Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AS

A34d35a39m 31S72t24a89v13a

1. 8. 2015 11:54

"....V Paříži se mi vysmáli…...": Z kontextu jsem nepochopil za co. Že to o něm tvrdíte, anebo že o tom pochybujete?

0 0
možnosti
JS

J47a94n 78S57e83m74i90k

31. 7. 2015 22:36

Olser je proste genialniV

Karel Schwarzenberg......"Po emigraci nejdříve žil nedaleko Salzburgu u babičky z matčiny strany, která ho živila."

....vyhlaseny nemakacenko a prizivnik Schwarzenberg se ve svych 11 letech povesil babicce na krk a nechal se vyzivovat!!

No nic jineho by clovek od takoveholehkozivky necekal! ;-DR^

8 3
možnosti
KD

Tak popiste jaky byl Schwarzenberg treba pilny studentik, kdyz uz ne primo pracant.

3 3
možnosti
JB

Jsem jednoznačně pro australský model! Jenže na to politici v EU nemají "koule".. :-(

6 0
možnosti
KD

Dluh vuci bezencum maji kolonialni zeme, ale moc se k nemu nehlasi. Ta fotka s knizetem Karlem je spickova.

13 1
možnosti
JP

Bumerangový efekt

    Ono se to těžko poslouchá, ale vše souvisí se vším. Kdyby se měl šlověk zabývat jen jednou stranou mince, kde by potom byla ta druhá?

    K migrantům. Je pravda, že války vyhánějí lidi z domovů. Ty přeživší. Také bída a hlad. Také nelidské režimy. Bída rozsévá nemoci. Ty potom ohrožují zachránce. Vždy jde o to, že tuto situaci někdo zavinil a dnes se schovává do anonymního davu. Možná, že si dnes ani nemne ruce nad tou spouští, která jeho vinou dolehla na běžence i na ty, kdo jim chtějí podat záchrannou ruku. Došlo mu to. Proč se zmiňuji o bumerangovém efektu? Všimněme ji zajímavé skutečnosti, která je jasně vepsána do dějin jako příčina vzniku německého národního socialismu, války - od počátku do konce. Hitler hodil bumerang. Co mu stálo v cestě, to bořil na svém letu k vítězství nadčlověka. Vše se dařilo, až přišel bod zlomu. Bumerang se začal vracet. Co mohl, to pobořil cestou zpět. Až tomu, kdo jím hodil, spadl na hlavu. Konec. Let bumerangu skončil tam, kde začal. Jako by duše mrtvých, zmasakrovaných, ho navedly na zpáteční dráhu.

    Nezahrávejme si s mrtvými, jejichž smrt jsme zavinili, i když propaganda tvrdí opak. Pokud jsme hodili bumerang směrem válka - neválka a chováme se cynicky k tisícům mrtvých u nás v Evropě, jak se nám to asi vrátí? Na jihovýchodní Ukrajině jsou pobořená města, kde žijí cvilní obyvatelé a domy na mnoha místech se změnily v ruiny. Bumerang dosáhl bodu zlomu. Teď se začíná vracet. Ta válka - neválka, o níž jsme si mysleli, že ji ideologicky zvládneme tak, že ji "zakecáme" a svedeme na námi předestřeného viníka, se vrací do evropských měst. Je už celá řada obětí. Ti uprchlíci k nám přišli také proto, aby se postarali o "zrcadlení". Budeme mít odplacen náš hřích, který měl vést k válečnému konfliktu, tím samým způsobem. Ohrožená města, ohrožené a zmařené životy, strach a stálá pohotovost. Pokud jsme si mysleli, že z toho vyvázneme, tak omyl! Vše na světě se vrací rovným dílem. Není úniku. Bumerang už letí zpět

2 4
možnosti
Foto

J63i60r13i 51B46i61l41i12n29a

31. 7. 2015 23:07

To jako ze bude Rusko potrestano za zlociny spachane na vychodni Ukrajine ?   No, doufejme !

4 6
možnosti
Foto

Hans Hermann Hoppe 

V anarchokapitalistické společnosti neexistuje žádná vláda, a tudíž ani žádná jasně rozlišitelná hranice mezi vnitrozemci a cizinci. Toto rozlišení začíná existovat pouze s ustanovením vlády, tj. instituce disponující územním monopolem na agresi (zdanění). Území, na něž se vztahuje vládní moc danit, se stává „vnitrozemím“ a každý, kdo bydlí mimo toto území, se stává cizincem. Státní hranice (a pasy) jsou „nepřirozenou“ (donucující) institucí. Vskutku, jejich existence (a existence domácí vlády) obsahuje dvojí distorzi s ohledem na přirozený sklon lidí stýkat se s ostatními. Zaprvé, vnitrozemci nemohou vyloučit vládu (výběrčího daní) ze svého majetku, ale jsou předmětem „nucené integrace“ vládními agenty. Za druhé, aby byla schopná se vetřít na pozemky svých poddaných, aby je mohla zdanit, vláda musí převzít kontrolu nad existujícími cestami a použije svůj příjem z daní, aby vytvořila ještě více cest k získání ještě lepšího přístupu k veškerému soukromému majetku, jakožto potencionálnímu zdroji daní. Tudíž nadprodukce cest nezahrnuje pouze nevinné usnadnění meziregionálního obchodu (snížení transakčních nákladů), ale zahrnuje též nucenou domácí integraci (umělá desegregace jednotlivých lokalit).

Navíc spolu s ustanovením vlády a státních hranic, nabývá imigrace na zcela novém významu. Imigrace se stává imigrací cizinců přes státní hranice a rozhodnutí, zda by mělo či nemělo být uděleno povolení pro vstup, již neleží na soukromých vlastnících, ale na vládě jakožto konečném vládci domácích rezidentů a konečném supervlastníkovi veškerého jejich majetku. Nyní pokud vláda zakáže osobě vstup na nějaký majetek, i když jí vlastník chce udělit přístup, dojde k nucené exkluzi (fenomén, jenž v anarchii soukromého vlastnictví neexistuje). A pokud vláda udělí přístup nějaké osobě, zatímco mezi domácími rezidenty není ani jeden, kdo by si přál tuto osobu na svém majetku, výsledkem je nucená integrace (též neexistující fenomén v anarchii soukromého vlastnictví).

1 1
možnosti
NM

...je dobré si občas v této době něco připomenout,co se nikde nedočtete...je to vážně dobréR^

9 1
možnosti
RK

Běženec je od slova běžeti. Toho nemůžete zavřít za plot. Furt bude běžet. :-)

5 0
možnosti
PK

P50a48v87e53l 64K36u32l54a

31. 7. 2015 19:37

Olšere, vy jste nikam neutíkal. Vám se tu, jako vzornému komunistickému novináři, líbilo :-/

14 17
možnosti
JC

Vy jste také nikam neutekl, tak Vám zřejmě také moc ...:-)

11 7
možnosti
KV

K79a95r91e72l 73V24o72v15e25s

31. 7. 2015 19:36

Z praktickeho hlediska me zajima jak pan Svejnar prijima bezence do sve rodiny. Co jim treba vari, aby neurazil jejich nabozenske citeni, jak se v jejich pritomnosti obleka atd. To by pro nas byly cenne rady.

7 3
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce