Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Obdiv komunistů typu pana Olšera k Rusku upřímně nechápu. Je to země, kde vládne oligarchie rabující její přírodní bohatství a zdraví spoluobčanů. Populace vymírá, délka života se snižuje, zatímco oligarchové si nakupují jachty a anglické fotbalové kluby. V čele stojí zamindrákovaný fízl, který si hraje na vůdce. To je ta země zaslíbená, jejímiž přáteli máme být na věčné časy?

0 0
možnosti
LT

Lidé na Ukrajině chtějí hlavně žít v klidu a mít práci a klidně si žít. Hry velmocí jim bohužel toto přání hatí. Nebudu hodnotit ktará víc a která míň, ale můžu Vám pane Olšere říci, že jsem tam strávil minulý týden a fašisty jsem tam opravdu neviděl. To neznamená, že tam nejsou, neboť takoví lidé jsou v každém národě, ale podle hrstky lidí nesmí být souzena většina.

Na druhou stranu se Ukrajincům nedivím, že chtějí, po letech útisku od různých národů, bránit svou vlast. hlavně tomu však neříkejte tak, jako moskevská propaganda fašismus. Ten to s výjimkou pár jedinců opravdu není. Je jednoduché se schovávat za velká slova ve snaze zakrýt skutečnost.

0 1
možnosti
TJ

Ich bin ein Berliner!“ (Jsem Berlíňan!)

„Pokud jsou na tomto světě lidé, kteří neví, o co ve střetu mezi svobodným světem a komunismem jde, pak jim můžeme říct, ať přijdou do Berlína! Jsou lidé, kteří tvrdí, že komunismu náleží budoucnost. Ať přijdou do Berlína. A jsou v Evropě i v ostatních částech světa další, kteří tvrdí, že je možné s komunisty spolupracovat. I ti ať přijdou do Berlína. A je i několik málo těch, kteří říkají, že je sice pravda, že je komunismus zlým a špatným systémem, ale dovolil jim dosáhnout hospodářského pokroku. Jen je nechte, ať přijdou do Berlína! Život ve svobodě není jednoduchý a demokracie není dokonalá. Ale nikdy jsme nemuseli postavit zeď, abychom u nás lidi udrželi a zabránili jim, aby kamkoli odešli.“

2 0
možnosti
JB

To byl výborný projev, ale trochu momentálně OT.

0 0
možnosti
KV

K31a14r21e77l 56V20o28v92e36s

27. 4. 2014 22:17

Je dobře, že Putin vystavil Američanům stopku, Američané už jsou rozlezlí po celém světě.

5 1
možnosti
TJ

Tak na férovku, světový politiku Putine, co lžeš, pomlouváš a zrazuješ, opravdu na Ukrajině tak jako na Krymu nejsou ruští vojáci, ale "domobrana" schopná obsadit loďstvo druhého státu společně s letišti i objekty, které hlídají řádně označení vojáci :)

3 3
možnosti
JB

Když se ti vojáci buď nebrání, nebo dokonce "domobraně" pomáhají, tak se není čemu divit :-)

1 0
možnosti
PH

Rozměr těchto události je poněkud širší. USA jsou na pokraji krachu. A nemá se už jen tak někam roztahovat.  Velké nebezpečí pro ne byla hospodářská a i politická vazba a spolupráce EU a Ruska. Byl by to velice silný subjekt. No a výsledek vidíte sami.

5 0
možnosti
PH

P85a81v69e54l 50H27e33k

27. 4. 2014 4:16

Platí Putin od slova nebo znaku?

1 4
možnosti
Foto

Schovava se ve vasi priblble primitivni narazce nekde argument na cokoli, co pan Olser napsal pane Hek?

5 0
možnosti
TJ

Nechápu sympatie ke státu, který rozšiřuje své území okupací, vysídlováním původního obyvatelstva a zalidněním svými soukmenovci, které pak používá k vydírání světového společenství. Krym je toho příkladem, když v roce 1944, byli Krymští Tataři, původní obyvatelé poloostrova, násilně deportováni společně s krymskými Řeky, Armény a Bulhary. Jiným příkladem je Karélie. Těžko by si dnes Finsko pomohlo referendem, když  okolo 400 000 lidí, tj. téměř celá tehdejší karelská populace, tedy většina původních finských obyvatel byla přesídlena do vnitřních částí Finska, rusifikována nebo byla rozptýlena po celém Rusku v rámci různých přesunů obyvatelstva v Sovětském svazu, a tak mají snahy o navrácení Ruskem zcizeného území jen malou naději na úspěch. Opakem je estonské město Narva, kde po skončení druhé světové války nedovolili sovětští okupanti uprchlíkům estonské národnosti se do města vrátit a naopak aktivně podporovali přistěhovalectví z rusky mluvících částí Sovětského svazu. Kvůli tomu se změnila národnostní struktura obyvatel a kvůli tomu dnes ve městě drtivě převládají Rusové. Je až s podivem, že se po nedobré zkušenosti s Ruskem mezi námi najdou ještě jeho obdivovatelé, když již více než před 150 lety celá řada lidí (např. Ľudovít Štúr, Karel Havlíček Borovský etc), která původně prosazovala myšlenku sjednocení Slovanů pod Ruskem, rychle po osobní návštěvě této země probudila a pochopila kulturní odlišnost střední i východní Evropy. Napadá mne proč bývalý polský prezident nevydává prohlášení s pochopením Putina, proč bývalý polský senátor nezakládá klub přátel Ruska, proč polský poslanec nelže v sejmu, že Ukrajina občany nezajímá, proč polský senátor neudává kolegu z amerického občanství? Proč není Polák tak jako Čech servilní k autoritářskému režimu Ruska? Proč podporuje Polák raketovou obranu své vlasti na rozdíl od Čecha brojícího proti radaru? Vždyť tlak co zažil Polák je nezměrně drtivější ze strany Ruska než co zažil Čech. Co zlomilo nás, že je ospravedlňujeme

4 2
možnosti
MK

Co se takhle stejně kriticky podívat na USA.  No stačí se podívat trochu na česko-polskou historii a celkovou oblíbenost Poláků u nás.

4 0
možnosti
JC

J68i50r82i 50C60e40e

25. 4. 2014 15:53

Jo, kdyby tak člověk věděl, kde je pravda.. V médiích a prohlášeních politiků asi nebude.

Nějak se mi nechce čekat, až tyhle události někdo za 20 let objektivně zpracuje.

1 0
možnosti
JW

K Olšerovi.Jeho soudruh plukovník z ČSSD,co se vysmál Amíkům nejprve tvrdě zapíral zdroje,protože v těch amerických nic takového není.Nakonec ho přiznal-Komsomolskaja Pravda.Tak soudruhu komsomolče valte nám do hlavy,jak splnili ruští separatisté s ruskými vojáky uzavřené dohody.Již to můžem vyhodnotit.

2 1
možnosti
  • Počet článků 3045
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2467x
důchodce