Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Ze po smrti tech 4 mladych kluku kteri bojovali i za nasi svobodu vylezou z kanalu hyeny, to jsme vsichni vedeli. Jen jsme asi podcenili jejich prolhanost, zakernost a vubec celkovou odpornost.

0 1
možnosti
JM

Spojene Staty pochopitelne nezalozily ani Taliban, ani Al-Kaidu. Osama Bin Ladin do boju proto Sovetum nezasahl, objevil se na scene az po jejich uteku. Ale tyhle veci se daji na Google najit za par minut. Olser jako vzdy umyslne lze.

Pokud se tyce toho koho Afghanci vic nenavidi, mel by si ten pan precist neco o masakrech afghanskych vesnic komunisty, o celem zpusobu vedeni valky a teprve pak kecat.

0 1
možnosti
KB

Američané podporovali a podporují militatntní muslimy, kde to jde. V jednu dobu byli i tak naivní, že to oslavovali i na filmovém plátně viz Rambo 3. Američané se hrubě pletli do záležitostí Iránu, ale když se kvůli nim k moci v Iránu dostali totalní primitivové typu Chomejniho a nastolili středověkou hrůzovládu, Američané se nevzmohli vůbec na nic. Prezident Carter nazval dokonce Chomejniho "svatým mužem". Posléze přece jen podporovali Irák ve válce proti Iránu, aby ještě o něco později svého bývalého spojence Irák přepadli a dosadili tam loutkovou proamerickou vládu.

Když proti USA útočí islámští radikálové, Američané se slovně brání a vzdychají: "proč na nás útočíte, vždyť jsme vám přece tolik pomohli např. v Bosně a Kosovu"...tím nepřímo naznačují, že to, jak rozdělili Jugoslávii, bylo účelové a nespravedlivé.

Američká zahraniční politika je nelogická (účelové používání záminky lidských práv v některých případech a v jiných ne), antihumánní (Američané často dosazují k moci diktátory a vrahy, náboženské politiky...pokud jim slíbí, že budou loajální vůči USA) a většinou i zločinná (proti mezinárodnímu právu vzniklému po 2. světové válce).

3 2
možnosti
DH

D96a25v97i27d 95H18r34b51e71k

10. 7. 2014 15:58

Američané rozdělili Jugoslávii? A vy jste z nějaké jiné reality?

1 0
možnosti
DH

Pan Olšer opět nezklamal. SSSR měla jedinečnou příležitost zlikvidovat mudžaheddíny, ale nezvládl to. Možná by místo WTC vletěla unesená letadla Aeroflotu do Kremlu a Lomonosovovy univerzity. A možná by místo vlaků v Madridu vyletěly do vzduchu vlaky na Masaryčce. No hlavně, že Olšer si pěkně zajezdil po světě v dobách, kdy to bylo jen pro vyvolené...

5 2
možnosti
DH

D49a17v46i80d 31H51r44b14e29k

10. 7. 2014 16:00

Pan Chrástek asi nejezdil a teď tiše závidí. Byl jste nižší kádr, nelitujte. Teď můžete být třeba válečný korespondent. Skuste Vazíristán, tam to žije...

2 0
možnosti
JP

Kdo se dá na vojnu, musí bojovat. Když navíc vstoupí dobrovolně, je riziko smrti součástí smlouvy. Pokud vojáci bojují proti silám, usilujícím o nae životy, je jejich smrt hrdinná a jejich boj opodstatnělý a příkladný. Bohužel, politické zájmy často vyvolají odplatu. Ti, kteří uvedli na politickou scénu zlo nazvané Taliban, už nedokážou vrátit džina zpět do lahve. Kdo se opírá ze strategických důvodů o zlo a chce jím manipulova ke svému prospěchu, musí počítat s tím, že zlo, které vytvořil, se obrátí vůči němu. (Podej zlu prst, vezme si celou ruku). Ti,co se jako profesionálové dopustili takové tragické chyby, musí dnes nést za tohoto džina vypuštěného z lahve plnou odpovědnost. Je smutné, že američtí armádní činitelé nenahlédnou častěji do Bible. Tam je spousta varujících podobenství a moudré rady, jak se zla vyvarovat. Pokud moudrost shrnu do tří slov, vyzní takto: Násilí pladí násilí. Jak je možné, že se stratégové dopouští takových chyb, když zadání je zcela jasné a pro myslícího tvora by mělo být samozřejmé. Ale ne. Majitelé zlatých koupelen jsou zcela odstřiženi od reality. Díky nim svět balancuje na pokraji katastrofy. Copak není jasné, že národy chtějí právo na sebeurčení? Že hranice se utvářejí a mění velice často?

  Před patnácti lety jsem byl pracovně v Irsku. ve Vexfordu. Mile mě překvapilo, jaký májí Irové k naěí zemi vřelý vztah. Je tam víc klubů přátel Česka. Dokonce celá řada z nich se naučila česky tak, že se jim dá rozumět. Při společenském večírku se mi svěřili, proč mají k naší zemi takovou přátelskou náklonnost. Je to tím, že Česko je zemí jejich vzdálených předků. A opravdu. Zrzaví a pihovatí Keltové převládají. Sounáležitosti s naší zemí mnozí podlehli a své životy spojili s podnikáním a především životem u nás. Pryč jsou staré historické křivdy, když na jedné straně se rozpadala říše římská a z východu jsme je vytlačili my, Češi (Staroslověňci). Ani my nežijeme v rodné zemi, když vezmeme historii do důsledků. Čas přinesl do našich vztahů mír.

5 3
možnosti
JM

Jak jiste vite, Spojene Staty nemely se vznikem Talibanu nic spolecneho. Naopak proti nemu bojuji.

Vase poznamka o Irsku je zcela nesmyslna. S Iry jsme problemy nemeli a nemame. Rv

0 0
možnosti
VS

No, zjevně jste v tom vylepšování kádrového profilu za komančů uspěl. Zástupce šéfredaktora, cestování po světě...

6 5
možnosti
VS

Škoda, že se nikdo z chlapců mínusářů nepokusil ozřejmit, co se jim na mém příspěvku nezdá. Dle kritérií "pana Chrástka" je totiž naprosto v pořádku. Velký Kompilátor píše o své strastiplné pouti za vylepšením kádrového v časech reálného socialismu a já konstatuji, že jeho snažení bylo korunováno úspěchem.

Jak říká "pan Chrástek" - k věci a slušně.

6 2
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce