Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J84a89n 56M26r12s68k38o57š

20. 5. 2015 10:46

Ode dneška Palestinci na Západním Břehu Předjordánska (West Bank), kteří pendlují do Izraele za prací, nesmějí nastoupit do stejných autobusů jako Izraelci, oznámilo ministerstvo obrany.

Stovky Palesticů, kteří cestují denně za prací do Izraeli z okupovaného Západního Břehu, hlavně ve stavebnictví, musí mít cestovní povolení pro každý přechod.

 

http://news.yahoo.com/palestinians-banned-riding-same-buses-israelis-052101493.html

(ale možná že to není pravda)

0 0
možnosti
JM

J12a93n 81M42r69s14k20o55š

20. 5. 2015 17:46

Podle poslední zprávy Netanyahu zrušil dnes ten výnos ministerstva obrany o segregaci Izraelců a Palestinců v autobusech.

http://www.aljazeera.com/news/2015/05/netanyahu-cancels-west-bank-palestinian-bus-segregation-150520064455757.html

0 0
možnosti
Foto

1) Odkud máte, že na podzim roku 1947 první izraelský velvyslanec v Praze Ehud Avriel uzavřel se souhlasem Stalina dohodu o koupi ručnic ze Zbrojovky Brno".

Odkud berete, že s tím souhlasil Stalin. A konec konců tentýž státník odsouhlasil v Radě bezpečnosti embargo na dodávku zbraní pro Blízký východ.

2) Stát Izrael byl odsouhlasen a vznikl v poněkud jiných hranicích než určoval Plán OSN, než pak se rozvíjel.  A neplatí tedy pro něj princip nepřípustnosti získání území silou?

2 0
možnosti
VS

Zkuste pozametat před vlastním prahem. U jiných upozorňujete na  závany antisemitismu, ale stejně by se dalo  nazvat i Vámi často používané vystrkování židovského původu bez zjevné souvislosti s "tématem článku" u těch, kteří Vám vadí.

7 0
možnosti
Foto

namátkou z autorových blogů:

Je totiž dceřinou nadací obrovské nadační matky, Open SocietyFoundations židovského businessmana maďarského původu George Sorose.

Proto ve fázi, kdy teče Spojeným státům nejen ve střední Evropě dobot, poslal Obama do Česka svého spolužáka Schapira, co se jeho židovská matkanarodila v ČSR, že snad Čechy zlomí a přivede je zpět do náručepravdoláskové. Bílý dům je podle něj ve zmatku; Češi kopou za Putina.

Můžeme jen spekulovat, možná ve fázi, kdy teče Spojeným státůmnejen ve střední Evropě do bot, poslal Obama do Česka svého spolužáka, co sejeho židovská matka narodila v ČSR, že snad Čechy zlomí a přivede je zpětdo náruče pravdoláskové

Můžeme jen spekulovat, možná ve fázi, kdy teče Spojeným státůmnejen ve střední Evropě do bot, poslal Obama do Česka svého spolužáka, co sejeho židovská matka narodila v ČSR, že snad Čechy zlomí a přivede je zpětdo náruče pravdoláskové. Bílý dům je podle něj ve zmatku; Češi kopou za Putina.

Ale stouplo mu to do hlavynatolik, že kam přijede, tam se vměšuje do vnitřních záležitostí, přitom mápředky ve Slezsku; jeho dědeček se narodil 10. května 1873 jako Fritz Kohnv židovské rodině v Horním Benešově, kde byl jeho otec Benedikt Kohnpivovarským mistrem, sládkem v tamním pivovaře.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce