Policie jasně řekla: Janoušek je sice zločinec, ale nadstandardní …

25. 03. 2012 19:32:45
Ufff, to si spravedlnost oddechla. Naštěstí se dnes v 17, 30 hod. Roman Janoušek sešel v určitou dobu na určitém místě s policií, a nebylo to na Seychelách, aby převzal obvinění. Ne však ze tří trestných činů, ale pouze ze dvou – z těžkého ublížení na zdraví a z ohrožení pod vlivem návykové látky.
Hoří, můj mazánku kolibříkovitý...
Hoří, můj mazánku kolibříkovitý...Foto: B. Olšer (2)

Dnes již přesně víme, že Roman Janoušek způsobil dopravní nehodu, od které odjel. Řidička nabouraného vozu ale vystoupila ze svého nabouraného volva a doběhla Janouškův vůz na blízké světelné křižovatce, kde se zastavil na červenou. Po naskočení zelené, se Janoušek rozjel, řidičku srazil, odhodil a znovu ujel od další nehody, aniž by poskytl první pomoc.

Stačil dojet na Pankrác, kde opustil své porsche, a jakmile zahlédl vozidlo policie, dal se na útěk do blízkého parku, kde ho policie chytila. Žádná pouta jako při spektakulárním zatýkání fotbalového bosse Starky. Po dechové zkoušce se zjistilo, že má v krvi 2,2 promile alkoholu. Co z těchto faktů plyne? To už předeslal při svém (ne)povoleném zašifrovaném telefonování. Jeho právníci se už těší na super palmáre. Konkrétně pražský advokát a bývalý prokurátor Vít Široký se svými komplici.

(Komplic rovná se též kolega, parťák nebo hra "Komplic" od Friedricha Dürrenmatta - Mrazivá detektivní komedie o vše prorůstající korupci aneb Transparentní propojení policie, politiky a organizovaného zločinu. Motto: "Kdo umře, ten už nespolupracuje...")

Janoušek zavinil nehodu, při níž těžce zranil ženu, neposkytl pomoc a snažil se uprchnout. Minimálně tři trestné činy. Policie však jasně svými opatřeními řekla: Pan Janoušek je sice zločinec, ale prominentní a vysoce nadstandardní... Nejenže nebyl vzat do vazby, ale jak rychle byl dostižen, tak rychle byl propuštěn. A výsledek? Obvinění pouze ze dvou trestných činů - ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví.

Tak se nám hned na začátku smrskla spravedlnost na dva trestné činy. Jak se zapojí soudci, vypadá to na další úlevu – půjde do tepláků nebo jen s podmínkou do svých Žlutých lázní...? Jasné srovnání je nasnadě. Luboš Lacina, pirát českých silnic, dostal pět roků natvrdo.

Jeho nehoda se stala loni 22. března na 24. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu a zaznamenala ji dálniční kamera. Šestadvacetiletá žena v mazdě tam předjížděla kamion. Řidič vozu Škoda Superb, který ji dojel, se ji údajně snažil blikáním a troubením donutit, aby mu uvolnila cestu.

Když řidička předjíždění dokončila a zařadila se do pruhu před kamion, Lacina do ní prý bočně najel a vytlačil ji z dálnice. Mazda vylétla do pole, několikrát se přetočila přes střechu a narazila do stromu. Lacina to viděl, a jelikož není Janoušek, následně i přivolal pomoc. Jako zázrakem vyvázla řidička i spolujezdec jen s lehkým zraněním. Nicméně si Lacina za mřížemi odsedí 5 let, potvrdil Vrchní soud v Praze. Jak se soudní mafie předvede v kauze Janoušek...?

Inu, všichni jsme si rovni, někteří, božíčku kolibříčku, jsou si však rovnější. Řekněme nadstandardní. Jsi milionář? Nejsi, tak drž hubu... Auto v rukách opilce je zbraň a řidič s ním páchá trestný čin...?

Kolik má být ještě důkazů o existenci české justiční mafie...?

Jak zbohatnout snadno, rychle a sofistikovaně, s kontem v Ženevě...?

Další glosy, komentáře, ukázky z knih na webech a také v elektronickém vydání na eReading.cz: (http://www.ereading.cz/cs/detail-knihy/izraelske-osudy?eid=1135)-
http://bretislav-olser.enface.cz - http://olser.cz - http://www.ltv-plus.cz/ http://www.facebook.com/profile.php?id=10000053041104#!/profile.php?id=100000530411044

Autor: Břetislav Olšer | neděle 25.3.2012 19:32 | karma článku: 35.14 | přečteno: 2390x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 58 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 17.69 | Přečteno: 235 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 142 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 263 | Diskuse
Počet článků 3045 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2466

důchodce
 

Moje fotky na výstavě I vy můžete být naše hvězda na MFF Karlovy Vary 2011

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...