uložil výjimečný trest 30 let vězení. Dvaadvacetiletý Michael Galez podle soudu vraždil ze msty a žárlivosti. S mužem se jen několik dní před vraždou rozešla přítelkyně, která si našla jiného muže...

Inu, kdypak se budou odehrávat demonstrace Dělnické mládeže proti těmto vraždám? Kdy bude ulicemi Brna, Liberce a dalších měst obcházet domobrana proti bílým zločincům...? Odkdy je ztráta jedné ledviny víc než tucet brutálních vražd...?

PS: Je to šokující, sledovat v komentářích tu patologickou nenávist nicků vůči Romům; jistě přijde normální, když někdo křičí: "Cikáni do plynu". Jestli víte, o čem mluvím.Ale pochybuji. Mám spoustu kamarádů v Izraeli, jejichž asi tisíc příbuzných se nikdy nevrátilo z plynových komor Osvětimi. A právě tento pokřik je ta největší zvrhlost... To nemluvím o Natalce a jejích dvaceti operacích. Bude moci sportovat jako invalidka, A co psychický šoko po více než polovině svého spáleného těla. Kdy budou skinheadi, neonacisti a poctiví občané demonstrovat na její podporu...? Bude moci ještě někdy žít běžný život jako kluk z plakátu z Břeclavi...?

Zaremba věnoval svoji olympijskou medaili šéfovi DSSS Vandasovi...

Musíme vzít Romy mezi sebe aneb Je lepší soužití s většinou...?

Milost prezidenta Klause pro podvodníka Lukáše Kohouta...?

Další glosy, komentáře a ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)-
http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044

Autor: Břetislav Olšer | pátek 11.5.2012 18:45 | karma článku: 21.02 | přečteno: 3497x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.51 | Přečteno: 681 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.57 | Přečteno: 2466 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 306 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 219 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...