Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete o arcivrahovi Arafatovi, co dostal Nobelovu cenu, ale již jste samozřejmě zapomněl /zcela jistě pouze nedopatřením/ napsat o ministerském předsedovi Izraele za stranu Likud jménem Menachem Begin, který také obdržel stejné ocenění za uzavření první mírové smlouvy. A přitom stál původně v čele Irgunu, což byla teroristická organizace. Poté, co se koncem roku 1943 ujal vedení skupiny Menachem Begin, vyhlásil Irgun v únoru 1944 odboj proti Britům. Mezi aktivity Irgunu patřil například bombový útok na hotel Krále Davida v Jeruzalémě (červenec 1946), bombový útok na britské velvyslanectví v Římě (říjen 1946), osvobození židovských vězňů z věznice v Akku (květen 1947) a masakr v arabské vesnici Dejr Jásin (duben 1948), za což řada světových osobností (např. A. Einstein) označilo Irgun za organizaci fašistickou. Po vzniku Izraele byl Irgun rozpuštěn v izraelské armádě.

0 0
možnosti

Bravurní! Karma!! A sdílím na FB.

1 0
možnosti

(Varování:Tento text je dlouhý a tedy zcela nevhodný pro individua,která patologicky vidí svět černobíle:)

Porovnání nositelů Nobelových cen mezi židy a muslimy již před Vámi provedl p.Vodvářka, což jsem snad ještě pochopil, ale odkazem v jeho příspěvku na článek jistého španělského literáta, kde paušálně vidí muslimy jako podlidi, jsem pochopil, že vidí svět nikoli černobíle, ale modrobíle, při pohledu na vlajku Izraele. Pominu nesmyslnost srovnání například Seiferta s Čapkem, že jeden jako nositel Nobelovy ceny je lepším člověkem než druhý, ale ukážu hloupost Vašich úvah na jiném příkladu, který jste mi vnuknul díky hned úvodnímu odstavci. Jak jistě víte za otce atomové bomby je označován Oppenheimer, který v důsledku použití jaderných zbraní si vybavil starověký verš: Stal jsem se ničitelem světů. Pokud bych uvažoval stejně demagogicky jako děláte Vy, řekl bych, že žid se stal ničitelem světů. Nicméně vědec stejně jako Einstein začal brojit proti vývoji vodíkové superbomby, což již nezabránilo její výrobě. Mimochodem Einstein odsoudil izraelský Irgun po masakru ve vesnici Dejr Jásin a označil organizaci za fašistickou. Tak jak vyjmenováváte židy přinášející pokrok, lze stejně jednostranně uvést jiné, co nepřinesly lidstvu nic pozitivního. Namátkou Lev Mechlis, Stalinův našeptávač, který byl autorem nelidské strategie masového vyhánění, znásilňování a vyvlastnění. Opovržení vůči západním Slovanům uvedl výrokem: “Když se dívám na Slováky, Čechy, Poláky – jejich Evropa s domýšlivou kulturou se vyznačuje otrockým vztahem k věcem a všednímu životu. Náš člověk je v tomto směru o několik hlav výše než takzvaní Evropané, protože je především oddán státu.“ Opět pokud se bude dívat Vaší optikou, tak jelikož pocházel ze židovské rodiny, v mládí studoval na židovských školách a působil i v židovských spolcích, opravňuje to člověka tvrdit, že židé vychovávali masové vrahy?

Za Masaryka jsme měli svého žida, dnes pro změnu máme svého muslima. Jednou třeba si zošklivíme Marťany

1 0
možnosti

Stejně jako porovnáváte historii židů a Palestinců, kdo má větší právo na vlastní stát, tak obdobně zdůvodňoval Hitler, proč mají Slované /potažmo židé/ menší právo na vlastní existenci než germánský nadčlověk s jeho tisíciletou kulturou a vzdělaností. Mimochodem je velice pravděpodobné, že i Hitler měl židovské kořeny, což není nijak podstatné pro jakékoli /ať již odsuzující nebo obhajující/ argumenty jeho činů. Minule jste psal, jak izraelská armáda jako jediná na světě dopředu telefonicky Vás laskavě vyzve, aby jste opustil rodný dům, jelikož bude srovnán se zemí. Představte si, že se nám do pohraničí začnou vracet sudetští Němci, do vlasti svých předků /od dob Přemysla Otakara/ a za pomoci teroru podobného činům Irgunu vyženou 800 tisíc usedlíků do utečeneckých táborů a zaberou o 20% území více než by jim přisoudilo OSN. Pochybuji, že by jste byl nadšený ze skutečnosti, pokud by jste s Vašimi potomky po generace vyrůstal v uprchlickém táboře, že by Vám zavolali, aby jste si šel před barák podívat na jeho demolici raketou.

Jistě je Vám známo, že Jeruzalém /město Jebúsejců/ nebo Jericho či další města Kanaánu nejsou původem židovská, muslimská či křesťanská, ale postupně je násilně vojensky příslušníci výše uvedených světonázorů zabrali. Holt se tak současní okupanti budou muset mezi sebou snažit domluvit, protože na ně nemá nikdo větší či menší historický či morální nárok.

Mimochodem tak jak ranní křesťané se v okamžiku nadvlády nad jinými kulty velice rychle z pronásledované sekty staly ničiteli jiných náboženství, tak se i Izrael inspiroval postupy Britů při jejich nadvládě nad Palestinou, kdy udržovali podmaněné pomocí brutálních represí včetně srovnávání jejich obydlí se zemí, což dnes praktikuje Izrael, byť dle Vás dopředu zavolá. Britové v době koloniální slávy vynalezli i jiné vymoženosti jako koncentrační tábory během búrské války, které okopírovali nacisté i komunisté. Každý národ přináší jak pozitiva tak negativa, chápu ale, že židy vidíte pouze kladně.

2 1
možnosti

Že jsou živé dětské štíty z Gazy prasárna prvního stupně, o tom žádná. Ale americký Little Boy i následný Fat Man byly sice mimořádně drsným, ale zřejmě jediným možným řešením, jak donutit Japonsko ke kapitulaci a vyhnout se nutnosti vylodění a bojů přímo na ostrovech. Tyto boje by dle střízlivých odhadů stály minimálně 1 000 000 mrtvých jen na straně USA a několikanásobně vyšší počet japonských obětí.

10 0
možnosti

Mozna by stalo za to zeptat se tech stinu, co zustaly misto lidi pri nejbeznejsich dennich pracech na jejich postoj k cisari a 'jeho' valce s USA.

1 4
možnosti
Foto

To srovnání současných událostí s jadernou pumou ,,pan" autor poněkud přehnal. Je více, než nepochybné, že jejií užití přineslo definitivní ukončení II.WW. Přinejmenším.8-o Mimochodem, nebyl u jejího zrodu také nějaký ,,ten Žid"?Ovšem jako upoutávka do nadpisu dostatečně  PUMA účinná. Jinak lze jistě s ostatním v mnohém souhlasit.J.A.J.

3 0
možnosti
Foto

Otázka zní jinak, může Hamas bojovat jinak za naplnění svých cílů, tedy za návrat palestinských uprchlíků do svých domovů. A dává mu Izrael prostor pro to, aby mohl tyto své cíle naplnit jinou cestou?

0 8
možnosti

Myslite jako pouzivani deti misto neprustrelne vesty?

5 0
možnosti

"že teroristé Hamasu zcela promyšleně doslova nahánějí své děti do míst, které ohlásí izraelští vojáci jako příští cíl "

Nic proti propagande, ale mate pro toto tvrzeni, ze palestinci pouzivaji lidske stity aspon nejaky dukaz??? Na wikipedii se pise o lidskych stitech pouzivanych Israelem, kde generalove prosili u soudu, aby jim to oficialne dovolil/posvetil ( http://en.m.wikipedia.org/wiki/Human_shield#Israel ), ale Palestinci z toho o par odstavcu nize vysli s relativne cistym stitem, tj ani OSN ani Amnesty international nic takoveho jako lidske stity u palestincu nezjistili...

1 2
možnosti

A37d15a56m 72S72t42a79v30a

4. 8. 2014 8:30

Článek si zaslouží nekonečné množství karem!!!

4 2
možnosti

Ja si zase myslim, ze vetsina normalnich, demokraticky smyslejicich lidi (coz se vztahuje i na vetsinu demokratickych medii) nema problem s tim, kdyz jednotlivci ci narody brani svou svobodu a demokracii pred agresorem se zbrani v ruce. I kdyz se ten agresor nekdy schovava za civilni populaci.

Takze pochopi akce zidovskeho statu proti muslimskym fanatikum, bombardovani Drazdan nebo Hirosimy, invazi v Normandii, statecny postup Ukrajincu proti Putinovym hrdlorezum nebo snahu dalajlamy o svobodu Tibetanu.

Vsak take na strane tech democraticky smyslejicich lidi stoji dlouhodobe i Spojene Staty se svou zahranicni politikou.

To jen Olser bezradne prebiha z jedne strany na druhou, chvili podporuje obet, chvili agresora a zmatene u toho hyka…..8-o

4 9
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce