Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná by bylo dobré zkusit ještě jedno řešení. Zaměřit se především na vzdělání romských dívek. Než byly v Česku zrušeny Rodinné školy, navštěvovala je i řada romských děvčat a chodily tam rády. Ta škola jim do života dala opravdu hodně. A neznám žádnou další školu, kde by maminky chodily děkovat učitelům za to, co se od svých dcer pak naučily doma. V každé rodině záleží především na ženě. A myslím, že Romové jsou hodně rodinně zaměřeni.

0 0
možnosti

L59i93b81o60r 53S83y97n81e92k

28. 2. 2015 11:52

Pokud to takto půjde dál, přijde doba, kdy my gadžové budeme menšinou. A pracující menšina, nepracující většinu neuživí. Potom se tady začnou dít věci.

0 0
možnosti
Foto

J24i36r41i 30B27i11l13i84n79a

27. 2. 2015 10:36

Nejhorsi je, ze neexistuje jednoduche reseni. Cpat Romum penize a vyhody nepomuze, Olseruv rasismus take ne. 

Zajimave je, ze v zemich na zapad od od byvale zelezne opony je situace podstatne lepsi.

1 5
možnosti

protože si tam cikány nepustili a nehrajou tu křivárnu, jako naši papaláši

0 0
možnosti
Foto

Pokud skutečně nastává situace, kdy „... romská komunita je budoucností této země, protože je to rostoucí komunita...... “, tak snad poprvé jsem rád že neexistuje nesmrtelnost.

Tentokrát s autorem souhlasím. Také,m.j., nevím, proč by stát měl nést odpovědnost za výchovu cikánů, jejich školní docházku. Pokud by necikánská rodina žila jako cikáni, tak by jim sociálka už dávno odebrala dítě (děti) a obec by jim dala k náhradě uvedení bytu do původního stavu.

Cikáni považují práci za poslední zoufalou možnost, jak se dostat k nějakým penězům. Stejně tak mají historicky navyklý způsob života, že není žádná šance v historicky krátké době ji návyky převrátit. Ostatně naposled jako komunita pracovali za komunistů - to je ukázka toho, že jsou velmi adaptabilní v oblastech, kde mají zájem, protože výhody demokracie okamžitě využijí, ale pracovat tím spíš nebudou a nebudou.

Zajímavý je pak mezinárodní rozměr přístupu k cikánům: zatím co "Britský vicepremiér Nick Clegg vyzval romské přistěhovalce, aby brali ohled na britský způsob života...., náš premiér (a ostatní bloudi) vyzývají občany, aby respektovali cikánské odlišnosti, tedy v podstatě, aby se jim přizpůsobili. A za to jsme navíc mezinárodně kritizováni.

A když k tomu přičtu obrovské peníze naprosto vyhozené a zašantročené při "převýchově" cikánů, tak snad každý rozumně uvažující tuzemec musí chápat, proč je tak rozšířená averze proti cikánům.

Ostatně se domnívám, že to výstižně charakterizuje úsloví: "Nemám rád rasismus a cikány".

Autorovi KARMA.

5 0
možnosti

Naprostý souhlas. Jen jsem zvědav jak dlouho příspěvek vydrží, nežli jej administrátor zablokuje jako nevhodný.         

Další příklad:

Vedle domu kde v N.Boru bydlím mají hezký dům cikáni. Na ně je již několik (více než 5 let) uvalena exekuce. Mě (GADŽU) by už dávno exekutor vyhnal........8-o

1 0
možnosti

Autor má pravdu v tom, že je nesmysl, že by za odlišnost života Romů od života většinové populace mohli Češi.

Kdyby to bylo vinou Čechů, n¨mohli bychom předpokládat, že v jiných zemích je tomu jinak. Avšak Romové nikde, kde jich žije dostatečné množství na to, aby si vytvořili vlastní komunitu, nejsou integrováni do života majority.

4 0
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce