Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaképak ruské základny po světě, když...

     Zajisté všichni zaregisrovali (kromě našich žurnalistů), že dnes v 6.37 hod. SEČ odstartovala z mezinárodního kosmodromu v Bajkonuru kosmická loď "Sajuz" se dvěma Ameičany, jedním Japoncem a třemi Rusy na oběžnou dráhu kolem země. Start i prostředí uvnitř lodě bylo možné sledovat v přímém přenosu. (Sledoval jsem).

    Proč o tom píšu, jako o tématice k příspěvku? Rusko založilo dnem 1.srpna 2015 vojenské kosmické letectvo. Nosné rakety z Bajkonuru nebudou v případě potřeby využívány k mírovému poznání blízkého vesmítného prostoru, ale k tomu, aby se tyto lodě změnily v případě potřeby na vojenské objekty. Je z nich možné zcela eliminovat činnost amerických vojenských základen rozesetých po celém světě. Tento projekt je dnes v běhu a nedá se již zastavit. Z hlediska vědecko-technické revoluce nemá obdobný projekt paralelu. Je tedy jedinečný, a tím i účinný. Znamená to, že strategická převaha eventuálního nepřítele je zcela paralyzována. Dále Rusko zdokonaluje a vyvíjí vyspělou vojenskou techniku šesté generace, kde člověk nebude v přímých bojích vůbec nasazen. Veškeré operace budou řízeny computery a roboty, Ty budou vyhodnocovat bojovou situaci a reagovat ve zlomku vteřiny. Navíc tyto systémy ušetří kromě lidských zdrojů i obrovské částky za užívání vzdálených základen. Náklady se oproti obrům, co zaspali čas, minimalizují. Dnes je zcela zbytečné shledávat pýchu ve stovkách dislokovaných základen. Pánem budoucího světa je ten, kdo bezpečně ovládne strategii kosmických vojenských objektů, s jejíž pomocí získá za minimálních nákladů vojenskou převahu nad celým světem. Zdá se, že USA to nebudou.. .

0 8
možnosti

Naši žurnalisté určitě nejsou vševědoucí, ale na rozdíl od vás, pane Přibyle, zaregistrovali, že na palubě lodi Sojuz TMA-18M se při dnešním startu nacházel vždy jeden kosmonaut  z Ruska, Dánska a Kazachstánu. Nikoli tedy Tři Rusové, dva Američané a Japonec, jak tvrdíte vy. Psali o tom přímo na iDNES.cz už o půl deváté.

Po noční, co?

8 1
možnosti

Pane Studený, Vy nejste ani po denní, ani po noční. (Tak, jako vždycky). Co nadělat, pokrok nezastavíš. Z amerických vojenských základen po celém světě se stala dětská postýlka, z níž dítě, které v ní mělo být hlídáno vyrostlo a postýlka je mu k ničemu. Inu, taková je "krutá" realita pokroku. Jen si jeden myslí, že ovládá svět, druhý mu to spočítá i s úroky. Vojenské základny slouží jenom k tomu, že se do nich budou "umořovat" velké investice, které budou, vzhledem k novodobým výzvám a možnostem, zcela k ničemu.

1 3
možnosti

Pane Přibyle, vaše povídání o tom, jak je Rusko na špici výzkumu, jsem nijak nekomentoval. Tudíž jste si druhou reakci mohl klidně odpustit.

0 0
možnosti

Pitomost, Jyřiku...:-)

2 1
možnosti

J82a69n 64U87l31r60i60c67h

2. 9. 2015 17:35

Dal jsem to jen k tomu sestimistnemu soyuzu, dal uz to nemelo smysl.

Je zajimave ze kdyz jste sledoval start, ze vam nedoslo ze v tom soyuzu jsou jenom tri lidi.;-D

4 1
možnosti

... Znojmo, jááá vidím tě dvojmo...

Asi u toho přenosu startu bumbal ... a voda to nebyla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce